Ασφαλές νερό στα Οινόφυτα. Ο Ωρωπός… Μαυροσουβαλιάζεται.

14 04 2008

Ενημερωθήκαμε ότι στα Οινόφυτα, λειτούργησε το ταχυδιυληστήριο και βγήκε ανακοίνωση ότι πλεον το νερό από το δημοτικό δίκτυο είναι πόσιμο.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν όμως ότι η τροφοδοσία γίνεται από την Υλίκη (και/ή την Παραλίμνη) και για αυτόν τον λόγο το νερό έχει μία δυσάρεστη οσμή και γεύση.

Τουλάχιστον όμως οι κάτοικοι μπορούν να πλυθούν και να μαγειρέψουν χωρίς τον φόβο πλέον του εξασθενούς χρωμίου και των άλλων χημικών ουσιών που υπήρχαν στο νερό. Σίγουρα, σύντομα, θα βρεθεί κάποιος τρόπος (μερικοί αναφέρουν τοποθέτηση φίλτρων άνθρακα) να λυθεί το πρόβλημα της οσμής.

Σε δύο περίπου μήνες το νερό θα φτάσει και στο Δήλεσι, όταν ολοκληρωθούν τα έργα για να καλυφθεί η απόσταση των 3,5 περίπου χιλιομέτρων.

Εμείς στον Ωρωπό, με την Μαυροσουβάλα, χάσαμε ήδη 8 μήνες…

Να δείτε τι έχει να γίνει το καλοκαίρι…! Δεν το ευχόμαστε, αλλά το νερό από την Μαυροσουβάλα είναι απίθανο να μπορέσει να καλύψει την αυξημένη ζήτηση… Τότε, είτε το νερό θα κόβεται, είτε θα βρεθεί άλλη λύση (βλέπε Χρυσοπηγή και Σαραντάρη, ήτοι εκατοντάδες μικρογραμμάρια ανά λίτρο εξασθενούς χρωμίου…)


Σας προειδοποιήσαμε έγκαιρα…


Ενέργειες

Information

Σχολιάστε