Υποκριτική η στάση της Ε.Ε. για το εξασθενές χρώμιο σύμφωνα με την Ντούρου

24 05 2009

Σχόλιο: Για την θέσπιση ορίου στο εξασθενές χρώμιο, εντός διετίας, η κ. Ντούρου δεν άκουσε κάτι; Για το ευρωδικαστήριο που ετοιμάζει η Ε.Ε., εναντίον της Ελλάδας για ανεπάρκεια και καθυστερίσεις στην αποστολή των δεδομένων της ρύπανσης,  επίσης δεν έμαθε;

Προς όλους: Μην χρησιμοποιείτε την ΤΡΑΓΩΔΙΑ του ΑΣΩΠΟΥ για μικροκομματικά συμφέροντα! Εδώ, αρωσταίνουμε και πεθαίνουμε κι εσείς «παίζετε» μαζί μας, για τα ποσοστούλια σας!


ΠΗΓΗ: Αν. Παρατηρητής

Η νομαρχιακή σύμβουλος Ευβοίας και επικεφαλής της ΝΑΣ, Σοφία Ντούρου, σε δήλωσή της, χαρακτηρίζει υποκριτική την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, «με την οποία εξομοιώνει, στην ουσία, το καρκινογενές εξασθενές χρώμιο, με το απαραίτητο για τον ανθρώπινο οργανισμό ιχνοστοιχείο του τρισθενούς χρωμίου, δείχνοντας ποια είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκή Ένωση στα ζητήματα του περιβάλλοντος και της υγείας του λαού».

Όπως σημειώνει η κα Ντούρου, η Ε.Ε. αναφέρει πως «οι ελληνικές αρχές έχουν λάβει επαρκή μέτρα» για την αντιμετώπιση της ρύπανσης του Ασωπού, του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα και των πηγών του νερού, όταν η ελληνική κυβέρνηση το μόνο που έχει κάνει είναι να επιβάλλει κάποια πρόστιμα.

Η επικεφαλής της ΝΑΣ υποστηρίζει ότι η στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελεί απάντηση σε αυτούς που ισχυρίζονται ότι ενδιαφέρεται για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, όπως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, οι Οικολόγοι Πράσινοι αλλά και διάφορες οικολογικές ομάδες που κάνουν λόγο για φιλοπεριβαλλοντική ΕΕ και καταστροφικές ελληνικές κυβερνήσεις, ενώ ξεχνούν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κόπτεται για το περιβάλλον μόνο όσο ενισχύονται τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.

Τέλος, η κα Ντούρου χαρακτηρίζει τις ευρωεκλογές ως μια καλή ευκαιρία να τιμωρήσει ο λαός «τις δυναμείς εκείνες που, είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο, συμβαδίζουν με τις επιταγές της ΕΕ. Να «ρίξει» ψήφο αντίστασης, ελπίδας και προοπτικής με κατεύθυνση τη ρήξη με τα συμφέροντα των μονοπωλίων».

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

One response

29 05 2009
Νακος Κων/νος

Με ευκαρία του έντονου προβλήματος της παρουσίας βαρέων μετάλλων στα υπόγεια υδατα λογω των βιομηχανικών αποβλήτων, θα ήθελα με την σειρά μου να συμβάλω παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με τεχνολογίες που θα μπορούσαν να υιοθετηθούν για αντιμετώπιση του προβλήματος στην πηγή.
Αυτη την στιγμή υπάρχουν τεχνολογίες διαθέσιμες για την απομάκρυνση των βαρέων και τοξικών μετάλλων απο τα υδατικά απόβλητα προσφέροντας το πλεονέκτημα της άριστης απόδοσης της επξεργασίας αφετέρου δε της ανάκτησης και ανακύκλωσης του νερού στις διεργασίες.
Μια τέτοια τεχνολογία είναι η τεχνολογία εξάτμισης που είναι μια φυσική μέθοδος διαχωρισμού των βαρέων μετάλλων απο τα απόβλητα χωρίς την χρήση χημικών.
Είναι μια μέθοδος που αναγνωρίζεται ώς Βέλτιστη Διαθέσιμη Τεχνολογία (BAT-Best Available Techniques) στις οδηγίες της Ευρωπαικής Ένωσης (96/61/EC-IPPC-Intergrates Pollution Prevention Control).
Με εκτίμηση

Κων/νος Ι. Νάκος
Διπλ.Χημικός Μηχανικός

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: