Συνέντευξη της κ. Μαργαρίτας Καραβασίλη, υποψήφιας για την Ειδική Γραμματεία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος

24 10 2009

Μετά από την ενέργεια της νέας κυβέρνησης να δεχθεί υποψηφιότητες για τις θέσεις των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων, μάθαμε ότι η κυρία Μαργαρίτα Καραβασίλη, πρώην επικεφαλής των επιθεωρητών Περιβάλλοντος, έθεσε υποψηφιότητα για την νεοιδρυθείσα θέση του Ειδικού Γραμματέα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.

Μαργαρίτα Καραβασίλη

Μαργαρίτα Καραβασίλη

Η κ. Καραβασίλη, από την πρώτη στιγμή που την προσεγγίσαμε, ακόμα και μετά την απομάκρυνσή της από την θέση της επικεφαλής των επιθεωρητών περιβάλλοντος, βοήθησε με τις γνώσεις της και την εμπειρία της, τον αγώνα που διεξάγουμε για να σταματήσει κάποια στιγμή ο παραλογισμός της ασύδοτης ρύπανσης στην περιοχή μας.

Είναι μέλος του ΙΤΑΠ και έχουμε βρεθεί μαζί σε πολλές δράσεις μας, Στο Σύνταγμα, Στις Βρυξέλλες, στα διόδια, και σε μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων, ενημερώσεων και δράσεων, μέσα στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας να αναδείξουμε το πρόβλημα και να βρούμε πραγματικές λύσεις.

Της ζητήσαμε λοιπόν να μας παραχωρήσει μία συνέντευξη για να δούμε τις απόψεις της, τόσο πάνω στο τοπικό μας πρόβλημα, όσο και γενικότερα, για την περιβαλλοντική κατάσταση στην Ελλάδα.

  1. Μάθαμε ότι υποβάλλατε αίτηση για την θέση του ΓΓ Περιβάλλοντος. Γιατί το κάνατε αυτό;

Μετά από πολύ σκέψη αποφάσισα να υποβάλω αίτηση ειδικά για τη θέση του Ειδικού Γραμματέα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μια νέα Ειδική Γραμματεία που δημιουργείται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με σκοπό την «αναβάθμιση» των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (κατά δήλωση της Υπ. Περιβάλλοντος). Και μόνο η δημιουργία μιας τέτοιας Γραμματείας ήταν για μένα πρόκληση ! Αλλά και η ίδια η διαδικασία της προκύρηξης μου κέντρισε το ενδιαφέρον!

Οι λόγοι;

Η ελπίδα ότι η με τη δημιουργία του αυτόνομου Υπουργείου Περιβάλλοντος, με ενισχυμένο ρόλο, μπορεί να διαμορφωθούν οι αναγκαίες συνθήκες και να υπάρξουν προοπτικές για μια άλλη αντιμετώπιση των ζητημάτων προστασίας περιβάλλοντος, όπου το έλλειμμα είναι τεράστιο.

Η διάθεσή μου να συμβάλω προς μία τέτοια κατεύθυνση, εφόσον υπάρξουν οι προϋποθέσεις, λόγω της μακρόχρονης εργασίας μου στο ΥΠΕΧΩΔΕ (1979-2007) και της εμπλοκής και εμπειρίας μου στα ζητήματα περιβάλλοντος, της θητείας μου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως Σύμβουλος Περιβάλλοντος και ως Γενικής Επιθεωρήτριας Περιβάλλοντος (2003-2005). Σκοπός μου να ξαναλειτουργήσει η ΕΥΕΠ με υποδειγματικό τρόπο, όπως στην πρώτη περίοδο της λειτουργίας της, και να επιτελέσει αξιόπιστα το σημαντικό έργο της παρακολούθησης εφαρμογής της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, επιλύοντας συγκρούσεις και αντιθέσεις και κυρίως αντιμετωπίζοντας άμεσα και αποτελεσματικά τα πολλά κρίσιμα προβλήματα, με γνώμονα τη διαφάνεια, την πρόσβαση στην περιβαλλοντική πληροφόρηση, την ίση και ισότιμη μεταχείριση των ελεγχόμενων, τη συμμετοχή και την εξασφάλιση κοινωνικής συναίνεσης.

Στην Ευρωβουλή λίγο πριν ξεκινήσει η ημερίδα μας

Στην Ευρωβουλή λίγο πριν ξεκινήσει η ημερίδα μας

2.       Σε περίπτωση που επιλεγείτε, ποιες θα είναι οι πρώτες κινήσεις σας;

Εάν επιλεγώ, που θα είναι και δικαίωση των αγώνων μου και της ταλαιπωρίας που βίωσα τα τελευταία χρόνια από το ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά και απόδειξη καλών προθέσεων… θα έχω τη δυνατότητα να κάνω πολλά …. Ας ονειρευτούμε λοιπόν !

Θα επαναπροσδιορίσουμε τον ανεξάρτητο ρόλο των επιθεωρητών και τη σημασία αξιόπιστων περιβαλλοντικών ελέγχων που θα εγγυώνται την συμμόρφωση των ελεγχόμενων δραστηριοτήτων και την προστασία του περιβάλλοντος, ενεργοποιώντας και κινητοποιώντας, ξανά, το υπαλληλικό δυναμικό της ΕΥΕΠ.

Θα καταγραφούν οι ελλείψεις και εκκρεμότητες, αλλά και οι εσωτερικές και άλλες αδυναμίες της Υπηρεσίας, ώστε να αντιμετωπισθούν άμεσα και θα τεθούν σαφείς προτεραιότητες προς αυταπάγγελτους και χωρίς ενημέρωση ελέγχους στη βάση μιας πιο «σφικτής», ταχύτερης και πιο τεκμηριωμένης – επιστημονικά – διαδικασίας ελέγχων, που θα προχωρούν και σε ζητήματα αποκατάστασης της περιβαλλοντικής ζημιάς συντονίζοντας και κινητοποιώντας όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες. Θα επανεξετασθούν οι περιβαλλοντικοί όροι σε κατηγορίες ρυπογόνων δραστηριοτήτων σε σχέση με νεώτερα νομοθετήματα, θα οργανωθούν εργαστήρια εντός της ΕΥΕΠ και θα θεσμοθετηθούν οι προδιαγραφές για αξιόπιστες δειγματολειψίες και αναλύσεις.

Σε ετήσια βάση θα γίνεται εθνικός προγραμματισμός των ελέγχων και ένα συνεκτικό εθνικό σχέδιο δράσης, που θα κοινοποιείται σε όλους, όπου θα συμπεριλαμβάνονται και οι δράσεις συναρμόδιων κεντρικών, περιφερειακών και νομαρχιακών υπηρεσιών ελέγχου, παράλληλα με την κωδικοποίηση της νομοθεσίας και της τήρησης Αρχείου – Βάσης Δεδομένων – για τις ΜΠΕ και τις ΑΕΠΟ και των Πράξεων Βεβαίωσης Παράβασης και Αποφάσεων επιβολής προστίμων….

Θα υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και καθημερινή ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες της ΕΥΕΠ, για τα κρίσιμα περιβαλλοντικά προβλήματα, τον τρόπο αντιμετώπισής τους και όλα θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΕΥΕΠ, που ακόμη βρίσκεται «Υπό αναμόρφωση»…

Θα καθοριστεί και θα θεσμοθετηθεί ένας νέος σαφής τρόπος υπολογισμού του ύψους των προστίμων που θα ισχύει για όλες τις υπηρεσίες, καθώς και του κόστους των μέτρων πρόληψης και αποκατάστασης της περιβαλλοντικής ζημιάς το οποίο θα καταλογίζεται στους ρυπαίνοντας, μόλις ταυτοποιούνται, προκειμένου να προχωρούν στη λήψη των αναγκαίων μέτρων που θα τους υποδεικνύει η ΕΥΕΠ.

Θα απαιτηθούν θεσμικές ρυθμίσεις και για την απόδοση των χρημάτων που συγκεντρώνονται από τα πρόστιμα σε ειδικό κωδικό ή νέο Ταμείο που θα προορίζεται αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης περιβαλλοντικής ζημιάς σε πληγείσες περιοχές ή για άλλα αντισταθμιστικά οφέλη...

Θα ενισχυθεί το υπαλληλικό δυναμικό της ΕΥΕΠ και θα προσληφθούν ικανοί νομικοί και δικηγόροι ώστε να διασφαλίζεται νομικά το κύρος των αποφάσεων της ΕΥΕΠ, ιδιαίτερα όταν αυτές προσβάλλονται στα δικαστήρια.

Θα οργανωθούν άμεσα: (α) Υπηρεσία που θα έχει σαν σκοπό της την διαχείριση των περιβαλλοντικών κρίσεων (περιπτώσεις σοβαρής ρύπανσης που απειλεί την δημόσια υγεία, όπως η περίπτωση των Οινοφύτων-Ασωπού, της Μεσαππίας στην Εύβοια, του Κορινθιακού, Κορώνειας, Μαλιακού, κλπ., και θα υπάρχει και ανάγκη συντονισμού με άλλες συναρμόδιες Υπηρεσίες, (β) Υπηρεσία για την εφαρμογή της νομοθεσίας για την Περιβαλλοντική Ευθύνη, που θα εξετάσει και την ανάγκη τροποποιήσεων αυτής, ώστε να αντικατοπτρίζει ορθότερα τις προθέσεις της αρχικής Οδηγίας και (γ) Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Ενέργειας, ένα νέο αντικείμενο που προστίθεται εξαιρετικά ενδιαφέρον, δεδομένου ότι οι Επιθεωρητές Ενέργειας θα διασφαλίζουν την εφαρμογή της ενεργειακής νομοθεσίας .

3.       Πιστεύετε ότι θα καταφέρετε να τα βάλετε με τις πιέσεις που πρόκειται να ασκηθούν, (όπως πχ από τον ΣΕΒ ή τα οικονομικά υπουργεία), δεδομένης της οικονομικής κατάστασης της χώρας;

Μαργαρίτα Καραβασίλη

Μαργαρίτα Καραβασίλη

Έχω πλήρη επίγνωση ότι τα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος έρχονται αντιμέτωπα με ισχυρές αντιδράσεις και πιέσεις, που συχνά καταφέρνουν να αδρανοποιήσουν και να απαξιώσουν τις όποιες καλές προθέσεις της Πολιτείας. Διαθέτω όμως και μεγάλη εμπειρία σχετικά με τρόπους διαχείρισης ανάλογων φαινομένων («πλέγμα» τοπικών, επιχειρηματικών, πολιτικών και άλλων συμφερόντων) στη βάση της διαμόρφωσης ισχυρής κοινωνικής συμμαχίας πολιτών, τοπικών συλλόγων, κοινωνικών φορέων, κατοίκων περιοχών που βιώνουν το πρόβλημα και αγωνίζονται χρόνια για την επίλυσή του, μέσα από την ενημέρωση, τον διαρκή, ανοικτό διάλογο, την συνεργασία και την αλληλουποστήριξη σε μια προσπάθεια αναζήτησης και εξεύρεσης κοινά αποδεκτών λύσεων.

Σε κάθε περίπτωση ισχυρών «πιέσεων» από όπου και αν προέρχονται θα τις κοινοποιώ και θα τις θέτω σε δημόσιο διάλογο!

4.       Γιατί και πως αποχωρήσατε από την θέση που κατείχατε ως επικεφαλής των επιθεωρητών περιβάλλοντος; Τι θα αλλάζατε σε μία νέα θητεία στην ίδια ή σε παραμφερή θέση, όπως αυτή για την οποία θέτετε υποψηφιότητα;

Στην συγκέντρωση της Θήβας, που δημιουργήθηκε το δίκτυο σωτηρίας Ασωπού Ευβοικού

Στην συγκέντρωση της Θήβας, όπου δημιουργήθηκε το δίκτυο σωτηρίας Ασωπού Ευβοικού

Όπως γνωρίζετε απομακρύνθηκα από τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ πριν ολοκληρώσω την 5ετή θητεία μου, στις 20 Ιουλίου 2005, κάτι που το περίμενα, λόγω της έλλειψης υποστήριξης σε σειρά υπηρεσιακών και άλλων θεμάτων, της άρνησης του Υπουργού να με δεχτεί όλο το διάστημα που εγώ το προσπαθούσα για να τον ενημερώσω για θέματα της ΕΥΕΠ, των συνεχών έμμεσων πιέσεων για συμμόρφωσή μου… αλλά και των δυσλειτουργιών εντός της ΕΥΕΠ. Επίσημα ο Υπουργός υποστήριξε ότι «απομακρύνθηκα γιατί μιλούσα ανοικτά για το περιβάλλον χωρίς στοιχειώδη συννενόηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου» – κατά δήλωση Υπουργού… Η απομάκρυνσή μου απασχόλησε ιδιαίτερα τον Τύπο, Περιβαλλοντικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, αλλά και πλήθος πολιτών, πανεπιστημιακών, επιστημόνων, κλπ., που αντέδρασαν εγγράφως, χαρακτηρίζοντας την «καρατόμησή» μου ως «πολιτική» δίωξη που είχε να κάνει με αλλαγή πλεύσης στον τρόπο λειτουργίας της ΕΥΕΠ ! Και δυστυχώς αυτή η αλλαγή πλεύσης συνέβη!

Το γεγονός αυτό με «συνέθλιψε» ψυχικά και ηθικά, τόσο γιατί δεν είχα ολοκληρώσει το σύνολο των αναγακίων δράσεων υποστήριξης της Υπηρεσίας, όσο και γιατί αντιλήφθηκα την αλλαγή «πλεύσης» της ΕΥΕΠ σε σχέση με την πολιτική που ακολουθήσαμε έως το 2005, η οποία μάλιστα τύγχανε της υποστήριξης της κοινωνίας. Η ψυχική φθορά εντάθηκε καθώς παρέμεινα 2 χρόνια στο περιθώριο, χωρίς αντικείμενο, σε θέση «ψυγείο», γεγονός που με ανάγκασε να ζητήσω παραίτηση και να βγω σε πρόωρη σύνταξη και βεβαίως όταν μυνήθηκα γιατί μίλησα ανοικτά για τον Ασωπό, ασκώντας κριτική στον τρόπο που το χειρίστηκε το θέμα το ΥΠΕΧΩΔΕ…

Το τι θα άλλαζα, νομίζω το έχω σκιαγραφήσει παραπάνω. Και αυτά ως αρχή. Γιατί τώρα γνωρίζω καλύτερα ποια λάθη έγιναν και ποιες είναι οι αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε όλα τα επίπεδα και κυρίως σε αυτό του ανθρώπινου δυναμικού, ώστε να αποκτηθεί και πάλι μια κοινή γλώσσα λειτουργίας και επικοινωνίας γύρω από κοινούς στόχους στη βάση του διαλόγου και της ουσιαστικής συμμετοχής των επιθεωρητών. Πιο μακρόπνος στόχος μου θα είναι να γίνει η ΕΥΕΠ μια ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ!

Στην ενημέρωση των οδηγών στα διόδια μαζί με την Δέσποινα Σπανούδη της Συμπαράταξης Βοιωτών, την Ιωάννα Στεργίου, Νομαρχιακή σύμβουλος και τον Στρατή Μουπάτατζη, μέλος της επιτροπής αγώνα Ωρωπίων για τον Ασωπό.

Στην ενημέρωση των οδηγών στα διόδια μαζί με την Δέσποινα Σπανούδη της Συμπαράταξης Βοιωτών, την Ιωάννα Στεργίου, Νομαρχιακή σύμβουλο και τον Στρατή Λουπάτατζη, μέλος της επιτροπής αγώνα Ωρωπίων για τον Ασωπό.

5.       Ποιες θα είναι οι ενέργειές σας για την περίπτωση του Ασωπού;

Ο Ασωπός ήταν προτεραιότητα της ΕΥΕΠ από τα τέλη του 2003, όταν ήρθαμε σε επαφή με το πρόβλημα και των φορείς και κατοίκους που αγωνίζοντας χρόνια για την επίλυσή του. Δυστυχώς τότε δεν κατάφερα να πάει μακρύτερα η διερεύνησή μας και να πετύχουμε το στόχο, λόγω ενδογενών προβλημάτων, που τα ανέφερα δημόσια με πολλές ευκαιρίες και κυρίως όταν ανιχνεύθηκε εξασθενές χρώμιο στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής, όπου αναφέρθηκα στο γιατί ατόνισαν οι έλεγχοι στον Ασωπό ήδη από το δεύτερο εξάμηνο του 2004… Σας θυμίζω ότι για το λόγο αυτό μηνύθηκα και από το 2007 έως σήμερα έζησα και ζω μια οδυνηρή δικαστική περιπέτεια….Μέσα όμως από αυτή συναντήθηκα με περισσότερους ανθρώπους και σημαντικούς φορείς, όπως το ΙΤΑΠ, αλλά και την Συμπαράταξη Πολιτών και άλλους και αγωνίστηκα μαζί τους γνωρίζοντας σε βάθος όλες τις πτυχές του πιο μεγάλου περιβαλλοντικού εγκλήματος της χώρας. Έγινα μέλος του ΙΤΑΠ, ανέπτυξα πλούσια δράση ακόμη και μέσα από το διαδίκτυο, προσπαθώντας να αφυπνίσω περισσότερους πολίτες για τη σημασία του προβλήματος.

Στο πάνελ της Ευρωβουλής στην ημερίδα μας

Στο πάνελ της Ευρωβουλής στην ημερίδα μας

Το ζήτημα είναι κρίσιμο και από μόνο του θα είναι η βασική προτεραιότητα της ΕΥΕΠ. Αυτή τη φορά όμως θα δουλέψουμε όλοι μαζί, όπως το κάναμε μέχρι τώρα. Με το ΙΤΑΠ, την Ομοσπονδία Συλλόγων Κατοίκων Ωρωπού-Χαλκουτσίου, με άλλους ενεργούς συλλόγους και πολίτες, με την Συμπαράταξη, αλλά και με τα ΜΜΕ, με επικεφαλής τον παπα-Γιάννη μας! Θα φτάσουμε το μαχαίρι ως το κόκκαλα. Θα «ενοχλήσουμε» τους τοπικούς παράγοντες και τις δημόσιες Υπηρεσίες της περιοχής, θα προσπαθήσουμε να τις κάνουμε συμμάχους…

Θα γίνουν επανέλεγχοι σε όλες τις δραστηριότητες και θα ταυτοποιηθούν όλοι οι ρυπαντές. Θα δοθεί σύντομη προθεσμία συμμόρφωσής τους στη βάση ενδεδειγμένων νέων περιβαλλοντικών όρων, που θα βασίζονται σε νεώτερες νομοθετικές ρυθμίσεις και θα αντιμετωπισθούν και άλλα βασικά ζητήματα που άπτονται της πολιτικής διαχείρισης των υδάτινων οικοσυστημάτων, της ποιότητας του πόσμου νερού και κύρια της διαχείρισης των τοξικών αποβλήτων, καθώς επίσης και της χωροταξικής οργάνωσης της άτυπης σήμερα βιομηχανικής ζώνης Οινοφύτων με την οριοθέτηση και θεσμοθέτηση του Βιομηχανικού Πάρκου και την δημιουργία της απαραίτητης υποδομής. Αυτά ως ένα μικρό δείγμα γραφής…

Στο γραφείο του Ευρωπαίου επιτρόπου Υγείας στις Βρυξέλλες μαζί με τον παπα Γιάννη Οικονομίδη

Στο γραφείο του Ευρωπαίου επιτρόπου Υγείας στις Βρυξέλλες μαζί με τον παπα Γιάννη Οικονομίδη

6.       Ποια θα επιδιώξετε να είναι η τελική κατάσταση στην περιοχή μας; Ποιο είναι το όραμά σας για την περιοχή μας (μετά από κάποια χρόνια βέβαια),  αν υποθέσουμε ότι όλα όσο σχεδιάζετε θα πραγματοποιηθούν;

Η αποκατάσταση της τεράστιας περιβαλλοντικής ζημιάς σίγουρα είναι ένα δύσκολο και επίπονο έργο, που απαιτεί χρόνο και χρήμα. Ωστόσο, θα αρχίσει από την πρώτη μέρα ! Τα χρήματα θα εξασφαλισθούν από τους ίδιους τους ρυπαντές, αλλά και από κοινοτικά κονδύλια ή προγράμματα. Σταδιακά, θα έχουμε μια σειρά θετικών αποτελεσμάτων, με πρώτο τον καθαρισμό των επιφανειακών νερών και του εδάφους, την σταδιακή αποκατάσταση της βιοποικιλόητας της περιοχής και τέλος τον τελικό καθαρισμό του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα. Άμεσα, ωστόσο, θα πρέπει να εξασφαλισθεί καθαρό πόσιμο νερό για τους κατοίκους με κάθε τρόπο.

Τα εργοστάσια θα σταματήσουν ΑΜΕΣΑ να απορρίπτουν ανεξέλεγτα τα απόβλητά τους στον Ασωπό και θα λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης. Σταδιακά θα εκλείψουν οι εστίες ρύπανσης, τα μαύρα λασπώδη νερά, ο Ασωπός θα καθαριστεί, θα αρχίσει να τρέχει καθαρό – πραγματικό – νερό και όχι λύμματα! Θα ξεκινήσουμε και έργα οριοθέτησης και ανάδειξης του Ασωπού ποταμού, σαν παραγωγικό υδάτινο στοιχείο, κατάλληλο για αναψυχή, περίπατο, επιμόρφωση… που θα αναβαθμίσει και το σύνολο της περιοχής.

Τελικός στόχος να αποκατασταθεί η ζημιά και το περιβάλλον στην αρχική του κατάσταση, που είχε πριν την εγκατάσταση της βιομηχανίας !

Εν πτήσει για Βρυξέλλες

Εν πτήσει για Βρυξέλλες

Σύνθημα και όραμά μου είναι ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ. ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΚΑΘΑΡΑ ΤΡΟΦΙΜΑ. ΚΑΘΑΡΗ – ΥΓΙΗΣ – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΞΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ,.

Όλα όσα θα σχεδιάσουμε μαζί, θα συναντήσουν εμπόδια, τουλάχιστον στην αρχή. Για το λόγο αυτό από την αρχή και σε όλη τη διάρκεια της «επιχείρησης ΚΑΘΑΡΟΣ Ασωπός» θα γίνονται ενημερωτικές συναντήσεις, διαβούλευση με τους βιομηχάνους, τους βιοτέχνες, τους αγρότες, τους κατοίκους σε μια προσπάθεια να κάνουμε όλοι μαζί βήματα μπροστά. Και αυτό είναι δυνατό, εφόσον αντιληφθούν όλοι ότι τέλειωσαν τα ψέμματα! Ότι η Πολιτεία είναι διατεθειμένη να δώσει μια βιώσιμη απάντηση στα χρόνια προβλήματα μιας τεράστιας, σε έκταση, περιοχής και να εγγυηθεί δημόσια υγεία και προστασία του περιβάλλοντος! Ανάλογες θα είναι και οι πρακτικές που θα ακολουθηθούν για την Μεσαππία, τη Λάρκο, τον Κορινθιακό, τον Μαλλιακό, την Κορώνεια….κ.λ.π.

Σας ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία να ονειρευτούμε μαζί ένα καλύτερο αύριο…


Ενέργειες

Πληροφορίες

4 Σχόλια

26 10 2009
4 11 2009
Η Μαργαρίτα Καραβασίλη επιλέχθηκε Ειδικός Γραμματέας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και Ενέργειας! « Asopos SOS

[…] Διαβάστε ΕΔΩ την πρόσφατη συνέντευξη που μας παραχώρησε η νέα Ειδική Γραμματέας. […]

4 11 2009
Η Μαργαρίτα Καραβασίλη επιλέχθηκε Ειδικός Γραμματέας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και Ενέργειας! « Asopos SOS

[…] Διαβάστε ΕΔΩ τις απόψεις της, τόσο για τον Ασωπό, όπως και για τα… που μας παραχώρησε η νέα Ειδική Γραμματέας. […]

6 11 2009
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΚΟΓΛΑΝΗΣ

Συγχαρητήρια για την επιλογή της ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ στη θέση του ΕΙδικού Γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει ευστοχότερη επιλογή. Η «ΡΙΤΑ» υπερκαλύπτει όλα τα απαιτούμενα για τη θέση αυτή προσόντα, δηλαδή, ακαδημαϊκές γνώσεις,εμπειρία, όραμα ζωής για το περιβάλλον, ακεραιότητα χαρακτήρα και αγωνιστικότητα.
ΑΞΙΑ ! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: