Και ρωτάει ο ποιητής “ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΏΝΕΙ” ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ!!

1 11 2010

“¨Έλληνα…….ε! συν-Έλληνα του κάνω…….Τι ζητάς εδώ;

– Είμαι νεκρός………..μου κάνει!! “ (Ν. Εγγονόπουλος)

– Ρωτώ: Μα ποιος ;;………….

– Θαρρώ , εξουσιαστές, που δημιούργησαν μια πολιτεία που σκοτώνει τους πολίτες της!!! με όπλο “τους άχρηστους άρχοντες , ασύδοτους -ανίκανους κυβερνήτες της, που κατά βάθος έγιναν/σαν ένα είδος υπηρετών των Ρωμαίων”(Καβάφης)

 “Μέτριοι, άψυχοι μεγάλο-κατεργάρηδες ,με το δέος της οικονομίας και την αδιαφορία για τις ανθρώπινες άξιες”(Γ. Σεφέρης)“Φτάνουν να μιλούν άψυχοι ,με το στόμα μόνο. Καμιά αλλοίωση στην ψυχή τους. Μένουν όπως πάντα άνθρωποι του Κολωνακίου και τις πλατείας Συντάγματος”(Γ. Σεφέρης). Από κοντά “Δημόσιοι Υπάλληλοι που ξυπνούν μια λαμπρή ημέρα ,ξυρίζονται και αρχίζουν το μεροκάματο τους , συνεχίζοντας τον σκοτωμό, που άφησαν από χτες μισοτελειωμένο” (Γ. Σεφέρης) .

– “Κι’ ο άνθρωπος κατάντησε πραμάτεια”!!!!!!(Γ. Σεφέρης) .Και οι πολίτες;; “το τις όλης πόλεως ήθος ομοιούται τις άρχουση” (Ισοκράτης).

 “Μας σκοτώνουν με μικρές δόσεις, πολύ ταχτικά, πολύ σιωπηλά, πολύ σοφά………Δεν έχουμε να σώσουμε τίποτα σε τούτο τον πολιτισμό”(Γ. Σεφέρης). “Κοράκια όλοι, κοράκοι αληθινοί, χειρότεροι από τον κόρακα που βγήκε από την κιβωτό και θρεφόταν από λείψανα που άφησε ο κατακλυσμός του κόσμου” (Σολωμός).

 

Οι Ερινύες πλησιάζουν με γοργό βήμα, “Ευνουχισμένε διανοούμενε, μικρέ ανίκανε κυβερνήτη, ψευτοπαλληκαρά”( Γ. Σεφέρης) για εσένα έρχεται η ώρα.

 “Διανοούμενοι αυτό -ευνουχισμένοι, ανίκανοι να μιλήσετε την γλώσσα του Ελληνισμού. Που είναι;; η ιδέα τις αξιοσύνης και τις ελευθερίας του ανθρώπου. Μόνη σας έγνοια έγινε “ να ζητάτε φακελάκι πάνω από το ράντζο του αναγκεμένου άρρωστου” .

 Μικρέ ανίκανε κυβερνήτη, που γνοιάζεσαι μονίμως “να εντάξεις άδικο τις μιας πλευράς, σε “κρατικό χαρτί” για να καλύψεις, μεταλλάσσοντας την αλήθεια, “τον ανήθικο δολοφονικό πλουτισμό τους”,

 Διεφθαρμένε πλουτοκράτη, βουλιμικέ κοιλιόδουλε . Δεν θέλεις να καταλάβεις “πως τα σάβανα δεν έχουν τσέπες”. Επιμένεις αντί “το επιχειρείν” να ασκείς την πολιτική δύναμη τις διαπλοκής σου, για να κάνεις το ανήθικο να είναι νόμιμο.“Άχθος αρούρις” που βρομίζει τα πάντα και αυτήν την γη ακόμα που πατάς και καταπατάς παράνομα. “Γίνεται να συγχωρεθείς;;……. απολαμβάνοντας το άδικο;;;”( Ο. Ελύτης)

 Νεοέλληνα οπαδέ “του ότι φάμε, ότι ποιούμε ..και ότι αρπάξει ο κώλος μας” εσύ που προσχωρείς στο “απλούστευε και μη ερευνά» ……. Σύνελθε. Για σένα δεν έχουν θέση στο τραπέζι τους!!!. Μην γελιέσαι !!Πως αφήνεις;; να σε μεταχειρίζονται σαν μπιχλιμπίδι .“ η Ευρώπη μας μάρανε” (Τζίμης Πανούσης), je m’me fous, la civilization europeanne(να χέσω τον ευρωπαϊκό πολιτισμό τους) (Γ. Σεφέρης)

 

Δεν μπορείτε πλέον να κρυφτείτε από το σκοτεινό μάτι των Ερινυών….αυτές δεν μπερδεύουν το ηθικό με το νόμιμο και ζητούν εκδίκηση για τις δολοφονίες σας… οι καιροί δεν περιμένουν……. ακούγεται πλέον ο δίκαιος λαϊκός λόγος !!! Έρχεται ο καιρός τις Δημοκρατίας

 

Λίγα λόγια για εμάς, γραμμένα κατά παράφραση του λόγου ενός θαυμάσιου “Ανεβλαβή Γιατρού” που συνάντησα τυχαία χτες στον ιστό -χώρο του.

 

Θανάσης Παντελόγλου 1-11-2010

 

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: