Όποιος δεν θέλει να ζημώσει, έναν χρόνο κοσκινίζει!

3 08 2011

Και ενώ οι αρμόδιες αρχές είναι ενήμερες για τα νέα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν στο εξασθενές χρώμιο, κι ενώ έχουν βγεί δύο δικαστικές αποφάσεις που επιβάλλουν νέα όρια Cr(VI) στην διανομή πόσιμου νερού από τους Δήμους, ενώ η επίσημη θέσπιση νέου ορίου βρισκόταν προ των πυλών, οι αρμόδιες αρχές (το υπουργείο Υγείας στην προκειμένη περίπτωση), το μόνο που κάνουν είναι να ενημερώσουν τους ΟΤΑ ότι υπάρχουν νέα δεδομένα, και να προτείνουν την διενέργηση μετρήσεων για το εξασθενές χρώμιο, για την διάρκεια ενός χρόνου!

Με αυτόν τον τρόπο, κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει ότι δεν «ανησυχούν», ότι δεν «φροντίζουν» ότι δεν «νοιάζονται» για την υγεία των κατοίκων. Διαττάσουν πανελλαδικές μετρήσεις, θα συγκεντρώσουν τα δεδομένα, θα τα αναλύσουν δι-ε-ξο-δι-κά, θα καταγράψουν το πρόβλημα, και θα συσκευθούν για να αποφασίσουν λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους του προβλήματος, όσο μικρές κι αν είναι αυτές. Κι αυτό, παίρνει τον χρόνο του βέβαια. Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι, έτσι δεν λέει η παροιμία; Η καλή δουλειά, αργεί να γίνει, λέει μία άλλη. Α, όλα κι όλα! Πρέπει να τιμούμε τις παραδόσεις!

Και για να μην μας κατηγορήσετε ότι είματε άδικοι, μία παραγραφο πάνω από το απόσπασμα που παραθέσαμε, το υπουργείο αναμασά την καραμέλα του ορίου των 50μgr/L για το ΟΛΙΚΟ χρώμιο. Ακόμα και τώρα ρε γαμότο, ακόμα και τώρα, πάνε να κοροιδέψουν τον κόσμο! Ακόμα και σήμερα! Είναι ΤΡΑΓΙΚΟ!

Μπορείτε να διαβάσετε την επίμαχη εγκύκλιο, ΕΔΩ:

2011-06-07 Υπ Υγείας προς ΟΤΑ για παρακολούθηση Εξ Χρωμίου


Ενέργειες

Information

Σχολιάστε