Τι απαντά η ΕΑΒ για τη ρύπανση στον Ασωπό

20 12 2010

Πηγή: Ημερησία

Σε διάψευση ότι το πρόστιμο που επιβλήθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος σχετίζεται με βεβαιωμένη ρύπανση, προχώρησε χθες η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία.

Σε διάψευση ότι το πρόστιμο που επιβλήθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος σχετίζεται με βεβαιωμένη ρύπανση, προχώρησε χθες η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία. Διαψεύδει ακόμη ότι έχει ζητήσει παράταση από το ΣτΕ προκειμένου να συμμορφωθεί με την περιβαλλοντική νομοθεσία καθώς επίσης ότι απορρίπτει με κρυφούς αγωγούς εξασθενές χρώμιο στον Ασωπό.

Η ΕΑΒ επισημαίνει ότι «το σύνολο των φερόμενων ως παραβάσεων δεν σχετίζονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με διαπιστωμένη ή και βεβαιωθείσα ρύπανση ή με υπέρβαση οποιωνδήποτε ορίων όπως αυτά προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία» αλλά για σειρά διοικητικών θεμάτων όπως έλλειψη σχετικών αδειοδοτήσεων. Η εταιρεία «δείχνει» μάλιστα ως υπεύθυνη γι’ αυτό την αδειοδοτούσα αρχή η οποία καθυστέρησε.

 

Ανακοίνωση

Στην ανακοίνωση τονίζεται χαρακτηριστικά ότι η ΕΑΒ βρίσκεται εν μέσω ενός αδικαιολόγητου περιβαλλοντικού «κατηγορώ» που απαξιώνει τις προσπάθειες των χιλιάδων εργαζομένων της. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την έκθεση των επιθεωρητών περιβάλλοντος με ημερομηνία 30-7-2010 (αριθμός πρωτοκόλλου 3102, σελ. 11) βάσει της οποίας επιβλήθηκε το πρόστιμο των 250.000 ευρώ, έχει εντοπιστεί εξασθενές χρώμιο στα 8 από τα 9 σημεία δειγματοληψίας, με μέγιστη τιμή τα 141 μγ/λ.

Advertisement

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: