ΙΤΑΠ προς ΥΠΕΚΑ: “Η δημόσια υγεία καταστρέφεται από το τοξινωμένο νερό…και εσείς σφυρίζετε…αδιάφορα , βλέποντας τα άστρα!!!”

11 02 2012

• Το παρόν κείμενο, αποτελεί την γραπτή απόδοση των όσων μπορέσαμε να πούμε, επισήμως, από μικροφώνου, σε μια πεντάλεπτη παρέμβαση που παραχωρήθηκε στο ΙΤΑΠ, με τα χίλια ζόρια, την τελευταία στιγμή, του “διήμερου εργαστηρίου εξέτασης του προβλήματος “Περιβαλλοντική Ευθύνη” και εφαρμογή του Π.Δ. 148/2009. “ο Ρυπαίνων Πληρώνει”

• Ένα διήμερο που οργανώθηκε από την Γενική Γραμματεία Προστασίας Περιβάλλοντος ΥΠΕΚΑ/ΕΥΕΠ ,στο κτίριο του Υπουργείου Ανάπτυξης/ΥΠΕΚΑ την Πέμπτη 19-1 και Παρασκευή 20-1-του 2012.

Αθανάσιος Παντελόγλου, Χημικός-Βιοχημικός Μηχανικός, ΙΤΑΠ

——————————-

Αγαπητοί .  Για εμάς η έννοια “της περιβαλλοντικής ευθύνης” ισοδυναμεί με την “Αξιοπιστία”. Αξιοπιστία κυρίως του συστήματος εξουσίας μας , σε όλα τα επίπεδα και όλων των τύπων.

 Και γνωρίζοντας καλά τα ελλαδικά δεδομένα, ανάγεται ουσιαστικά στην αξιοπιστία των δυο κομμάτων, που ταλάνισαν την εξουσία αυτή για χρόνια τώρα.

Για εμάς τουλάχιστον, η ζητούμενη και αναζητουμένη “αξιοπιστία” είναι συνάρτηση δυο σημαντικών παραμέτρων: του “Χρόνου” και της “Σαφήνειας”.

Του Χρόνου: διότι οι τοξινωμένοι, πχ. με εξασθενές χρώμιο άπλα δεν έχουν μεγάλα περιθώρια χρόνου. Τους έχουν ροκανίσει και συνεχίζουν να τους ροκανίζουν την υγεία τους και της προϋποθέσεις ζωής τους στους ρυπασμένους, με τοξικά ,τόπους διαβίωσης τους! Ενώ οι εξουσίες συνεχίζουν να τους λένε “ψέματα” είτε “μισές αλήθειες.”

Και αυτό δεν συμβαίνει τυχαία και από μόνο του ,με “θεϊκή -είτε διαβόλου κατάρα” στους τόπους. Έγινε από ένα κράτος που “χωροθετεί” με το έτσι θέλω, βρόμικες ρυπογόνους και μη-βιώσιμες, διαδικασίες παραγωγής στους ελλαδικούς τόπους. Μια εξουσία που με τους μηχανισμούς “αδειοδότησης των παραγωγών”, δεν κάνει αξιόπιστα την δουλειά της και φρόντισε και φροντίζει ,μονίμως, να εξυπηρετεί μόνο τα ρυπογόνα συμφέροντα των λίγων. Τους προικοδότησε και τους προικοδοτεί με “μαϊμούδες” άδειες έγκρισης περιβαλλοντικής λειτουργίας (ΑΕΠΟ). Εξουδετερώνοντας το μόνο εργαλείο που έχει η κοινωνία, για να προστατευτεί από της παρανομίες και αυθαιρεσίες, ενός ρυπαντή- παραγωγού.

Είναι η ίδια εξουσία ,που καλλιεργεί και επιτρέπει την ανάπτυξη αυτού του τόσο παράξενου και μοναδικού φυτού“ της Ελλαδικής χλωρίδας” που ονομάσαμε “Αδειοδοτημένος Ρυπαντής”.

Αποδεδειγμένα , πολυχρονισμένα γεγονότα, και επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές της μονόπλευρης εξουσίας, που πλέον, ο ρυπασμένος πολίτης των τόπων ,έφτασε να τα πληρώνει με την υγειά του!! Για τούτο και εμείς, στην σχετική συζήτηση για την παρακολούθηση της εξέλιξης της βιοποικιλότητας στην Ελλάδα ,μέσω χαρακτηριστικών “δεικτών”, μαζί με την καρέτα-καρέτα, μαζί με την μονάχους -μονάχους, σας προτείναμε τον δείκτη παιδί-παιδί!! (είτε καλύτερα Ελληνάκι -Ελληνάκι!!) προκειμένου να δείτε ότι οι μελλοντικές γενιές είναι δυσδιάκριτες πλέον. Με 33% καρκινοπαθείς στους ρυπασμένους τόπους της μισής Ελλάδας, με 35% στειρότητα στα νέα ζευγάρια και άνθιση της πανάκριβης βιομηχανίας “τεχνικής γονιμοποίησης”. Με κατ’ εκτίμηση , 25-30% τερατογεννέσεις από την τοξική ρύπανση των βαρέων μετάλλων, απλώς σας ξεφωνίζουμε πλέον, λέγοντας σας :

Η δημόσια υγεία καταστρέφεται από το τοξινωμένο νερό…

 Και εσείς σφυρίζετε…αδιάφορα , βλέποντας τα άστρα!!!

 Και έρχεστε τώρα και μας λέτε : Πως από εδώ και πέρα! , θα φροντίσετε το θέμα .

Μα πώς να το δεχτούμε;;; Όταν 5 ολόκληρα χρόνια τώρα , το ψάχνετε και δεν μπορέσατε να παρουσιάσετε, ούτε έναν ονομαστικό κατάλογο των ρυπαντών, με εξασθενές χρώμιο, στην συγκεκριμένη περιοχή του Ασωπού!!

Και επιπλέον, το σαφές και συγκεκριμένο που έχετε παρουσιάσει, μέχρι τώρα, είναι:

1.Ο λόγος μας απέναντι στον λόγο της εξουσίας μας, (και τον λόγο της “επιστρατευμένης- πληρωμένης επιστήμης” σας ,(junk science ) όπου: Πασχίζουμε, εδώ και χρονιά ,να ξεπεράσουμε την απόκρυψη και αγνόησή των γεγονότων, από την εξουσία σας. Τις φλυαρίες της εξουσίας για “ασφαλές όριο 50μγρ/λτ για το εξασθενές χρώμιο στο πόσιμο νερό!!

 “Τις τρικλοποδιές σας”, σαν εκτελεστική εξουσία, όπου: όταν πασχίζουμε εμείς, να αναδείξουμε -φέρουμε το θέμα της τοξικής ρύπανσης μας, στην Ελληνική βουλή, το “Ευρώ -κοινοβούλιο” και την “Ευρωπαϊκή επιτροπή”-”Ευρωπαίο συνήγορο του πολίτη” Τότε: Βρισκόμαστε συνεχώς: απέναντι στον “ψεύτικο λόγο” της Ελληνικής Κυβέρνησης. Την αποσιώπηση του γεγονότος της ρύπανσης. Την “σκόπιμη εξαφάνιση” μετρήσεων-δεδομένων ρύπανσης και την μη – κατάθεση από μεριά της εξουσίας σας .

 Τότε: αντιμετωπίζουμε :“ξεπλύματα του Ασωπού” όταν έρχεται η επιτροπή περιβάλλοντος της βουλής για να παρατηρήσει την ζημιά .Είτε αντιμετωπίζουμε συνεχώς, την στρατευμένη από της εξουσίες σας, “πληρωμένη Σκουπίδο -επιστήμη, που αγωνίζονται να καλύψουν την “ανθρωπογενή ρύπανση” των εγκαταστημένων εργοστασίων των ρυπαντών μας, μεγαλοποιώντας την “ρύπανση υποβάθρου” και εμπλέκοντας την “ γεογενή” προέλευση του τρισθενούς χρωμίου από τους οφιολίθους με το εξασθενές!!, και παρουσιάζοντας την αιτία αυτή, σαν την μόνη αιτία ρύπανσης των υδάτων στους τόπους. Έτσι συνεχίζετε την διανομή τοξινομένου νερού από τους Ο.Τ.Α………..“Και τι;; να κάνουμε .”Θέλημα Θεού!!!!, μέχρι που το βρίσκετε και στο εμφιαλωμένο Νερό και ……….. πάλι τσιμουδιά!!!!.

 2. Το σαφές, είναι ακόμη ότι:

2α) Από την μια:

 Τα δυο μοναδικά συγκεκριμένα ,πρωτόκολλα”-”συμφωνητικά” απαράδεκτων ενεργειών, και αποτύπωσης μιας λογικής των εξουσιών μας. Αυτών “που προτιμάει να κάνει συμφωνίες “κάτω από το τραπέζι” με τους ρυπαντές μας, υλοποιώντας, παράνομες διαδικασίες “κλειστού γραφείου” και συναλλασσόμενοι , οι δυο τους, μακριά από την γνώση και την γνώμη του ρυπασμένου κόσμου .

Σαφές πλέον είναι ,ότι στα συν -ταχθέντα “πρωτόκολλα “, (Αρ.Πρωτ.2701/14-12-2011 Ε.Γ.Ε.Π/ΥΠΕΚΑ, και Αρ.Πρωτ.2226 /20-9-2011 ΕΓΕΠ?ΥΠΕΚΑ) συμφωνήσατε και ξεκινήσατε υλοποίηση, απίθανων και παράλογων-παράνομων ενεργειών, εκ μέρους των εξουσιών μας, που ισοδυναμούν με την εφαρμογή του “ο ρυπαίνων πληρώνεται” στο Οινοφυστάν!!!!

2β) Και από την Άλλη:

 Κάνετε διημερίδες και τις κρατάτε μεταξύ σας πάλι , μεγαλόστομων ανακοινώσεων….. για “πάσαν νόσο” του συστήματος της εξουσίας σας. Στις οποίες, αναγκάζεστε να λέτε λόγια!!……… Λόγια, με τα οποία “κτίζετε ανώγεια και κατώγια”!! για την καταπολέμηση της ρύπανσης στην Ελλάδα. Όταν όμως έρχεστε στα γραπτά, μας παράγεται προεδρικά διατάγματα , όπως το 148/2009,”ο “Ρυπαίνων Πληρώνει” είτε νόμους σαν τον 4014 /2011 “για περιβαλλοντική αδειοδότηση”, που είναι ανεφάρμοστοι, αντιδημοκρατικοί και αίολοι και “μέσα από την αυθαιρεσία που κρύβουν και την πολυπλοκότητα και τους λαβυρίνθους που ανοίγουν, ”ένα είναι βέβαιο: Ότι και εξαιτίας σας , πότε δεν θα ονομαστικό-ποιηθεί ο “Αδειοδοτημένος ρυπαντής” και δεν θα παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει!!!!!!!!

Κυρίες και Κύριοι των εξουσιών, των θεσμών και των ηγεσιών μας. Ισχυριζόμασταν και Ισχυριζόμαστε ότι: Με πράξεις και με συγκεκριμένες λύσεις ,δεν σας αφήνουν (και δεν το ομολογείτε), και δεν μπορείτε (και δεν το μαρτυρείτε) να προφυλάξετε και να προστατεύετε. Σταματήστε το δούλεμα!! Δεν πάει άλλο.

Είτε θα αλλάξετε ρότα είτε θα ανατραπείτε!! Ευχαριστώ.


Ενέργειες

Information

Σχολιάστε