Οι απαντήσεις του Β. Οικονόμου στις ερωτήσεις που του θέσαμε

29 09 2010

Αγαπητέ κ. Οικονόμου,

Γράφουμε από το blog Asopos SOS (http://asoposSOS.wordpress.com) και θα θέλαμε να σας θέσουμε μερικές ερωτήσεις, και ευελπιστούμε ότι θα απαντήσετε. Οι απαντήσεις σας, θα δημοσιευτούν στο blog Asopos SOS και όπως γνωρίζετε, δεδομένου ότι τα blogs αποτελούν μία ανοικτή πλατφόρμα διαλόγου, είναι πιθανόν να σχολιαστούν από εμάς και από απλούς πολίτες της περιοχής ή και άλλων περιοχών.

Πριν ξεκινήσουμε τις ερωτήσεις μας, θα θέλαμε να σας δηλώσουμε ότι μας έχετε ταράξει στο spamming. Συμβουλεύστε την ομάδα υποστήριξής σας, ότι 3-4 emails προβολής την ημέρα, με παρόμοιο θέμα και τεράστια attachments, μόνο κακό μπορούν να προξενήσουν.

Εισαγωγικά:

Κατ’ αρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνετε να συνομιλήσω μέσω του blog σας με τους πολίτες του Ωρωπού και όχι μόνο. Δεν με ενοχλεί καθόλου ο σχολιασμός των απαντήσεων από τους πολίτες και τους αναγνώστες, ούτε βέβαια και από εσάς τους ίδιους. Όπως θα έχετε καταλάβει δεν είμαι πολιτικός των δημοσίων σχέσεων και λατρεύω τις γωνίες στην πολιτική και όχι μόνο. Τις ιδέες μου τις υπερασπίζομαι, τις καταθέτω δημόσια και δεν έχω πρόβλημα να τις συζητήσω. Όσο για τα email που λαμβάνετε γνωρίζω ότι κάποιες φορές είναι κουραστικά όπως γνωρίζετε όμως και εσείς ότι είναι ένα μέσο επικοινωνίας. Τα μεγάλα attachments οφείλονται στις φωτογραφίες που επισυνάπτονται και που οι περισσότεροι παραλήπτες τα ζητούν σε υψηλή ανάλυση για να μπορούν να τα επεξεργαστούν..

Και περνάμε στις ερωτήσεις:


1. Δεδομένου ότι θέτετε υποψηφιότητα για Δήμαρχος, υποθέτουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, σας ενδιαφέρει περισσότερο από την τωρινή σας θέση, του Βουλευτή. Γιατί δεν παραιτήστε λοιπόν από βουλευτής, για να αφοσιωθείτε πλήρως στην Τοπική αυτοδιοίκηση;

Με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» δίνεται η ευκαιρία σε όποιον το επιθυμεί να ασκήσει εφαρμοσμένη πολιτική και να ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα προβλήματα της καθημερινότητας στην τοπική του κοινωνία. Οι θέσεις που παρουσιάζω, το πρόγραμμα που καταθέτω εγώ και ο συνδυασμός «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» είναι ζητήματα που έχω θέσει και στο παρελθόν δημόσια, είτε μέσω της Βουλής είτε μέσω παρεμβάσεών μου σε ημερίδες, στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, σε τοπικές συνελεύσεις κατοίκων. Η απόφασή μου να συμμετέχω σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση δείχνει και την πρόθεσή μου να αφοσιωθώ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από τις εκλογές της αυτοδιοίκησης έως ότου αναλάβουν οι νέες δημοτικές αρχές, θα τεθούν και θα αποσαφηνιστούν πολλές αρμοδιότητες των Δήμων μέσω Προεδρικών Διαταγμάτων, θα αποφασιστούν και τα ζητήματα της χρηματοδότησης και του προϋπολογισμού τους. Είναι πολύ σημαντικές οι αποφάσεις που θα ληφθούν τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο και οι παρεμβάσεις μου μέσα από την Βουλή στις παρούσες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες γύρω από τα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης πιστεύω ότι θα βοηθήσουν στην καλύτερη οργάνωση του εγχειρήματος, για Δήμους πρωταγωνιστές στην πολιτική ζωή του τόπου. Η παρουσία μου στην Βουλή αυτούς τους δύο μήνες θα λειτουργήσει ενισχυτικά στην όλη προσπάθεια που θα καταβάλουμε για τον νέο Δήμο του Ωρωπού. Νομίζω ότι είναι ευτυχής συγκυρία να θέτω από πρώτο χέρι στην κεντρική εξουσία τα θέματα του Δήμου μας, με την δυνατότητα που θα μου δίνει η θεσμική μου θέση στην Βουλή μέχρι τις 31-12-2010 (εφόσον εκλεγώ Δήμαρχος). Είναι φανερό ότι όταν οι υπόλοιποι Δήμαρχοι θα ψάχνουν τους Βουλευτές του νομού για να θέσουν τα θέματα των Δήμων τους, εγώ θα παρεμβαίνω απευθείας στους Υπουργούς και τους θεσμικούς παράγοντες του τόπου, για τα θέματα του Δήμου Ωρωπού!

2. Θεωρείτε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές πρέπει να πάρουν τον χαρακτήρα δημοψηφίσματος υπέρ ή κατά του μνημονίου και της εν γένει οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης; Για έναν τόπο, σαν τον Ωρωπό με το ίσως μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα ρύπανσης στην Ευρώπη; (Αυτό δεν το λέμε εμείς, μας το είπαν οι ξένοι ευρωβουλευτές στην ημερίδα μας στην Ευρωβουλή, πέρυσι). Ρωτάμε, επειδή εδώ: http://dis-or.blogspot.com/2010/09/26-09-2010.html, πριν λίγες μόνον μέρες, αναφέρετε για την εξαιρετική ευκαιρία που προσφέρουν οι εκλογές στον Λαό να καταψηφίσει το μνημόνιο και τις πολιτικές του. Ποιά είναι η θέση σας;


Η κεντρική πολιτική ιδέα του Μνημονίου είναι, είτε μας αρέσει είτε όχι, ο περιορισμός, η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και των παροχών του δημοσίου προς τους πολίτες και η αποκλειστική εξυπηρέτηση των δανειστών μας. Με τις νέες αρμοδιότητες οι Δήμοι και οι αιρετές πλέον Περιφέρειες έχουν δύο επιλογές. Ή θα ακολουθήσουν κατά γράμμα τις επιταγές του Μνημονίου (να προσφέρουν δηλαδή  από τους ήδη μικρούς προϋπολογισμούς των, 1,5 δις ευρώ μέχρι το 2013 στους δανειστές της χώρας!!!) ή να αναζητήσουν τους τρόπους που θα δημιουργήσουν κοινωνικά αναχώματα, που θα στηρίξουν τις κοινωνικές δομές, που θα υποστηρίξουν τις πιο ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες και θα διασφαλίσουν την κοινωνική συνοχή. Οι όποιοι πόροι δοθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση θα αξιοποιηθούν είτε κατά τις επιταγές του Μνημονίου είτε κατά τις επιταγές της κοινωνίας! Το περιβαλλοντικό πρόβλημα ρύπανσης του Δήμου μας εντάσσεται και αυτό στα πλαίσια του κοινωνικού κράτους όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να το απομονώσουν ως καθαρά περιβαλλοντικό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η περιοριστική και καταστροφική πολιτική του Μνημονίου δεν είναι πρωτεύον πρόβλημα. Με την παρούσα οικονομική πολιτική είναι απίθανο να διατεθούν πόροι για περιβαλλοντικές δράσεις μεγάλης κλίμακας, όπως είναι η απορρύπανση του Ασωπού, εάν δεν υπάρχει η κατάλληλη και οργανωμένη πίεση και από τον Δήμο μας. Η λογική που εμείς προτείνουμε είναι διαφορετική και μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και στα περιοριστικά πλαίσια της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης με κατάλληλη αξιοποίηση των πόρων, με διαφορετική ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και με μια νέου τύπου συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα. Η ψήφος λοιπόν στις εκλογές αυτές είναι ψήφος προτεραιοτήτων, είναι ψήφος που θα καταδείξει εάν θέλουμε την συμμετοχή ή όχι του κράτους στην καθημερινότητά μας, εάν θέλουμε ή όχι κοινωνικό κράτος.

3. Στην ίδια συνέντευξη, αναφέρετε και για τον Ασωπό. Κατ’ αρχήν, μία διόρθωση: ο Ασωπός δεν είναι μολυσμένος, είναι ΡΥΠΑΣΜΕΝΟΣ, από τα βιομηχανικά λύματα των εργοστασίων. Αναφέρετε ότι η απορρύπανση του Ασωπού και ο τρόπος διάθεσης και επεξεργασίας λυμάτων δεν αντιμετωπίζονται με ρητορείες, αλλά με πράξεις. ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΚΑΤΕΧΕΤΕ, ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ, (δηλαδή εκπροσώπου του Λαού της περιοχής του Ασωπού), ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ; (Βοήθημα: Η κατάθεση επερωτήσεων είναι ο ορισμός της ρητορείας). Και τέλος πάντων, ποιές προτίθεστε να κάνετε αν εκλεγείτε;


Σε ότι αφορά την διόρθωση οι ορισμοί διίστανται αλλά δεν είναι το κυρίαρχο θέμα για να αντιδικήσουμε. Είτε τον πείτε μολυσμένο είτε ρυπασμένο, το σίγουρο είναι ότι ο Ασωπός από πηγή ζωής έχει γίνει αιτία θανάτου και αυτό είναι το πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Σε σχέση με τις πράξεις μου θα σας έλεγα κατ’ αρχήν να ανατρέξετε στις αρμοδιότητες που έχει από το Σύνταγμα και από τον Κανονισμό της Βουλής, ο Βουλευτής ως μέλος του Νομοθετικού Σώματος. Η δημοκρατία μας λειτουργεί με συγκεκριμένους κανόνες, είτε αυτοί μας αρέσουν είτε όχι. Κατά συνέπεια δεν αποδέχομαι τον χαρακτηρισμό της «ρητορείας» για την κατάθεση των ερωτήσεων στην Βουλή, καθώς τότε δεν θα έχουμε καμία σταθερά για να συζητήσουμε, αλλά ο καθείς θα μιλάει κατά το δοκούν. Το ερώτημα  νομίζω που τίθεται είναι εάν ο Βουλευτής χρησιμοποιεί τα εργαλεία που του δίνει το Σύνταγμα, αν δηλαδή θέτει τα προβλήματα εκεί που έχει δικαίωμα, δηλαδή στην Βουλή (και δεν ρεμβάζει ή απλώς απολαμβάνει την θητεία του…), αν γίνεται ενοχλητικός με τις παρεμβάσεις του (ή απλά «γλύφει» και  κάνει δημόσιες σχέσεις με τους κρατούντες και τους οικονομικά ισχυρούς…) και αν τελικά με τον τρόπο του συμβάλλει στην καταγραφή, διεκδίκηση και επίλυση των θεμάτων που προκύπτουν στην κοινωνία. Οι αποφάσεις και οι λύσεις είναι προνόμιο των κυβερνήσεων (της εκτελεστικής εξουσίας) και όχι των Βουλευτών (νομοθετική εξουσία)Αν οι κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις ήταν ανούσιες, λίγες ή ακίνδυνες για τους κρατούντες, παρακαλώ να το θέσετε δημοσίως. Αν άλλοι κοινοβουλευτικοί σημείωσαν μεγαλύτερη ενασχόληση από εμένα για το θέμα του Ασωπού παρακαλώ να τους αναφέρετε και να το θέσετε και αυτό δημοσίως. Σε κάθε περίπτωση, ως μέλος της αρμόδιας Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής (2004-2009), κατά τις δύο προηγούμενες κοινοβουλευτικές μου θητείες, έθετα διαρκώς τα προβλήματα του Ασωπού, ζητούσα την επέμβαση της πολιτείας, προκάλεσα την επίσκεψη της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής στην περιοχή για πρώτη φορά και αντέδρασα όταν η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε τεχνηέντως να μας δείξει ότι έχει επιτελεστεί πρόοδος στην απορρύπανση του Ασωπού (γεγονός που δεν υπήρξε, όπως πολύ καλά γνωρίζετε). Επίσης ανά τακτά χρονικά διαστήματα φρόντιζα να επαναφέρω το ζήτημα στην δημοσιότητα με αρθρογραφία και συγκεκριμένες παρεμβάσεις στα ΜΜΕ. Ήταν συγκεκριμένες οι παρεμβάσεις μου στην Βουλή για την παραβίαση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας των εργοστασίων (Αρ. Πρωτ. 2954/30.07.09, 6373/24.09.08, 9053/23.3.05), για την μη δημιουργία βιολογικού καθαρισμού (Αρ. Πρωτ 11295/09.06.10, 2619/29.11.07, 14048/12.09.06),  για την ανεξέλεγκτη απόρριψη αποβλήτων (Αρ. Πρωτ. 6458/25.9.08, 6201/12.02.08, 5161/15.11.04), για την απουσία – αδιαφορία του κράτους στο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στην περιοχή (Αρ. Πρωτ. 617/22.06.09, 660/10.07.08,   2619/29.11.07,). Νομίζω ότι με τις μικρές μου δυνάμεις, βοήθησα και εγώ στο να συνειδητοποιήσουν όλοι το μέγεθος του προβλήματος και δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει αυτό.

Οι κινήσεις από εδώ και πέρα είναι συγκεκριμένες. 1. Έλεγχος των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας των εργοστασίων της περιοχής, 2. Απαίτηση για υιοθέτηση όλων των σύγχρονων και αποτελεσματικών τεχνολογικών μεθόδων προστασίας του περιβάλλοντος από τις εργοστασιακές και βιομηχανικές μονάδες, 3. Άμεση κατασκευή και λειτουργία βιολογικού καθαρισμού για τον Ασωπό, 4. Δημιουργία κεντρικού αποχετευτικού δικτύου για τον Δήμο από την ΕΥΔΑΠ, 5. Δημιουργία κεντρικού διυλιστηρίου της ΕΥΔΑΠ με νερό από τον Μόρνο, για την υδροδότηση όλου του Δήμου, 6. Εμπλουτισμός των υδάτων του Ασωπού με καθαρό νερό ώστε να αραιώσουν οι συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου και να επιταχυνθεί η απορρύπανση, 7. Συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα για εφαρμογή νέων μεθόδων απορρύπανσης, 8. Συνεχής παρακολούθηση σε συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα της κατάστασης των υδάτων, 9. Υιοθέτηση όλων των μεθόδων που θα συμβάλλουν στην ταχύτερη δυνατή απορρύπανση του Ασωπού και όλων των μέτρων που θα τον καταστήσουν και πάλι πηγή ζωής, 10 Συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, με το Υπουργείο Υποδομών και με την ΕΥΔΑΠ για την άμεση λύση του προβλήματος της ρύπανσης του Ασωπού ποταμού.

4. Αναφέρετε συχνά, ότι για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της οικονομικής πολιτικής, θα πρέπει οι «αυτοδιοικητικές δομές να αναπτύξουν τρόπους που θα βοηθήσουν τους πολίτες». Και αναφέρετε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, Βοήθεια στο Σπίτι, δημοτικά ιατρεία, δημιουργική απασχόληση παιδιών και νέων, ΚΑΠΗ, δημοτική συγκοινωνία, για να μην προχωρήσουμε στα πολιτιστικά όπως η αναβάθμιση των Αμφιάρειων και οι διαφόρων τύπων -τουρισμοί (αγροτικός, χειμερινός, περιβαλλοντικός (!!!) αθλητικός κλπ). Η ερώτηση είναι απλή: ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ; ΕΧΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΣΤΕ; Αν ναι, που είναι δημοσιευμένοι; Αν όχι, γιατί υπόσχεστε αυτά τα πράγματα χωρίς την απαραίτητη ανάλυση και μελέτη; Σκοπεύετε να αυξήσετε και πόσο, τους δημοτικούς φόρους;


Θεωρώ δεδομένο από την διατύπωση της ερώτησης ότι και εσείς συμφωνείτε για την ανάγκη ύπαρξης αυτών των δομών κοινωνικού κράτους. Τα έργα στα οποία αναφέρεστε είναι απαραίτητα για την καθημερινή μας ζωή και πρέπει να γίνουν. Ο στόχος είναι να εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προγράμματα μερικά από τα οποία δεν εντάσσονται στο ΕΣΠΑ και που μέχρι σήμερα δεν διεκδικούσε σχεδόν κανείς από την χώρα μας. Η αναβάθμιση των Αμφιαρείων και η προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού θα φέρει επιπλέον απαραίτητους πόρους για την άσκηση της κοινωνικής πολιτικής αλλά και νέο πλούτο στην περιοχή. Θα αναδείξουμε τον Δήμο του Ωρωπού και τα φυσικά του πλεονεκτήματα μέσα από έξυπνες και χωρίς κόστος διαδικτυακές καταχωρήσεις. Στόχος επίσης είναι οι συμπράξεις του Δήμου με τον ιδιωτικό τομέα για την πραγματοποίηση αναπτυξιακών έργων (Συνεδριακό Κέντρο, Φοιτητικό campus). Ο περιβαλλοντικός τουρισμός συνίσταται κατ’ αρχήν στην οργανωμένη επίσκεψη πολιτών στο φυσικό περιβάλλον, στην προβολή της Πάρνηθας, της Λίμνης του Μαραθώνα, της λιμνοθάλασσας του Ωρωπού και των πολλών άλλων ωραιότατων τοπίων και φυσικού κάλους περιοχών του Δήμου μας, προβολή που μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών και να φέρει νέους επισκέπτες στην περιοχή μας. Οι δημοτικοί φόροι θα οριστούν με γνώμονα την φορολογική δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει περίπτωση να καταφύγουμε σε υπερβολική φορολόγηση των δημοτών, όπως συστήνει σήμερα η αδιέξοδη πολιτική του Μνημονίου με την οποία μάλιστα δεν δίστασα να συγκρουστώ… Ο προϋπολογισμός που ζητάτε δεν μπορεί να παρουσιαστεί με ακρίβεια σήμερα, από κανέναν, από την στιγμή που δεν έχει καθοριστεί το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης για τους ΟΤΑ (ζήτημα για το οποίο θα δώσω μεγάλη μάχη στην Βουλή κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2011). Η εξασφάλιση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων είναι ένα ζήτημα διεκδίκησης και σωστής οργάνωσης του νέου Δήμου, όπου πιστεύουμε ότι θα επιτύχουμε, καθώς και σχέδιο έχουμε και έχουμε αποδείξει ότι δεν διστάζουμε να πιέσουμε την κεντρική εξουσία  για το δίκιο μας και νομίζω ότι η εμπειρία μας στην κεντρική πολιτική σκηνή μας δίνει το δικαίωμα να φιλοδοξούμε για την επιτυχία των παρεμβάσεών μας. Τα έργα και οι προτάσεις που καταθέτουμε είναι για το σύνολο του χρόνου άσκησης των καθηκόντων μας,  και φυσικά θα ιεραρχηθούν. Να είστε σίγουροι ότι η αποφασιστικότητα του συνδυασμού μας να λύσει τα προβλήματα θα δώσει λύσεις, με διάφανη οικονομική διαχείριση ως βασική μας αξιακή θέση.

5. Σε όλες τις επιστημονικές ημερίδες που έχουν πραγματοποιηθεί για τον Ασωπό, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η απορύπανση του Ασωπού και του υδροφόρου ορίζοντα, θα πραγματοποιηθεί σε «γεωλογικούς χρόνους», δηλαδή δεκαετίες και βάλε. Επίσης, οι γεωλογικές μελέτες, αναφέρουν ότι η ροή των υπογείων υδάτων είναι ΠΡΟΣ την Μαυροσουβάλα. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ, ένα ωραίο πρωινό, οι μετρήσεις του εξασθενούς χρωμίου στο νερό της Μαυροσουβάλας, να «χτυπήσουν κόκκινο». Για αυτόν τον λόγο, είναι πάγια θέση μας η ύδρευση του πλυθυσμού να γίνεται με νερό από τον Μόρνο, όπως εξάλου έχει γίνει σε όλους τους άλλους Δήμους της ευρύτερης περιοχής. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΣΑΣ; ΘΑ ΣΥΝΔΕΣΕΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΜΟΡΝΟΥ Ή ΘΑ ΕΠΙΜΕΙΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΟΣΟΥΒΑΛΑ;

Ήδη στην προηγούμενη ερώτησή σας τοποθετήθηκα για τον Μόρνο. Εάν βέβαια υπάρχουν και άλλες πηγές ασφαλούς υδροδότησης είμαι πρόθυμος να εξεταστούν. Εάν αφήσουμε την απορρύπανση του Ασωπού στους «γεωλογικούς χρόνους» είναι βέβαιο ότι δεν θα ζήσουμε για να δούμε το ποτάμι να γίνεται και πάλι πηγή ζωής, γι αυτό θα ξεκινήσουμε άμεσα τις ενέργειές μας και ελπίζουμε να έχουμε στους επόμενους χρόνους ορατά αποτελέσματα. Πέρα από τους μηχανισμούς της φύσης υπάρχουν και οι δυνατότητες ανθρώπινης παρέμβασης ώστε να επιταχυνθούν οι φυσικές διαδικασίες. Αναφέρθηκα ήδη στην δυνατότητα εμπλουτισμού των υδάτων με καθαρό νερό και την κατασκευή βιολογικών καθαρισμών. Η επιστημονική κοινότητα είναι σε θέση να προτείνει τις κατάλληλες μεθόδους. Το ζήτημα είναι να παρέμβουμε ως οργανωμένη κοινωνία αποτελεσματικά και αποφασιστικά.  Εμείς δεν ισχυριζόμαστε ότι τα ξέρουμε όλα και διαθέτουμε μαγικές λύσεις. Εμείς σας λέμε ότι έχουμε διάθεση για δουλειά, ότι δεν θα διστάσουμε και να συγκρουστούμε με τις κεντρικές εξουσίες αν παραβιάζονται τα δικαιώματά μας και σε αυτή την προσπάθειά μας σας θέλουμε συμμάχους και συνοδοιπόρους. Η κοινωνία των πολιτών είναι αυτή που θα δώσει την ώθηση στην πραγματική δημοκρατία και στην δρομολόγηση των κοινωνικών θεμάτων. Αυτή τη νέα εποχή συνεργασίας του Δήμου και της κοινωνίας των πολιτών (φορείς, σύλλογοι, ΜΚΟ) θέλουμε να εγκαινιάσουμε από τον Γενάρη του 2011.

Advertisement

Ενέργειες

Πληροφορίες

Ένα σχόλιο

30 09 2010
Οι ερωτήσεις μας στον Βασίλη Οικονόμου, υποψήφιο Δήμαρχο Ωρωπού « Asopos SOS

[…] Οι απαντήσεις του κ. Οικονόμου, βρίσκονται ΕΔΩ […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: