ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΝΔ- ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΩΠΟ

9 02 2010

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι σημερινές εξαγγελίες της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τον Ασωπό είναι μια σειρά ρυθμίσεων, που έχουν συζητηθεί επανειλημμένα σε θεωρητικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν έχουν εφαρμοστεί στην πράξη. Παρά το γεγονός ότι πολλά από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν συνοδεύονται, ούτε από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, ούτε από ανάλυση του κόστους και των πηγών άντλησης των κονδυλίων που χρειάζεται να δαπανηθούν, ούτε από μια ριζική αναδιάρθρωση της διοικητικής δομής, η οποία θα κληθεί να τα εφαρμόσει στην πράξη.

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της ρύπανσης του Ασωπού και η προστασία των υδάτινων πόρων της ευρύτερης περιοχής δεν εξαρτώνται μόνο από τα επιμέρους μέτρα που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο. Εξαρτάται, κυρίως, από την εφαρμογή μιας συνολικής πολιτικής για το ευρύτερο ζήτημα της διάθεσης και διαχείρισης των βιομηχανικών επικίνδυνων αποβλήτων σε ολόκληρη τη χώρα και την εξεύρεση πρακτικών λύσεων σε αυτόν τον τομέα. Αυτό είναι το κλειδί και για να λύσουμε οριστικά προβλήματα, όπως του Ασωπού, και για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επαναληφθούν άλλα τέτοια φαινόμενα στο μέλλον. Και για το ακανθώδες αυτό ζήτημα, η κυβέρνηση φαίνεται να μην έχει, ούτε σχέδιο, ούτε συγκεκριμένη κατεύθυνση».

Advertisement

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: