Άμεση δράση

1 02 2010

Πηγή: ΡΙΠΕΣ από τα ΝΕΑ της 1/2/2010

ΑΛΛΗ μια απόδειξη πως στη χώρα μας τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα: ΣΧΕΔΟΝ τέσσερα χρόνια από τότε που γνωστοποιήθηκε η μόλυνση του Ασωπού ποταμού με εξασθενές χρώμιο, τώρα διαπιστώνεται ότι το πρόβλημα είναι ευρύτερο και αφορά εκτεταμένες περιοχές της Αττικής, της Βοιωτίας και της Εύβοιας.

ΑΛΛΑ πέρα από τους επιστήμονες που διαπίστωσαν το πρόβλημα και τους κατοίκους που αγωνιούν για τις επιπτώσεις στην υγεία και τη διατροφή τους, ουδείς άλλος φαίνεται να ασχολείται.

Η Πολιτεία είναι και πάλι απούσα. Και βεβαίως ευθύνες, για τη μέχρι τώρα κατάσταση, από το νεοσύστατο υπουργείο Περιβάλλοντος δεν μπορούν να αναζητηθούν.

ΟΜΩΣ από εδώ και πέρα θα πρέπει να δικαιολογεί την ίδρυσή του και σε κάθε τέτοια περίπτωση. Γιατί τα περιβαλλοντικά προβλήματα της χώρας είναι πάρα πολλά και σοβαρά. Και η προηγούμενη κυβέρνηση τα είχε θέσει στο περιθώριο.

ΑΚΟΜΗ και όταν από τις βρύσες των περιοχών γύρω από τον Ασωπό έτρεχε… χρωματιστό νερό, το ΥΠΕΧΩΔΕ προσπαθούσε να πει ότι δεν… τρέχει τίποτα.

ΜΑΛΙΣΤΑ τον Ιούνιο του 2007 το υπουργείο είχε ανακοινώσει οκτώ συγκεκριμένα μέτρα, προκειμένου να σταματήσει η μόλυνση του Ασωπού από τις βιομηχανίες. Από αυτά εφαρμόστηκε μόλις ένα: η ύδρευση των Οινοφύτων από το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ.

Η εμφάνιση εξασθενούς χρωμίου στην περιοχή Ψαχνών Ευβοίας δεν μπορεί να εξηγηθεί εύκολα από τους επιστήμονες. Η υπόθεση ότι τα μολυσμένα λύματα που ρίχνονταν ανεξέλεγκτα στον Ασωπό μεταφέρονται τώρα στην περιοχή, πρέπει να επαληθευτεί.

ΑΥΤΟ είναι δουλειά του νέου υπουργείου. Το οποίο πρέπει να ενεργήσει άμεσα.

ΚΑΙ, βέβαια, όχι μόνο για το εξασθενές χρώμιο και όχι μόνο για τον Ασωπό και την Εύβοια.


Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: