«Κανείς δεν ήθελε να παραδεχθεί την αλήθεια για τον Ασωπό»

26 08 2010

Πηγή: ΣΚΑΪ

Από το ρεπορτάζ του σταθμού

Την έναρξη των έργων για την εξασφάλιση καθαρού νερού από το Μόρνο θα εξαγγείλει άμεσα, ενδεχομένως και την επόμενη εβδομάδα, η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη τόνισε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ η ειδική γραμματέας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μαργαρίτα Καραβασίλη.

«Από το τέλος του α’ εξαμήνου του 2011 όλες οι βιομηχανικές μονάδες θα έχουν εξοπλιστεί με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες ώστε ό,τι πέφτει στο ποτάμι να είναι καθαρό, και οι ρυπαντές θα πληρώσουν» επισήμανε η κ. Καραβασίλη.

Αναφερόμενη στην έρευνα σοκ για τα Οινόφυτα, σύμφωνα με την οποία η θνησιμότητα των κατοίκων των Οινοφύτων από καρκίνο, σε σχέση με τους υπόλοιπους κατοίκους της Βοιωτίας είναι κατά 14% είναι υψηλότερη την περίοδο 1999 -2009, η κ. Καραβασίλη σημείωσε ότι οι επιπτώσεις από τη ρύπανση του ποταμού ήταν γνωστές από το 2004 και κανείς δεν ήθελε να τις παραδεχθεί.


Υπογράμμισε εξάλλου ότι το υπουργείο Υγείας έχει πάρει κάτω από την εποπτεία του την επιδημιολογική έρευνα για τα Οινόφυτα, θα την επεξεργαστεί και πολύ σύντομα θα τοποθετηθεί.

«Οφείλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο, να γίνουν δειγματοληψίες για τη σχέση βαρέων μετάλλων και πόσιμου νερού» παρατήρησε.

Σημειώνεται ότι κατά την περίοδο της έρευνας καταγράφηκαν 474 θάνατοι, 118 εκ των οποίων οφείλονταν σε καρκίνο.

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η θνησιμότητα από καρκίνο του ήπατος, των νεφρών, της ουροδόχου κύστεως για τις γυναίκες, αλλά και του πνεύμονα.


Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: