Για το «λουκέτο» στις 5 επιχειρήσεις για την ρύπανση του Ασωπού και της περιοχής

3 12 2009

UPDATE:

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Ιωάννης Κτιστάκις, δικηγόρος και καθηγητής νομικής, συνεργάτης του ΙΤΑΠ, οι εταιρίες είναι οι ακόλουθες:

1. ΕΠΑΛΜΕ
2. Ε.Α.Β.
3. ΜΑΪΛΛΗΣ
4. EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ
5. ALUMINCΟ

Παρουσιάζεται σήμερα σαν είδηση από όλα τα ΜΜΕ, το «λουκέτο» σε 5 εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή των Οινοφύτων, έχουν ήδη τιμωρηθεί για ρύπανση και είτε δεν είχαν την αντίστοιχη άδεια, είτε η άδεια αυτή ήταν ελλειπής.

Σχετικά δημοσιεύματα, μπορείτε να διαβάσετε στα ΝΕΑ, το ΒΗΜΑ, την Ημερησία (εδώ κι εδώ), στην ΑΥΓΗ, τον Ριζασπάστη και το ΑΠΕ.

Κανένα ΜΜΕ δεν αναφέρει ποιές είναι αυτές οι 5 εταιρίες. Πάντως, σίγουρα ανήκουν στην λίστα που έχουμε δημοσιεύσει για τις «ΕΤΑΙΡΙΕΣ που επιβεβαιωμένα ρυπαίνουν».

Και φυσικά, ακόμα δεν έχει μπεί κάποιο λουκέτο. Απλά, πρόκειται να συζητηθούν οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας από το ΙΤΑΠ και τον σύλλογο «Πολίτες για την αειφορία«, για την ανάκληση αδειών συγκεκριμένων επιχειρήσεων που επιβεβαιωμένα ρυπαίνουν και η διαδικασία αδειοδότησης είχε (για να το πούμε κομψά), διάφορες «ατέλειες». Στο ίδιο πλαίσιο, κινούνται και οι ενέργειες που έχουμε δημοσιεύσει στο παρελθόν για αίτηση αποζημιώσεων από τις εταιρίες και για την προσφυγή κατά της Ελλάδας στην Ε.Ε.

Είναι αυτονόητο ότι αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελεσματα και σας καλούμε να στηρίξετε αυτές τις ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Αν επισκεφθείτε τις δημοσιεύσεις, υπάρχουν τα στοιχεία επικοινωνίας για το πως μπορείτε να βοηθήσετε και να συμμετάσχετε.

Ιδιαίτερη εντύπωση μας προκαλεί η ξαφνική πρεμούρα των τοπικών αρχόντων, που με αυτές τις εξελίξεις, θυμήθηκαν ότι πρέπει κι αυτοί να κάνουν κάτι, (όπου φυσάει ο άνεμος πάω – το έχετε ακούσει αυτό το τραγουδάκι;) και άρχισαν τις «αγωνιστικές» ανακοινώσεις και τις προσφυγές. Και… πλησιάζουν και οι Δημοτικές εκλογές…

Εδώ από τον Ωρωπό,

κι εδώ από τα Οινοφυτα, όπως κι ΕΔΩ

» Η κατάθεση των παραπάνω αναφορών αποτελεί το πρώτο βήμα και εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο κλιμάκωσης των ενεργειών μας μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα. Οι κάτοικοι της περιοχής μας είναι πολίτες με όλα τα δικαιώματα, μέσα στα οποία, περίοπτη θέση καταλαμβάνει το δικαίωμα της προστασίας του περιβάλλοντος και της ζωής του ανθρώπου. Δηλώνουμε ότι αυτό το δικαίωμα θα το υπερασπιστούμε με όλα τα νόμιμα μέσα και καλούμε για ύστατη φορά  τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους που τις έχουν αποποιηθεί εδώ και δεκαετίες

Γιώργος Θεοδωρόπουλος

Δήμαρχος Οινοφύτων»

ΤΩΡΑ κύριοι Δήμαρχοι;  ΤΟΣΟ ΑΡΓΑ; ΤΩΡΑ που ο αγώνας αρχίζει και κρίνεται;

Κάνω μηνύσεις σου λέει. ΔΕΝ μπορούν να μου αποδώσουν ευθύνες! Μερικές φορές το timing είναι όμως αποφασιστικός παράγοντας για να καταλάβεις τις πραγματικές προθέσεις και την στάση καθενός…



Ενέργειες

Information

Ένα σχόλιο

3 12 2009
ΙΖ

έχει πλάκα ο τίτλος στο ΒΗΜΑ…

φάμπρικες…

χαχαχα!!!

φάμπρικα η ΕΑΒ !!!

αιδώς Αργείοι…

Σχολιάστε