Ασωπός: «κακοστημένη σαπουνόπερα» η κυβερνητική πολιτική λέει η ΝΔ

15 10 2011

Πηγή: ECONEWS

Σε κοινή δήλωση με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού ΠΕΚΑ, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στο Δήμο Τανάγρας προέβησαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και Μιχάλης Γιαννάκης.

Οι δύο βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατηγόρησαν τον υπουργό Περιβάλλοντος ότι αντιλαμβάνεται το ζήτημα του Ασωπού ως «αγγαρεία» και πως δεν έχει κάνει το παραμικρό για την εξυγίανση του περιβάλλοντος γύρω από τον ποταμό.

«Ο κύριος Υπουργός επισκέφτηκε τη Βοιωτία βιαστικά και επιχείρησε να σερβίρει στους πολίτες της Βοιωτίας και ειδικότερα στους δημότες της Τανάγρας, ένα ξαναζεσταμένο φαγητό.

Δεν τόλμησε μάλιστα να καλέσει και να συζητήσει με τους φορείς και τους εκπροσώπους των κομμάτων για το μείζον θέμα του Ασωπού, το οποίο αντιμετώπισε μάλλον ως «αγγαρεία» και αναγκάστηκε να εξαγγείλει, «παρεμπιπτόντως» και επ’ ευκαιρία της επίσκεψής του, ακριβώς ό,τι είχε εξαγγείλει και δεν έπραξε η προκάτοχός του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, σχεδόν δύο χρόνια πριν.

Πιο συγκεκριμένα, υπό το βαρύγδουπο τίτλο «ένα χαμόγελο για τον Ασωπό» η κυρία Μπιρμπίλη είχε δεσμευτεί, το Φεβρουάριο του 2010, για τη λειτουργία τοπικού Γραφείου Περιβάλλοντος, για τον έλεγχο της ποιότητας των υδάτων στον Ασωπό, για την οργάνωση της άτυπης Βιομηχανικής Περιοχής και την κατασκευή κεντρικού αγωγού λυμάτων.

Ακριβώς τις ίδιες δεσμεύσεις επανέλαβε, μόλις χθες, και ο κ. Παπακωνσταντίνου, χωρίς εν τω μεταξύ να έχει αναληφθεί καμία πρωτοβουλία.

Ο αρμόδιος Υπουργός επαναλαμβάνει μονότονα τα ίδια πράγματα, χωρίς να πραγματοποιείται καμία μέτρηση στον Ασωπό, χωρίς να έχει διατεθεί ούτε ένα ευρώ για τη λειτουργία του Γραφείου Περιβάλλοντος, χωρίς να έχει γίνει κανένας σχεδιασμός για την οργάνωση της άτυπης ΒΙΠΕ, όπως αποκαλύφθηκε στην πρόσφατη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή για τον Ασωπό και, φυσικά, χωρίς να έχει προχωρήσει καθόλου η κατασκευή του κεντρικού αγωγού, ούτε να έχει γίνει καμία ιδιαίτερη πρόοδος για το σημειακό εντοπισμό των εστιών ρύπανσης του ποταμού.

Δυστυχώς, οι επαναλαμβανόμενες και μη πραγματοποιούμενες εξαγγελίες, όσο εύηχες και αν ακούγονται, ταιριάζουν περισσότερο σε κακοστημένη σαπουνόπερα παρά σε συγκροτημένη κυβερνητική πολιτική και δεν πείθουν πλέον κανέναν.

Ο κύριος Παπακωνσταντίνου οφείλει να αντιληφθεί ότι δεν είναι πλέον Υπουργός Οικονομικών και ότι δεν μπορεί να προσπερνά με περισσή ευκολία ένα ζήτημα ύψιστης σημασίας για το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών της περιοχής. Ας αφήσει, λοιπόν, τα «εύκολα» λόγια και ας προχωρήσει επιτέλους, έστω και τώρα σε συγκεκριμένα έργα».

Advertisement

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: