Η … «οικολογική συνείδηση»

24 05 2008

«Η ΕΑΒ ανέδειξε για άλλη μία φορά τον ευσυνείδητο χαρακτήρα της παρουσιάζοντας μία εξαιρετική δουλειά σχετικά με την προστασία και το σεβασμό του περιβάλλοντος. Η οικολογική συνείδηση της ΕΑΒ βρίσκεται μάλιστα σε τόσο υψηλό επίπεδο που η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να προωθήσει επιχειρηματικά και εμπορικά τις περιβαλλοντικές της πρακτικές στην εγχώρια και διεθνή αγορά». Αυτά δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Π. Δούκας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα γραφεία της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ).

Η δήλωση αυτή, όμως, είναι και άκρως προκλητική. Πόσο μάλλον, όταν ότι οι ίδιοι οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος – υπάγονται στο ΥΠΕΧΩΔΕ – σε περιβαλλοντικούς ελέγχους που πραγματοποίησαν το Νοέμβρη και το Δεκέμβρη του 2007, σε βιομηχανικές και άλλες μονάδες της ευρύτερης περιοχής του Ασωπού ποταμού, αποφάσισαν την επιβολή προστίμου στην ΕΑΒ ύψους …150.000 ευρώ! Το δε πρόστιμο είναι το μεγαλύτερο απ’ όλες τις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν. Προφανώς, οι επιθεωρητές δεν …εκτίμησαν και τόσο πολύ την «εξαιρετική δουλειά» για την «προστασία και το σεβασμό του περιβάλλοντος», όσο ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Και το ζήτημα – για να το ξεκαθαρίσουμε – δεν είναι η ΕΑΒ. Είναι η κάθε ΕΑΒ, που απ’ τη μια πλευρά ρυπαίνει και απ’ την άλλη «ξεμπερδεύει» με ένα πρόστιμο. Και είναι, επίσης, η κυβερνητική πολιτική – σήμερα της ΝΔ χτες του ΠΑΣΟΚ – που απ’ τη μια αθώωνει στην πράξη τους μεγαλοεπιχειρηματίες και απ’ την άλλη επίσης «ξεμπερδεύει» με ένα πρόστιμο. Και την ίδια στιγμή, κάτοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής πίνουν ακόμη μολυσμένο ή βρώμικο νερό, οκτώ μήνες μετά την αποκάλυψη του θέματος…

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=4558712&publDate=22/5/2008


Ενέργειες

Information

Σχολιάστε