Σχέδιο συγκάλυψης της ρύπανσης του Ασωπού καταγγέλλουν οι Οικολόγοι Πράσινοι

7 01 2010

Πηγή: Τα ΝΕΑ

Συγκάλυψη των υπευθύνων για τη ρύπανση του Ασωπού καταγγέλλουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, επικαλούμενοι την έκθεση ελέγχου του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Έδωσαν μάλιστα στη δημοσιότητα λίστα με τις εταιρείες που αδειοδοτήθηκαν χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η περιβαλλοντική νομοθεσία.

Όπως κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής των Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, «τα στοιχεία της Έκθεσης Ελέγχου αναδεικνύουν την εγκληματική διαπλοκή μεγάλης έκτασης ανάμεσα στις βιομηχανίες, τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και την αυτοδιοίκηση της περιοχής».

Τονίζει, επίσης, ότι η έκθεση παρελήφθη τον Μάρτιο του 2008, «αλλά οι σελίδες στις οποίες αναφέρονταν τα ονόματα των εταιρειών και τα ονόματα των υψηλόβαθμων της Νομαρχίας Βοιωτίας, στους οποίους το κλιμάκιο ελέγχου καταλόγιζε παραλείψεις, είχαν εξαιρεθεί».

Σύμφωνα με την έκθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, οι εταιρείες που ελέγχθηκαν έχουν άδειες λειτουργίας που εκδόθηκαν χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η περιβαλλοντική νομοθεσία. Συγκεκριμένα, δεν τηρούνται οι διατάξεις σχετικά με τη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων, την προστασία των υπόγειων νερών και τον έλεγχο της απόρριψης επικίνδυνων υγρών αποβλήτων σε επιφανειακά νερά.


Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: