Κόντρα υπ. Περιβάλλοντος-δημάρχου Οινοφύτων για τον Ασωπό

5 06 2010

Πηγή: NewsTime αλλά και ΑΥΓΗ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλιο για το άρθρο της ΑΥΓΗΣ: Καλά και χρήσιμα τα σχόλια, αλλά επιτιθόμενοι για τις καθυστερίσεις στο ΥΠΕΚΑ, υπάρχει φόβος ο αναγνώστης να καταλάβει ότι «αγιοποιείται» ο Θεοδωρόπουλος. Αν μη τι άλλο, στην ανακοίνωση του, το Υπουργείο ΈΧΕΙ ΔΙΚΙΟ τουλάχιστον στο κομμάτι που αφορά στην ανοχή (για να μην πούμε συνευθύνη), από τις περισσότερες τοπικές αρχές της κατάστασης του Ασωπού. Αυτό θα έπρεπε κατά την γνώμη μας να τονιστεί πολύ περισσότερο στο άρθρο. Πλησιάζουν και οι αυτοδιοικητικές εκλογές – μην ξεχνάμε και τις σκοπιμότητες και τις κινήσεις εντυπωσιασμού που μπορεί να κάνει ο κάθε απελπισμένος πολιτευτής…

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργείου Περιβάλλοντος στην προσφυγή για την κατάσταση στον Ασωπό που κατέθεσε στο ΣτΕ εναντίον της Τ. Μπιρμπίλη ο δήμαρχος Οινοφύτων. Κάνει λόγο για «μικροκομματικές σκοπιμότητες» που παίζουν με την υγεία των κατοίκων.

Την περασμένη Τετάρτη στην προσφυγή του κατά της υπουργού Περιβάλλοντος ο δήμαρχος Οινοφύτων, Γ. Θεοδωρόπουλος ζήτησε να υποχρεωθεί η πολιτεία να λάβει τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και αποκατάστασης του Ασωπού και του περιβάλλοντα χώρου. Με σημερινή ανακοίνωση του το υπουργείο Περιβάλλοντος περιγράφει τα μέτρα που έχουν ληφθεί ήδη για τον Ασωπό, όπως»η αντικατάσταση του αναχρονιστικού θεσμικού καθεστώτος με ένα νέο σύγχρονο που θωρακίζει τον Ασωπό και την ευρύτερη λεκάνη του και θα οδηγήσει σε άμεση βελτίωση της ποιότητας των νερών του ποταμού, εξασφάλιση όχι μόνο ασφαλούς πόσιμου αλλά και αρδευτικού νερού για την περιοχή και άμεση εξασφάλιση ασφαλούς εναλλακτικού νερού, ενώ δρομολογούνται οι ενέργειες που απαιτούνται για τη σταδιακή αποκατάσταση των ρυπασμένων υπόγειων νερών».

Στη συνέχεια το υπουργείο Περιβάλλοντος καταφέρεται εναντίον του δημάρχου Οινοφύτων και της προσφυγής του στο ΣτΕ. «Προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι ο δήμαρχος Οινοφύτων, ο οποίος αδιαμαρτύρητα ανέχθηκε την απαράδεκτη κατάσταση των τελευταίων ετών, είναι ο μόνος που δεν αναγνωρίζει τα, κατά κοινή ομολογία, πολύ σημαντικά βήματα που έγιναν. Είναι λυπηρό, ιδίως στη σημερινή συγκυρία που απαιτεί αυξημένο αίσθημα ευθύνης, στο βωμό μικροκομματικών σκοπιμοτήτων να παίζει κανείς με την υγεία των κατοίκων μιας ολόκληρης περιοχής» σημειώνει η ανακοίνωση.

Advertisement

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: