Στο ΣτΕ για Ασωπό

5 06 2010

Πηγή: Ελευθεροτυπία αλλά και ΑΥΓΗ, LAWNET

Δεν μπορούμε να το αφήσουμε ασχολίαστο: Ο ίδιος άνθρωπος, μέχρι πριν μερικούς μήνες, έκανε ότι δεν καταλαβαίνει τίποτε και πριν 2 χρόνια, μας προέτρεπε να πάμε βόλτα (!) στις όχθες του ποταμού, γιατί μετά από τις «άμεσες» ενέργειες του τότε υπουργού Σουφλιά, «το ποτάμι ξανάγινε ποτάμι»!

Κατά του υπουργείου Περιβάλλοντος στρέφεται με προσφυγή που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο δήμαρχος Οινοφύτων Γ. Θεοδωρόπουλος υποστηρίζοντας ότι δεν έχει λάβει κανένα αναγκαίο μέτρο για την προστασία του Ασωπού ποταμού.

Στην αίτηση επισημαίνει ότι η ρύπανση του Ασωπού συνεχίζεται ανεξέλεγκτα και παρά το γεγονός ότι έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο ίσως περιβαλλοντικό πρόβλημα, η πολιτεία παραμένει αδρανής, παραβιάζοντας την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ενδεικτικά αναφέρει ότι από πρόσφατες μετρήσεις ανιχνεύθηκε συγκέντρωση εξασθενούς χρωμίου που ξεπερνούν τα 60 mg/l καθώς και συγκεντρώσεις νικελίου πάνω από τα 30 mg/l.

Ολοι οι επιστημονικοί φορείς έχουν χτυπήσει το καμπανάκι προειδοποιώντας ότι απαιτείται άμεση παρέμβαση για την επίλυση του προβλήματος, παρ’ όλα αυτά παρατηρείται «πλήρης απουσία ανάληψης δράσεων εκ μέρους τόσο των αρμόδιων αρχών όσο και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, αν και είναι υποχρεωμένες από την κοινοτική και εθνική νομοθεσία να λάβουν τα αναγκαία μέτρα».

Advertisement

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: