Νερό από τον Μόρνο θα πίνουν οι κάτοικοι των Οινοφύτων

15 09 2010

ΠΑΛΙ ΑΠΕΞΩ ΜΕΝΕΙ Ο ΩΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΑ Ωρωποχώρια!

ΓΙΑΤΙ;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΙΣ,  ΝΑ ΓΙΑΤΙ!

Ούτε ο Δήμαρχος, ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι, ούτε οι πολιτευτές, παλαιοί και νέοι, όλοι κάνουν λες και δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα στην περιοχή!

Και αντί να μιλούν για το βασικότερο πρόβλημα της περιοχής, το νερό και γενικά την ρύπανση, οι περισσότεροι παλιοί  συναγωνιστές τώρα ασχολούνται με τις εκλογές και τα διόδια και το μνημόνιο!

ΒΑΛΤΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ρε παιδιά – ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ!

Οι αυτοδιοικητικοί δεν εφαρμόζουν την οικονομική πολιτική του κράτους, η τοπική αυτοδιοίκηση, δεν έχει, και ούτε πρέπει να έχει ουδεμία σχετική αρμοδιότητα!

Ασχοληθείτε λοιπόν με τα προβλήματα των αρμοδιοτήτων σας, με τα θέματα που μας καίνε και αφήστε τις μαλακίες περί μνημονίων!

Χέστηκε η φοράδα μας στο αλώνι αν οι πολίτες του Ωρωπού εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μνημόνιο. Όλη η Ελλάδα την εκφράζει!

Μπορείτε να αλλάξετε κάτι σε αυτό;

Νερό όμως ασφαλές, μπορούμε να φέρουμε, όπως στα Οινόφυτα, όπως στην Θηβα, όπως στο Δήλεσι, όπως στην Μεσσαπία.

ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ θα είμαστε όταν θα μείνουμε μόνοι εμείς, χωρίς ασφαλές νερό; Και με τις επόμενες  εκλογές 4 χρόνια μακριά;;;

Asopos SOS

Πηγή: www.in.gr

Με νερό του Μόρνου τροφοδοτούνται στο εξής τα Οινόφυτα, περιοχή που αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα περιβαλλοντικής μόλυνσης και όπου η θνησιμότητα από καρκίνο είναι αυξημένη κατά 14% σε σχέση με εκείνη των κατοίκων σε όλο τον νομό Βοιωτίας. Η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στις δράσεις του ΥΠΕΚΑ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διαχείρισης του Περιβαλλοντικού Κινδύνου για την ευρύτερη περιοχή της λεκάνης απορροής του Ασωπού ποταμού.

Όπως έγινε γνωστό, εντός των ημερών υπογράφεται σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ ΥΠΕΚΑ, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ΕΥΔΑΠ, βάσει του οποίου, με χρηματοδότηση από το ΥΠΕΚΑ, η Περιφέρεια θα προχωρήσει στην άμεση δημοπράτηση των έργων αναβάθμισης του διυλιστηρίου της Θήβας και τροφοδότησης με νερό του Μόρνου των οικισμών Νεοχωράκι και Ελαιώνας, αξιοποιώντας με τη μορφή Τεχνικού Συμβούλου την εμπειρία και τεχνογνωσία της ΕΥΔΑΠ.

Παράλληλα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, έχει εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό «Ποιοτικών Περιβαλλοντικών Προτύπων στον ποταμό Ασωπό και Οριακών Τιμών Εκπομπών υγρών βιομηχανικών αποβλήτων στη λεκάνη απορροής του Ασωπού» με την οποία καθορίζονται αυστηρά ποιοτικά όρια τόσο για τον Ασωπό όσο και για τις εκπομπές των υγρών βιομηχανικών αποβλήτων της περιοχής.

Επίσης, με στόχο την ουσιαστική εφαρμογή των επιταγών της παραπάνω απόφασης, με εντολή της υπουργού ΠΕΚΑ Τίνας Μπιρμπίλη, έχει εκδοθεί σχετική ερμηνευτική εγκύκλιος και συστήθηκε Επιτροπή από στελέχη του υπουργείου η οποία, υπό τον συντονισμό των Ειδικών Γραμματέων Ανδρέα Ανδρεαδάκη και Μαργαρίτας Καραβασίλη, θα συνεργασθεί με αντίστοιχη επιτροπή του ΣΕΒ για την προώθηση των ενεργειών που είναι αναγκαίες για τη συμμόρφωση των βιομηχανιών της περιοχής με τις επιταγές της Υπουργικής Απόφασης.

Με απόφαση της κ. Μπιρμπίλη συστήθηκε Ομάδα Εργασίας από στελέχη του υπουργείου, έργο της οποίας είναι η άμεση καταγραφή των λειτουργικών προβλημάτων της εγκατάστασης επεξεργασίας αστικών λυμάτων στα Οινόφυτα και η διαμόρφωση προτάσεων για αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών.

Τέλος, σε συνεργασία με συναρμόδια υπουργεία, εξετάζεται η σκοπιμότητα για χαρακτηρισμό της λεκάνης του Ασωπού ως ευπρόσβλητης σε νιτρορύπανση περιοχής και διαμόρφωσης και εφαρμογής κατάλληλου αγροπεριβαλλοντικού προγράμματος μέτρων, σε εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας περί νιτρορύπανσης γεωργικής προέλευσης.

Advertisement

Ενέργειες

Πληροφορίες

2 Σχόλια

16 09 2010
marianaonice

Φυσικά και συμφωνώω!!
Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα έχει το νερό στην περιοχή σας και σε κάθε περιοχή της χώρας!!!
Το μνημόνιο σ’ αυτή τη φάση έρχεται δεύτερο, κι αν δεν κάνεις κάτι για να αλλάξεις αυτά που τουλάχιστον μπορείς να τα παλέψεις τι νόημα έχει να επιτίθεσαι στο μνημόνιο?
Η αλλαγή θα έρθει από τις τοπικές μας κοινωνίες πρώτα, αυτές πρέπει να αλλάξουμε και για να αλλάξουμε αυτές πρέπει ν’ αλλάξουμε τους εαυτούς μας και τον τρόπο σκέψης μας! Από τον πυρήνα ξεκινάμε και απλωνόμαστε προς την περιφέρεια…
Το άρθρο σου αυτό θα αναμεταδοθεί στην επόμενη εκπομπή μας, γιατί μας δίνει την ευκαιρία να επαναλάβουμε ότι πρώτα ξεκινάμε την αλλαγή από τα μικρά και από τον εαυτό μας.
Νάσαι καλά!

16 09 2010
asopossos

Ευχαριστώ Μαριάνα!
Μερικές φορές νομίζω ότι είμαι… εξωγήινος!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: