Μαΐλλης: Διευκρινίσεις για άδεια διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων στη Βοιωτία

20 12 2010

Πηγή: ANA – 1 Δεκ 2010

Την άδεια διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων για τη μονάδα παραγωγής χαλυβδοταινιών στα Οινόφυτα Βοιωτίας κοινοποίησε η εταιρία Μ.Ι. Μαΐλλης ΑΕΒΕ προς τη νομαρχία Βοιωτίας, για τυπικούς λόγους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η νομαρχία Βοιωτίας, με απόφασή της, που είχε κοινοποιηθεί στην εταιρία, στις 14.01.2010, είχε αποφασίσει τη διακοπή λειτουργίας του τμήματος παραγωγής χαλυβδοταινιών, στο εργοστάσιο της εταιρίας στα Οινόφυτα Βοιωτίας, «λόγω μη προσκομίσεως αποφάσεως περί Άδειας Διαχείρισης Επικινδύνων Αποβλήτων», η έκδοση της οποίας δεν ήταν ωστόσο δυνατή, λόγω καθυστέρησης έκδοσης της (προαπαιτούμενης) Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων της μονάδας (ΑΕΠΟ).

Με δεδομένο ότι τον Οκτώβριο του 2009 είχε ολοκληρωθεί σημαντική επένδυση της εταιρίας σε υψηλής τεχνολογίας εγκαταστάσεις περιβαλλοντικής προστασίας, ύψους επένδυσης 4 εκατ. ευρώ, οι οποίες ανταποκρίνονται σε αυστηρές προδιαγραφές προστασίας, με μηδενική απόρριψη υγρών αποβλήτων στον Ασωπό ποταμό, η εταιρία μπόρεσε να διατηρήσει σε λειτουργία τη μονάδα της, δυνάμει δύο προσωρινών διαταγών αναστολής εκτέλεσης της απόφασης διακοπής λειτουργίας και τελικά, απόφασης αναστολής εκτέλεσης της απόφασης διακοπής λειτουργίας, που εξέδωσε, κατόπιν σχετικής αιτήσεώς της, η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου Επικρατείας (Ε’ Τμήμα).

Η έκδοση ΑΕΠΟ, σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, για την περιοχή του Ασωπού και στη συνέχεια, της άδειας διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων αφενός συνεπάγεται αυτοδίκαια τη λήξη της υπόθεσης διακοπής λειτουργίας της μονάδας στα Οινόφυτα αφετέρου ολοκληρώνει τη σημαντική προσπάθεια της εταιρίας να συμμορφωθεί με τους πλέον αυστηρούς όρους περιβαλλοντικής προστασίας, που ισχύουν διεθνώς, αποδεικνύοντας έμπρακτα την περιβαλλοντική ευαισθησία της εταιρίας. Γ.Μ.

Advertisement

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: