Ο Asopos SOS στηρίζει τους ακόλουθους υποψήφιους για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010

2 11 2010

Αγαπητοί φίλοι, καλό μήνα.

Πριν περάσουμε στις προτάσεις για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, καλό θα είναι όλοι μας να διαβάσουμε το φανταστικό κείμενο που έγραψε «το ελληνάκι». Η ονομασία «ελληνάκι», βάσει των λεγομένων του ίδιου του blogger, προέρχεται με αυτό το σκεπτικό:

«… (Η Ελληνική ταυτότητα)…  το συγκεκριμένο πλαστικοποιημένο χαρτάκι το έχουν στην κωλότσεπή τους και πολλά άλλα άτομα, τα οποία χαρακτηρίζονται από διάφορες περίεργες συμπεριφορές όπως ο ατομικισμός, η αγένεια, η φασαρία, το νεοπλουτέ, η παραβατικότητα, η μεγαλομανία, η κουτοπονηριά, η μιζέρια, η σοβαροφάνεια, ο τοπικισμός, ο παντός είδους ρατσισμός, η αμορφωσιά, η έλλειψη περιβαλλοντικής συνείδησης, η ψωροπερηφάνια, μία ευρύτερη βλακεία και διάφορα άλλα καλούδια που κάθε μέρα εκτίθενται δημοσίως στους δρόμους, σε θέσεις ευθύνης/ εξουσίας και ολόγυρά μου.

Οι τύποι με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά έχουν το ίδιο δελτίο ταυτότητας με μένα και φυσικά είναι μάγκες οπότε τους αξίζει ο τίτλος «Ελληναράς». Έτσι μου απομένουν τα αντίθετά τους, πράγμα που εμένα, φαντάζομαι, με κάνει «ελληνάκι». Με μικρό «ε», μιας και φαίνεται πως οι περισσότεροι από δαύτους έχουν ιδιαίτερη ροπή προς τους τίτλους και τα κεφαλαία….»

Αν και αξίζει και προτείνω να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, «Οδηγός για τις εκλογές 2010«, οι επικεφαλλίδες του, έχουν ως εξής:

  1. Ψηφίζουμε πρόσωπα και όχι κόμματα
  2. Μακριά από πολιτικές ρητορικές που αναφέρονται στο «μνημόνιο»
  3. Τιμωρούμε τους «κακούς» Δημάρχους και Νομάρχες
  4. Περισσότεροι τεχνοκράτες, λιγότερα celebrities
  5. Η αποχή εντείνει τα προβλήματα
και κλείνει ως εξής:
Το ρεζουμέ
Ειδικά στις δημοτικές εκλογές, τα ποσοστά των ψήφων απεικονίζουν πιο άμεσα τις πραγματικές νοοτροπίες του κάθε τόπου. Εδώ λοιπόν, το κλισέ «έχουμε τους κυβερνώντες που μας αξίζουν» είναι πιο κυριολεκτικό από την αναλογική των βουλευτικών εκλογών. Αυτό, σαν σκέψη για να συνοδεύει τα παραπάνω και για να ξέρουμε ποιοι είναι οι πραγματικά υπεύθυνοι για μία σειρά από δεινά της χώρας.
Η Δημοκρατία, στην «αγνή» μορφή της, δεν πρόκειται να έρθει ποτέ στην Ελλάδα, αν δεν ενδυναμώνεται τακτικά με τη σωστή χρήση των λειτουργιών της. Το μοιρολόι για τα χάλια μας και τους ανίκανους πολιτικούς που εκλέγονται, δεν θα σταματήσει ποτέ αν δεν λειτουργήσουμε όντως δημοκρατικά αντί να σκεφτόμαστε με τους απαθείς ή ατομικιστικούς όρους του παρελθόντος.
Συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω και εύχομαι όλοι μας να ψηφίσουμε με γνόμωνα τα παραπάνω στις επερχόμενες εκλογές.

Οι προτάσεις μας.
Η ρύπανση των περιοχών μας, καταλαμβάνει μία τεράστια έκταση που καλύπτει 3 νομούς και δεκάδες δήμους. Είναι αδύνατον για κάποιον να μπορεί να έχει μία πλήρη εικόνα για την ακριβή στάση των εμπλεκομένων αρχών σε αυτό το πρόβλημα, πόσο μάλλον για την αξιολόγηση αυτής της στάσης. Ζητώ λοιπόν προκαταβολικά συγνώμη αν παραλείπω ή αδικώ κάποιον που αγωνίστηκε για τα θέματα της ρύπανσης.
Οι προτάσεις για τους υποψηφίους που ακολουθούν, έχουν γίνει με γνόμωνα τον αγώνα για την ρύπανση του Ασωπού ποταμού και της ευρύτερης περιοχής. Δεν υπάρχουν και δεν λαμβάνονται υπόψη άλλα κριτήρια. Ο αγώνας για το περιβάλλον, νομίζω όμως, ότι αποτελεί έναν καλό δείκτη εντιμότητας, αυτοσεβασμού, και καλής διαχείρισης των πραγμάτων.  Πρώτα από όλα, η οικολογία συνεπάγεται καλή διαχείριση, με την σκέψη όχι μόνο στο σήμερα, αλλά πολύ περισσότερο στο αύριο. Θα μπορούσα πολύ ευκολότερα να εμπιστευτώ έναν υποψήφιο με οικολογική συνείδηση παρά έναν υποψήφιο που δίνει έμφαση (για παράδειγμα) στην οικονομική διαχείριση. Γιατί, η οικολογική λογική είναι πολύ περισσότερο «ολιστική», πολύ περισσότερο ευρεία, πολύ περισσότερο «ισορροπιτική» σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη οπτική, ενώ ταυτόχρονα υποδυκνύει και κάποιες ιδιαίτερες ευαισθησίες σαν στάση ζωής.

Οι παρακάτω προτεινόμενοι, έχουν αγωνιστεί για τα περιβαλλοντικά προβλήματα των περιοχών μας. Δεν με ενδιαφέρουν οι συνδυασμοί στους οποίους είναι ενταγμένοι, ούτε  τα κόμματα  που  πιθανά τους στηρίζουν. Είπαμε, ψηφίζουμε πρόσωπα και όχι κόμματα:

1. Αθανάσιος Παντέλογλου που κατεβαίνει υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με την Λαϊκή Συσπείρωση του Θανάση Παφίλη (κλικ)
2. Δέσποινα Σπανούδη που κατεβαίνει υποψήφια Περιφερειάρχης Στερεάς με το Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς (κλικ)
3. Στρατής Λουπάτατζης που κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ωρωπού με τον συνδυασμό ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
4. Αγαπίδης Σπυρίδων που κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ωρωπού με τον συνδυασμό ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
5. Βότση-Τρίκα Νίκη που κατεβαίνει υποψήφια δημοτικός σύμβουλος Ωρωπού με τον συνδυασμό ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
6. Μανίκη Σέβη που κατεβαίνει υποψήφια δημοτικός σύμβουλος Ωρωπού με τον συνδυασμό ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
7. Μετοχιάτη Καλλιόπη που κατεβαίνει υποψήφια περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τον συνδυασμό «Αττική Συνεργασία – Όχι στο Μνημόνιο»
8.  Κώστας Χαϊνάς που κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Χαλκίδας με τον συνδυασμό ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ (κλικ)
9. Δεληγιάννης Γιώργος που κατεβάινει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ωρωπού με τον συνδυασμό Δυναμική Πολιτεία

Με όλους τους παραπάνω έχουμε βρεθεί δίπλα σε αγώνες για την ρύπανση.

Αντίθετα, οι παρακάτω συνδυασμοί (που αφορούν τον Ωρωπό) είτε αγνόησαν το πρόβλημα της ρύπανσης, είτε επιμένουν στην ύδρευση από την Μαυροσουβάλα, ενάντια στο δίκαιο, λογικό, επιστημονικό και νομικά ισχυρό αίτημά μας για δύνδεση με το δίκτυο του Μόρνου:

1. Όραμα Δημιουργίας – Οικονομάκος Γιάννης
2. Δυναμική Πολιτεία – Γιασεμάκης Γιώργος
3. Αυτοδιοικητική Συνεργασία – Λίτσας Γιώργος
4. Νέος Δήμος-Νέα αρχή – Τσάκωνας Ανδρέας

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε – μπορούμε μόνο να υποθέτουμε για την εμμονή στην ύδρευση από την  Μαυροσουβάλα των παραπάνω επικεφαλής των συνδυασμών. Νομίζω ότι την στιγμή που το 73 % του λαού της περιοχής πίνει εμφιαλωμένο νερό (ΠΗΓΗ), η στάση αυτή είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ και ΕΧΘΡΙΚΗ προς τον Λαό της περιοχής!!!

Επίσης, δεν μπορούμε παρά να σας παροτρύνουμε να ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΤΕ τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Κλέαρχο Περγαντά και αδυνατούμε να κατανοήσουμε πως ένας Νομάρχης, που έχει στο ενεργητικό του τα συγκεκριμένα αποτελέσματα στον τομέα της ρύπανσης επιβραβεύεται από το ΠΑΣΟΚ με υποψηφιότητα για  ακόμα μεγαλύτερη θέση ευθύνης! Καλά τι σκέφτονταν την ώρα της πρότασης αυτής; Η απόφαση αυτή, είναι ΥΒΡΙΣ για τον τοπικό πληθυσμό! Πόσο μάλλον που στον συνδυασμό του κ. Περγαντά, συμμετέχει ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας ο κ. Μπουραντάς!

Το κείμενο αυτό, θα παραμείνει στο πρωτοσέλιδο του blog μέχρι τις εκλογές και είναι πιθανόν να δεχθεί μερικές ακόμα προσθήκες.
 

Έχουν πολλές ευθύνες για την κατάσταση!

 

Advertisement

Ενέργειες

Πληροφορίες

4 Σχόλια

2 11 2010
ellinaki

Ευχαριστώ για την φιλοξενία! Έφερα κουραμπιέδες :)

3 11 2010
asopossos

Καλά έκανες! Θα χρειαστούν! :)

2 11 2010
yannis zabetakis

μαύρο στους ρυπαντές!

http://environmentfood.blogspot.com/2010/11/h.html

3 11 2010
asopossos

Συμφωνούμε Α-Π-Ο-Λ-Υ-Τ-Α!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: