Ξεχείλισαν τα βοθρολύματα στα Οινόφυτα

16 10 2009

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Απειλή για τη δημόσια υγεία συνιστά η υπερχείλιση των λυμάτων στο κεντρικό αντλιοστάσιο του Δήμου Οινοφύτων λόγω προβληματικής λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού.

Οπως αποκαλύπτει η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη με ημερομηνία 14 Οκτωβρίου, η οποία εστάλη στους αρμόδιους φορείς μετά τη διενέργεια αυτοψίας στην περιοχή στις 29 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Οινοφύτων συνεχίζει να δέχεται βοθρολύματα ενώ γνωρίζει τις αδυναμίες της εγκατάστασης, η οποία αδυνατεί να παράγει πλήρως επεξεργασμένα απόβλητα.

Οπως μάλιστα σημειώνεται στο πόρισμα, η διάθεση των λυμάτων λαμβάνει χώρα στον ποταμό Θερμιδώνα, ο οποίος εκβάλλει στον Ασωπό.

Στο Συνήγορο του Πολίτη είχαν καταφύγει ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος και πολίτες του Δήμου Οινοφύτων, μετά την άρνηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να τους παράσχει πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των αποβλήτων αλλά και τις χημικές αναλύσεις που αφορούν στην κοινή μονάδα επεξεργασίας λυμάτων των δήμων Οινοφύτων και Σχηματαρίου.

Η Ανεξάρτητη Αρχή ζητά από τον δήμο να αποστείλει εντός πέντε ημερών τις προτάσεις αλλά και τις ενέργειές του για την αποκατάσταση του προβλήματος.


Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: