Δ.Τ ΙΤΑΠ περί επιδημιολογικής μελέτης

22 12 2009

Ινστιτούτο Τοπικής Αειφόρου Ανάπτυξης και Πολιτισμού (ΙΤΑΠ)

Οινόφυτα Βοιωτίας 21-12-2009

Δελτίο Τύπου

Έχει παραιτηθεί το Υπουργείο Υγείας από τις υποχρεώσεις του στον Ασωπό;

Στο μακροχρόνιο αίτημά μας για τη διεξαγωγή επιδημιολογικής μελέτης στην περιοχή του Ασωπού, η Πολιτεία (Υπουργείο Υγείας) απάντησε την Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009, στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων, με τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Prolepsis.

Αντί να απαιτήσει από την Επιθεώρηση Εργασίας, την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ), το Κέντρο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΚΥΑΕ) και το Κέντρο Διάγνωσης Ιατρικής Εργασίας (ΚΔΙΕ) που υπάγεται στο ΙΚΑ, να διεξάγουν, από κοινού ή ξεχωριστά, την επιδημιολογική έρευνα, το Υπουργείο Υγείας επέλεξε να χρηματοδοτήσει αποκλειστικά την Prolepsis (με απευθείας ανάθεση από το ΚΕΕΛΠΝΟ!) να την διεξάγει εκτός του πλαισίου του Ε.Σ.Υ.

Έτσι βολεύονται όλοι: οι ρυπαντές διότι εύκολα θα αμφισβητήσουν τα αποτελέσματα της έρευνας, ο πολιτικάντης Δήμαρχος Οινοφύτων διότι θα εμφανιστεί δήθεν ως «δραστήριος» περί το περιβάλλον και η Υπουργός Υγείας διότι δεν θα αναγκαστεί να λύσει το πρόβλημα και να λάβει δυσάρεστες αποφάσεις αφού η Prolepsis δεν είναι δημόσια υπηρεσία.

Επειδή, όμως, το πρόβλημα παραμένει, με ή χωρίς την Prolepsis, το Ι.Τ.Α.Π. θα κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες, στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας, για να διεξαχθεί αντικειμενική και αποτελεσματική επιδημιολογική έρευνα. Ο αγώνας κατά της ρύπανσης συνεχίζεται.


Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: