(Ξένη δημοσίευση)- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΛΑΟΣ- ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ «Ι.Τ.Α.Π»

28 01 2010

Πηγή: ΑΝΑ/ΜΠΑ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ «Ι.Τ.Α.Π»

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ. Καρατζαφέρης, συναντήθηκε με εκπροσώπους του Ινστιτούτου Τοπικής Ανάπτυξης & Πολιτισμού (Ι.Τ.Α.Π) Οινοφύτων για το χρόνιο πρόβλημα ρύπανσης του ποταμού Ασωπού. Μετά τη συνάντηση έγιναν οι εξής δηλώσεις:

Θανάσης Παντελόγλου (επιστημονικός σύμβουλος στο Ι.Τ.Α.Π Οινοφύτων):

«Το πρόβλημα της ρύπανσης στη περιβαντολογική λεκάνη του Ασωπού ποταμού έχει πολυκαιρίσει. Χρειαζόμασταν λύσεις «χθες». Πέρασαν πολλά έτη που πασχίζαμε για την αποκάλυψη και τεκμηρίωση του προβλήματος. Τώρα πλέον μιλάμε για λύσεις και ζητάμε την προσοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων στην επιλογή, εφαρμογή και λειτουργία αυτών των λύσεων. Και να μην ξεχνάμε την αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει» για την εφαρμογή όλων αυτών. Περιμένουμε απ’ τον βιομήχανο στη δύσκολη αυτή οικονομικά περίοδο να πάρει απ΄ τα κέρδη που -παρανόμως ρυπαίνοντας- μάζεψε όλο αυτό το καιρό και να τα γυρίσει πίσω στο κόσμο που υποφέρει για να δούμε βιώσιμη ανάπτυξη με υγεία».

Γ. Καρατζαφέρης:

«Η ιστορία του Ασωπού δεν είναι καινούργια. Ίσως αργήσαμε να την ανακαλύψουμε. Είναι υπόθεση 50 ετών από τότε που δημιουργήθηκε εκεί η ευρύτερη βιομηχανική ζώνη. Η ρύπανση είναι ανυπόφορη. Όπως ακούστηκε, η λύση έπρεπε να είχε δοθεί από «χθες». Δεν είναι ότι τραυματίζει καίρια την ποιότητα της ζωής μεγάλων και παιδιών της ευρύτερης αυτής περιοχής, αλλά μέσα απ’ τις τροφές έρχεται και στα σπίτια όλων των άλλων. Πρέπει να ληφθεί μία πρωτοβουλία και πρωτοβουλίες αναλαμβάνονται απ’ τη κυβέρνηση που μπορεί και νομοθετεί. Ας ελπίσουμε να υπάρξει η ανάλογη μέριμνα».

Advertisement

Ενέργειες

Πληροφορίες

Ένα σχόλιο

31 01 2010
ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ

οι οικολογοι του Παπανικολα
(οι γνησιοι οικολογοι ελλαδας)
ειναι συνεργαζομενοι με το ΛΑΟΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: