Δελτίο τύπου Νομαρχίας για την καταλληλότητα του νερού στην ΒΑ Αττική

18 07 2010

Προσοχή φίλοι! Όπου διαβάζετε «διενεργούμε μετρήσεις, το νερό ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΙΚΩΝ ορίων», να ανησυχείτε γιατί αυτό σημαίνει απλά ότι το ολικό χρώμιο είναι κάτω από τα 50 μgr/lt.

Οι οικολόγοι πράσινοι ανακοίνωσαν ότι θα ζητήσουν τις αναλυτικές μετρήσεις. Το ζήτησαν; Τις πήραν; Θα μας τις δώσουν;

UPDATE: Μας ενημέρωσαν ότι τα αποτελέσματα ελήφθησαν  και μπορείτε να τα διαβάσετε ΕΔΩ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Έλεγχοι καταλληλότητας πόσιμου νερού στην Ανατ. Αττική

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Γραφείο Τύπου

Παλλήνη 22 Ιουνίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε από την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής σε συνεργασία με διαπιστευμένο εργαστήριο το πρόγραμμα ελέγχου της ποιότητας νερού ανθρώπινης κατανάλωσης στους 44 Δήμους και Κοινότητες της Ανατολικής Αττικής.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε δειγματοληψίες νερού για χημικές (PH, NH4, ηλεκτρική αγωγιμότητα, χρώμα, θολότητα) και μικροβιολογικές (κολοβακτηριοειδή, κολοβακτηρίδια, εντερόκοκκοι, αερόβιοι μικροοργανισμοί) αναλύσεις καθώς και την συλλογή των στοιχείων για τους υπόλοιπους παράγοντες του συστήματος που επηρεάζουν την ποιότητα του νερού όπως η εφαρμογή κατάλληλης απολύμανσης του νερού, ο επαρκής της έλεγχος, η επίδραση των συστημάτων αποχέτευσης κλπ.

Από τις αναλύσεις των δειγμάτων νερού που ελήφθησαν από 275 σημεία των δικτύων ύδρευσης προέκυψαν τα εξής συμπεράσματα:

· Όλες οι ποιοτικές παράμετροι του πόσιμου νερού βρίσκονται εντός των προβλεπομένων από την νομοθεσία ορίων.

· H πλειοψηφία των Δήμων και Κοινοτήτων της Ανατολικής Αττικής υδροδοτείται με νερό της ΕΥΔΑΠ, ενώ μικρό ποσοστό χρησιμοποιεί είτε αποκλειστικά νερό γεωτρήσεων, είτε ανάμειξη του νερού της ΕΥΔΑΠ με νερό από γεωτρήσεις επικουρικά κατά τους θερινούς μήνες.

Επίσης λόγω της ρύπανσης του υδροφόρου ορίζοντα της ευρύτερης περιοχής του Ασωπού από τα βιομηχανικά απόβλητα της βιομηχανικής ζώνης της Βοιωτίας πραγματοποιήθηκαν, σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, αναλύσεις του πόσιμου νερού των ΟΤΑ Βορειοανατολικής Αττικής που υδρεύονται από γεωτρήσεις της περιοχής Μαυροσουβάλας Αττικής για ανίχνευση εξασθενούς χρωμίου.

Από αυτές τις αναλύσεις προέκυψε ότι το πόσιμο νερό είναι απόλυτα ασφαλές και εντός των προβλεπόμενων ορίων όπως αυτά ορίζονται από την Υπουργική Απόφαση Υ2/2600/01. (Δηλαδή η Υπουργική απόφαση που ορίζει όριο μόνο για το ολικό χρώμιο και όχι για το εξασθενές).

Advertisement

Ενέργειες

Πληροφορίες

2 Σχόλια

20 07 2010
Οι χημικές αναλύσεις της Ν. Αν. Αττικής « Asopos SOS

[…] και συναγωνίστρια Μαρία Βιτωράκη, μας ενημέρωσε για τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων που διενεργήθηκ… για λογαριασμό της νομαρχίας Αν. Αττικής. Τις […]

20 07 2010
Οι χημικές αναλύσεις της Ν. Αν. Αττικής « Asopos SOS

[…] Μαρία Βιτωράκη, χημικός μηχανικός,  μας ενημέρωσε για τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων που διενεργήθηκ… για λογαριασμό της νομαρχίας Αν. Αττικής. Τις […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: