«Νεκροταφείο» τοξικών βιομηχανικών αποβλήτων στον Ωρωπό

15 10 2011

Πηγή: econews

Τοξικό «νεκροταφείο» με δεκάδες τόνους βιομηχανικών αποβλήτων ανακάλυψαν την Τρίτη οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, δίπλα στην κοίτη του Ασωπού, στο Συκάμινο Ωρωπού.

Στο σημείο έσπευσε επί τόπου εισαγγελέας, καθώς και η ειδική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος, κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας, το τοξικό «νεκροταφείο», που είχε στηθεί από κύκλωμα παράνομης διακίνησης βιομηχανικών αποβλήτων, λειτουργούσε από το  1990, θέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο τη δημόσια και μολύνοντας το περιβάλλον και τον υδροφόρο ορίζοντα.

Με βάση τη νομοθεσία, οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες να διαχειριστούν τα απόβλητά τους ή να τα στείλουν στο εξωτερικό σε ειδικές μονάδες.

Δυστυχώς,  όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα στοιχεία δείχνουν ότι στις μονάδες αυτές καταλήγει λιγότερο από το 1/3 του συνόλου των τοξικών αποβλήτων που παράγονται στις ελληνικές βιομηχανίες.

Αυτό συμβαίνει γιατί πολλές βιομηχανίες, προκειμένου να γλιτώσουν το κόστος, επιλέγουν να ξεφορτωθούν τα απόβλητά τους στις χωματερές, ή να τα πουλήσουν στο «κύκλωμα», που με τη σειρά του τα μεταπουλά σε τρίτες εταιρείες στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, για να τα χρησιμοποιήσουν ως φτηνό καύσιμο.

Advertisement

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: