Έκθεση – SΟS για τον Ασωπό

2 12 2009

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

«Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ του Ασωπού αποτελεί δείγμα περιφρόνησης της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος. Η παρέμβαση της Πολιτείας προκειμένου να εφαρμοστούν οι νόμοι είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ».

Αυτό επισημαίνεται, μεταξύ των άλλων, στην έκθεση των 93 σελίδων που συνέταξε ομάδα εργασίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) και παραδόθηκε στην υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη με θέμα τα προβλήματα της ρύπανσης στην περιοχή του Ασωπού, όπου δραστηριοποιούνται 1.500 βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι «οι μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές και κυρίως σε επιστημονικό προσωπικό των συναρμόδιων υπηρεσιών της Νομαρχίας Βοιωτίας πρακτικά καθιστούν αδύνατο τον ουσιαστικό ελεγχο των βιομηχανιών και των βιοτεχνιών που υπάρχουν στην περιοχή. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι στη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Νομαρχίας εργάζονται μόνο 4 τεχνικοί, ενώ για τη στοιχειώδη στελέχωση της υπηρεσίας απαιτούνται τουλάχιστον 15 μηχανικοί και άλλες τεχνικές ειδικότητες».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «μέχρι σήμερα δεν εφαρμόστηκε οργανωμένο σχέδιο για τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών, όπως η κατασκευή οδικού δικτύου, η χωροταξική οργάνωση της περιοχής, η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου και μονάδων επεξεργασίας λυμάτων».


Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: