Η απόφαση-σταθμός για το νερό στην Μεσσαπία

18 07 2010

Παρακαλούμε διαβάστε κυρίως την τεκμηρίωση της απόφασης!

ΑΠΟΦΑΣΗ 1158 (30-6-2010) Πρωτοδικείο Χαλκίδας – Απαγόρευση διανομής νερού υπό ποινή φυλάκισης


Ενέργειες

Information

Ένα σχόλιο

20 07 2010
λιλος

Φικοι μου, Πραγματικα ειναι μια σημαντικη αποφαση, που βγηκε με βασανον και εχει ενα πολυ σημαντικο σκεπτικο πισω της, ως αναφορα το εξασθενες χρωμιο και την επιπτωση του στην ανθρωπινη υγεια. Διαβασε πολυ ο δικαστης που την δουλεψε τετοια αποφαση. Αλλα, οπως σε ολες τις αποφασεις το «δια ταυτα» τις αποφασης του δικαστη μετρα. Και επειδη ο σοφος αυτος κριτης, ειναι ελληνας δικαστης και πρεπει να πατησει την αποφαση του σε ελληνικο νομο, ο δικαστης βασιζεται στην «νεα ΚΥΑ του Ασωπου» την 20488/2010 ΦΕΚ 749 β/31-5-2010 που μολις εβγαλε το ΥΠΕΚΑ, και λεει τελικα κατι απλο, στον παρανομουντα δημαρχο Μεσσαπιων: «Δεν θα μοιραζης νερο που θα εχει εξασθενες χρωμιο πανω απο 2μγρ/λτ». Η «ΚΥΑ του ασωπου» δινει στα ποταμισια ανεπεξεργαστα νερα, μεσα στα οποια πεφτουν επεξεργασμενα λυματα και οτι αλλο,οριο 3μγρ/λτ εξασθενες χρωμιο. Σαν μεση ετησια τιμη. Δηλαδη με αλλα λογια, ο σοφος δικαστης (αλλα δεσμευομενος με εφαρμογη ελλαδικων κριτηριων,που εχουν περασει σε νομο) ,αναγκαζεται να πει του δημαρχου οτι: «Δεν θα μοιραζεις ανεπεξεργαστο λυματοφορο ποταμισιο νερο» .
Ειναι σημαντικο μετρο, γιατι ο αλλος, ελλειψη τις οποιας αλλης κανονιστικης εντολης και νομου ,για να τον περιοριζει, αντλουσε με το ετσι θελω νερα με 10,20,30,40,50,60,κ.λ.π.μγρ/λτ εξασθενες χρωμιο, τα εκανε ενα τυχαιο χαρμανι στις δεξαμενες υδρευσης και το εδινε στο κοσμο να το πινει. Ετσι με τουτη την αποφαση ανεκοπη μια τελεια αυθαιρεσια!! Ομως υπαρχουν δυο παραπερα κενα σημεια. Πολυ Σοβαρα τα οποια επιτρεψτε μου να παραθεσω:
1) Οταν ο ελληνας πολιτης πινει ,λουζεται και μαγειρευει με νερο ανθρωπινης χρησης που εστω, εξασφαλιζεται καθημερινα να περιεχει μονον μεχρι 2 μγρ/λτ εξασθενες χρωμιο, ειναι ασφαλισμενος για θεματα υγειας;;;;;Και ειδικα απο το τοξικο Καρκινογεννετικο,Μεταλλαξιογονο και τερατογεννετικο εξασθενες χρωμιο!!(πολλα περισσοτερο ισχυει το ερωτημα οταν συν-υπαρχει μαζι με Νικελιο,Μολυβδο,Νιτρικα, κ.λ.π. και εχουμε συνδιασμενη επιδραση μιγματος χημικων παραγοντων στην υγεια). Και επειδη μιλαμε για ποσημο νερο καθημερινης αναλωσης, 2λτ για εναν κανονικο ανθρωπο. Που θα το αναλωνουν ανθρωποι επι 70 χρονια (ζωη να εχουνε), Και εμεις κρινουμε οτι : Ενα αποδεκτο επιπεδο κινδυνου θα ηταν μονο να σημειωθει 1 θυμα στο 1.000.000. πλυθισμου στην διαρκεια των 70 χρονων χρησης του νερου αυτου, Τοτε: Μπαινει ερωτημα: Ειναι Ασφαλες ενα τετοιο νερο ανθρωπινης χρησης;;;;;Η επιστημονικη τεκμηριωμενη απαντηση ειναι ; ΟΧΙ!!!!!!!!. Δεν ειναι ασφαλες απεναντι σε τετοιους κινδυνους υγειας, σε τετοιο βαθμο ρισκου. Αυτες οι συγκεντρωσεις των 2μγρ/λτ προτεινονται μονο για μη -καρκινογεννετικες αλλοιωσεις και αλλαγες στην λειτουργια του συκωτιου και τις συνθεσης του λιπωδους ιστου!! Αν δεν με απατα η γνωση μου λοιπον,ειναι για να προλαβαινονται οι Χοντρες ζημιες υγειας, Ορμονικης και ενζυματικης αναστατωσης του οργανισμου,που θα ελεγα οτι κανουν την ζωη μαυρη, σε εφηβικες ηλικιες και των δυο φυλλων,που πηραζουν την αναπαραγωγικη ικανοτητα των ανθρωπων και την κυοφορια και φερνουνμια σειρα ανωμαλιες στην αιματοποιητικη φυσιολογικη λειτουργια. Ζημιες υγειας!!! λοιπον. Για να αναφερθουμε σε νερο ανθρωπινης χρησης, τοσο ασφαλες, οσο να αποφευγονται οι αλλοι κινδυνοι,οπως τους προδιαγραψαμε παραπανω απεναντι σε αυτους τους 3 κινδυνους Κ,Μ,Τ.
(Καρκινογεννεση,Μεταλλαξιογονο δραση,Τερατογεννετικη δραση ), Η σημερινη επιστημονικη τοξικολογικη γνωση, προτεινη την συγκεντρωση των ο,ο6μγρ/λτ εξασθενες χρωμιο στο νερο ανθρωπινης χρησης .Δηλαδη :Περιπου 1000 φορες λιγοτερο!!!!!Ειτε για να το πουμε αλλιως: Εαν συνεχιζοντα η καταναλωση νερου με 2μγρ/λτ εξασθενες για μια ζωη, τοτε ο κινδυνος ΚΜΤ, θα ειναι 1 στους 1000. Κοσμος και κοσμακης, ειναι προγραμμενος, με βαση το νερο που χρησιμοποιει καθε μερα !!!Σκετη Ρωσικη Ρουλετα λοιπον.
2)Η επιστημονικη γνωση εχει εκφρασμενη αποψη. Οι κυβερνησεις Ιταλιας. Καλιφορνιας που αντιμετωπιζουν τετοιο προβλημα, πηραν αποφασεις για την καταλληλοτητα του Νερου ανθρωπινης χρησης και βαλαν κριτηριο προστασιας τις Δημοσιας υγειας το ο,ο6μγρ/λτ. Η ελληνικη πραγματικοτητα αποκαλυψε οτι: Εχουμε το ιδιο προβλημα στο διανεμομενο ποσημο νερο!!στην Στερεα Ελλαδα και αλλου. Το ερωτημα λοιπον που αναφυεται ειναι : Γιατι ;;;η Ελληνικη Κυβερνηση δεν καθοριζει τωρα τα ιδια ορια εξασθενους χρωμιου για το ασφαλες υγιεινο νερο για τους ελληνες;;;Γιατι δεν απαγορευει, με εγκυκλιο διαταγη, στους δημαρχους και ολους τους αλλους «νερουλαδες» των τοπων, να μοιραζουν τετοιο τοξινομενο νερο, που θα περιεχει πανω απο 0.06μγρ/λτ εξασθενες;; Γιατι δεν λυνει, τα χερια τις δικαιοσυνης και ταυτοχρονα μας εχει να τρεχουμε για ασφαλιστικα μετρα, εναντια του καθε παραβατη δημαρχου;;;;Εμεις εχουμε την απαντηση τις Ε,Ε: Τον Απριλιο 2009. «Αν θελει η κυβερνση σας μπορει να το αντιμετωπισει αμεσα !!!» ανεξαρτητα αν εμεις εχουμε ετοιμασει σχετικη νομοθεσια. Το εκανε η Ιταλια,το ελυσε η Γαλλια!! ετοιμαζομαστε και εμεις αλλα οι διαδικασιες μας κρατανε χρονια!!!!)
.Ετσι αναρωτιεμε: Βρε μπας και νομιζουν οτι τα Ελληνικα στομαχια, και το πεπτικο συστημα Ειναι διαφορετικο απο ολα τα αλλα;;; Τι διαολο : Μπας ειναι «Κυβερνηση ΕΠΕ».Εταιρεια Περιορισμενης Ευθυνης, και σου λεει: Ελληναρα μου σε εχω εξασφαλισμενο μονο για να πινεις ποταμισια λυμματα!!! με 2μγρ/λτ εξασθενες. Μεχρι εδω. Παραπερα τιποτα.!!!!!! (Ειδατε λοιπον, γιατι στα ορυχεια τις Λαρκο στο Κοντοδεσποτι, κεντρ.Ευβοιας, «Φροντιζουν τα βοδια μονον που βοσκουν» με εκεινο τον αξιοθαυμαστο καθαρισμο του νερου τους απο εξασθενες και για τις Εκγυους γυναικες» τις περιοχης δεν τους πολυενδιαφερει!!!!!!!!!!!
Φιλικα Θανασης Παντελογλου

Σχολιάστε