«Είναι αναγκαίο να γίνουν παρεμβάσεις»

16 07 2009

ΠΗΓΗ: Ελεύθερη Ώρα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ (Απόσπασμα που αφορά στον Ασωπό):

Στο νομό σας παρατηρούνται σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα. Σε συγκεκριμένες μάλιστα περιοχές της Βοιωτίας, παρατηρείται ανεξέλεγκτη βιομηχανική ρύπανση. Μήπως ήρθε η ώρα η Πολιτεία να κάνει τη δουλειά της;

Η ανεξέλεγκτη βιομηχανική ανάπτυξη των προηγούμενων δεκαετιών είναι αυτή που προκάλεσε και μας οδήγησε σήμερα να μιλάμε για βιομηχανική ρύπανση. Είναι δεδομένο ότι θα πρέπει ο έλεγχος των επιχειρήσεων που λειτουργούν στο νομό μας να είναι συστηματικός ώστε να διαπιστώνεται ποιες είναι αυτές που ρυπαίνουν και με ποιο τρόπο. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα σε βάρος των επιχειρήσεων αυτών όσο αυστηρά κι αν είναι, ήτοι ακόμη και διακοπή της λειτουργίας τους σε περίπτωση μη συμμόρφωσης. Ειδικότερα, όσον αφορά στη βιομηχανική ζώνη Οινοφύτων Σχηματαρίου, όπου λόγω της μόλυνσης του Ασωπού ποταμού παρουσιάστηκε εξασθενές χρώμιο στον υδροφόρο ορίζοντα, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αναβολή και καθυστέρηση.

Η Πολιτεία θα πρέπει να αναλάβει εκείνες τις πρωτοβουλίες, ώστε το συντομότερο δυνατό να ολοκληρωθούν τα απαραίτητα έργα (π.χ. βιολογικός καθαρισμός) για την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων. Επίσης, θα πρέπει να ασκηθεί πίεση στις ίδιες τις επιχειρήσεις ώστε ανεξαρτήτως του κόστους να λαμβάνουν μέτρα για την επεξεργασία και διαχείριση των αποβλήτων τους σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις κοινοτικές οδηγίες. Άποψή μου είναι ότι η ανάπτυξη θα πρέπει να είναι ισόρροπη και να συνοδεύεται και από ανάλογα έργα που δείχνουν το σεβασμό μας στο περιβάλλον τόσο από την πλευρά της Πολιτείας όσο και από την πλευρά των επιχειρηματιών, οι οποίοι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα πρέπει να έρχονται αντιμέτωποι με αυστηρές κυρώσεις.

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: