Στιγματίζουν τις βιομηχανίες για τον Ασωπό οι Πράσινοι

7 01 2010

ΠΗΓΗ: Ελευθεροτυπία

«Οι πολιτικές ευθύνες των δημοσίων προσώπων είναι κάτι διαφορετικό από τις ποινικές», επισημαίνει η εκτελεστική γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων που θα απαιτεί πλέον, «στο ζήτημα μόλυνσης του Ασωπού και ό,τι αυτό συνεπά γεται για τη δημόσια υγεία, να λέγονται τα πράγματα με το όνομά τους».

Γι’ αυτό και το κόμμα των Πράσινων έδωσε στη δημοσιότητα (παίρνοντας πάνω του την υπόθεση) τα ονόματα των βιομηχανιών «που ενώ ρυπαίνουν, αδειοδοτήθηκαν» αλλά και τα πρόσωπα τα οποία αναφέρονται στην έκθεση ελέγχου του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, που ζητεί διερεύνηση ευθυνών.

Ο νομάρχης Βοιωτίας Κλέαρχος Περγαντάς, με δήλωσή του σε ό,τι τον αφορά γύρω από το θέμα (αφού τον αναφέρει η έκθεση του γενικού επιθεωρητή), τονίζει: «Σας κάνω γνωστό ότι σχετικά με την έκθεση για τη νομιμότητα και πληρότητα δικαιολογητικών των αδειών διάθεσης υγρών αποβλήτων των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Ασωπού, που αναφέρεται σε πιθανές ποινικές ευθύνες εμού, των τότε αρμοδίων αντινομαρχών και των υπαλλήλων της διοίκησης έχουν εκδοθεί τελεσίδικες αθωωτικές δικαστικές αποφάσεις και βουλεύματα (αριθμ. 7958/08 απόφαση του β’ Τριμελούς Εφετείου Πλημ/κών Αθηνών και η με αριθμ. 27/2009 απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς)».

Το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων απ’ την πλευρά του υπενθυμίζει ότι η νομαρχία Βοιωτίας ακόμα και σήμερα εξακολουθεί να αντιδικεί στο ΣτΕ με τους κατοίκους που αγωνίζονται για την ανάκληση των αδειών που η ίδια η έκθεση επισημαίνει ως παράνομες.

Φ.Κ.

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: