Κοίτα ποιός μιλάει: «ΝΔ: «Τραγική αποτυχία» στον Ασωπό»

1 05 2011

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Ενα χρόνο μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ο ποταμός συνεχίζει να αποτελεί αγωγό επικίνδυνων λυμάτων και αυξάνονται καθημερινά οι κίνδυνοι για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, τονίζει η ΝΔ

Ο τομεάρχης Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο βουλευτής Βοιωτίας Μιχάλης Γιαννάκης σε κοινή δήλωσή τους στηλιτεύουν την αδυναμία του υπουργείου Περιβάλλοντος να παρέμβει αποτελεσματικά στην περιβαλλοντική κρίση του Ασωπού ποταμού.

Με κοινή δήλωσή τους την Τετάρτη σημειώνουν ότυι «λίγες μόνο μέρες μετά την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μη συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα νερά, το ίδιο το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής παραδέχεται πλέον ανοικτά την τραγική αποτυχία της πολιτικής του στο μείζον ζήτημα του Ασωπού. Ένα και πλέον χρόνο μετά τις περίφημες εξαγγελίες της κας Μπιρμπίλη για μέτρα και παρεμβάσεις στον Ασωπό, η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ίδια και χειρότερη. Οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση του προγράμματος, η αναποτελεσματικότητα των μέτρων, η αδράνεια και η ασυνεννοησία μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών, είναι οι βασικοί λόγοι που και η περιβαλλοντική ζημιά οξύνεται και οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν ολοένα και περισσότερο».

Αναφέρουν μάλιστα ότι η ίδια η ειδική γραμματέας του υπουργείου σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ παραδέχθηκε ότι «η τραγωδία του Ασωπού εξακολουθεί να υπάρχει», κάνοντας λόγο για «ανεξήγητες καθυστερήσεις» στην απορρύπανση του ποταμού και την περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής.

Οι κ.κ.Μητσοτάκης και Γιαννάκης τονίζουν ότι ο Ασωπός συνεχίζει να αποτελεί αγωγό επικίνδυνων λυμάτων και αυξάνονται καθημερινά οι κίνδυνοι για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Advertisement

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: