Σε ποιους ρίχνει ευθύνη ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης και ποιων ευθύνες ζητά να ερευνήσουν οι εισαγγελείς

14 07 2009

ΠΗΓΗ: LAMIA_NEWS

Τη μισή δημόσια διοίκηση στην Περιφέρεια Στερεάς αρχής γενομένης από τον ίδιο το Γενικό Γραμματέα κ. Σκορδά θεωρεί υπεύθυνους για όσα έχει καταγράψει για τον Ασωπό στο πόρισμα του ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.

Στο πόρισμα του ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης που έχει διαβιβαστεί στους Εισαγγελείς Λιβαδειάς και Θηβών για να διερευνήσουν πιθανές ποινικές ευθύνες ζητά να προχωρήσει η έρευνα σε διοικητικό επίπεδο για να εντοπιστούν οι ευθύνες όλων όσων υπέγραψαν σχετικές αποφάσεις διάθεσης αποβλήτων στον Ασωπό. Ειδικότερα:

– ζητά από τον Υπουργό Εσωτερικών να ερευνήσει πιθανές ευθύνες του γενικού γραμματέα της περιφέρειας κ. Σκορδά γιατί υπέγραψε την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) για την εταιρία ALUMINCO

– Ζητά από τον Περιφερειάρχη να ερευνήσει πιθανές ευθύνες για την Αντινομάρχη Βοιωτίας κ. Βασιλική Τσόνογλου για τις ΑΕΠΟ που εξέδωσε για τις εταιρείες DURALOX, και VIOMETAL το 2003

– διαπιστώνει ότι δεν μπορεί να αναζητήσει πειθαρχικές ευθύνες για τον πρώην Nομάρχη κ. Νίκο Στάμο για τις ΑΕΠΟ που υπέγραψε για την εταιρεία ΙΩΑΝΝΟΥ το 2001 όπως επίσης το ίδιο διαπιστώνει και υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΧΩΔΕ και του ΥΠΑΝ. Επίσης διαπιστώνει ότι δεν μπορεί να ερευνηθούν ευθύνες για τις ΑΕΠΟ που αφορούν την εταιρία BERLING το έτος 2002 στον ΓΓ Νομαρχίας Βοιωτίας Καστρινάκη και αντινομάρχη Λύγγο.

– Ζητά να διερευνηθούν πιθανές ευθύνες σε βάρος του νομάρχη Βοιωτίας κ. Κλέαρχου Περγαντά για μια σειρά από ΑΕΠΟ που υπέγραψε από το 2003 έως το 2006 και πρόκειται συνολικά για 10 άδειες λειτουργίας.

– Ζητά να διερευνηθούν πιθανές ευθύνες σε βάρος της Αντινομάρχου Βοιωτίας Αριας Αγάτσα για την άδεια που δόθηκε στην εταιρεία ΠΡΟΤΑΛ το 2005.

– Ζητά από τους εισαγγελείς τους οποίους έχει διαβιβαστεί το πόρισμα να διερευνηθούν πιθανές ευθύνες και για τον πρώην γενικό γραμματέα κ. Κώστα Έξαρχο για την ΑΕΠΟ που εξέδωσε στην εταιρία PROFILCO και την εταιρεία ALUMINCO το 2005.

– Ζητά από τους εισαγγελείς να διερευνηθούν πιθανές ποινικές ευθύνες σε βάρος του πρώην Αντινομάρχη Βοιωτίας κ. Παπαναγιώτου για την άδεια λειτουργίας που έδωσε το 2003 στην εταιρεία ΜΑΣΤΕΡΣΩΛ-Ν. ΧΟΥΣΤΟΥΛΑΚΗΣ.

– Τέλος ζητά να διερευνηθούν μια σειρά από υποθέσεις.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι παρά το γεγονός ότι υπάρχουν μια σειρά από κατηγορίες σε βάρος επιτελών της Περιφέρειας και της Νομαρχίας Βοιωτίας τα πολιτικά στελέχη προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το θέμα όταν αυτό ήρθε στην επικαιρότητα με την αποκάλυψη του πορίσματος.

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Σκορδάς έδειχνε να σφυρίζει αδιάφορα προβάλλοντας σε δηλώσεις του τις περιβαλλοντικές του ευαισθησίες προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να αποκρύψει την εμπλοκή του και τις υπογραφές που ο ίδιος έβαλε σε άδειες για τις οποίες ελέγχεται ήδη.

Ο Νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς προσπάθησε να ρίξει τις ευθύνες σε υπηρεσιακούς παράγοντες στην Αθήνα και την Βοιωτία θέλοντας με τον τρόπο αυτό να καλύψει τον εαυτό του που ελέγχεται άμεσα αλλά και τους αντινομάρχες που υπηρέτησαν κοντά του.


Ενέργειες

Πληροφορίες

One response

21 10 2009
Ακόυσατε ακούσατε! « Asopos SOS

[…] Για μία από αυτές, την ΠΡΟΤΑΛ, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ζητά να να διερευνηθούν πιθανές ευθύνες σε βάρος της (τότε) Αντινομάρχου Βοιωτίας Αριας Αγάτσα για την άδεια που δόθηκε στην εταιρεία το 2005. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: