Νέοι φόβοι για μολυσμένο νερό στην Εύβοια

29 06 2009

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΪ

Τι έδειξε έρευνα του πανεπιστημίου Αθηνών – «Αναξιόπιστη η έρευνα» λέει ο δήμαρχος Μεσσαπίων

Ανησυχία στους κατοίκους έχει προκαλέσει η ανίχνευση από επιστήμονες του πανεπιστημίου Αθηνών εξασθενούς χρωμίου στον υδροφόρο ορίζοντα του δήμου Μεσσαπίων Ευβοίας.

Ειδικότερα, η τοξική ουσία ανιχνεύθηκε στο νερό πολλών πηγαδιών, ενώ τα υψηλότερα ποσοστά συγκέντρωσης εντοπίστηκαν στις θέσεις Βουλγαρίνα, Κολουριάδα Ψαχνών και Τριάδα. Επίσης, τοξική ουσία βρέθηκε σε δείγματα νερού που ελήφθησαν από την πηγή της εκκλησίας, στο χωριό Κοντοδεσπότι, αλλά και από γεώτρηση σπιτιού στη Δάφνη.

Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι στο δάσος κοντά στα Ψαχνά Ευβοίας υπάρχουν πεταμένα επικίνδυνα απόβλητα βιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Ασωπού, ενώ εξετάζεται εάν πεταμένα απόβλητα υπάρχουν και μέσα στα παλιά λατομεία σιδήρου.


Πάντως, η Νομαρχία Ευβοίας διαβεβαιώνει πως στις αναλύσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους οι συγκεντρώσεις του χρωμίου στο πόσιμο νερό ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα και πως δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δήμαρχος Μεσσαπίων κ. Αντώνης Μπαζιώτης επισήμανε στο ΣΚΑΪ ότι το πόσιμο νερό της περιοχής του είναι κατάλληλο και χαρακτηρίζει «αναξιόπιστη» την έρευνα του πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρέμβαση Ρακιντζή για Ασωπό

Εντολή στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να παραστούν για λογαριασμό του Δημοσίου, ως πολιτικοί ενάγοντες, στη δίκη του Ασωπού που θα διεξαχθεί εξ’ αναβολής τον Ιανουάριο του 2010, έδωσε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής.

Όπως αναφέρεται στην ετήσια έκθεσή του, Ασωπός, Κορώνεια και παραβάσεις σε περιοχές που προστατεύονται από τις συνθήκες Natura και Ramsar ειναι τα κυριότερα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Advertisement

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: