Και μία άδικη επίθεση από τον Ριζοσπάστη…

24 05 2009

… εναντίον Των Οικολόγων Πράσινων. (Εδώ το άρθρο)

Οι δημοσιογράφοι του Ριζοσπάστη, θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι της Ελλάδας, παρότι δεν έχουν βουλευτές και ευρωβουλευτές, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους Οικολόγους Πράσινους και το ΙΤΑΠ, διοργάνωσαν ημερίδα στο Ευρωκοινοβούλιο για το θέμα του Ασωπού, με την συμμετοχή επιστημόνων, κατοίκων,  και στελεχών της Ε.Ε.  Επίσης, έχουν απόλυτα τεκμηριωμένες θέσεις επιστημονικά και πολιτικά για το θέμα και απάντησαν πρώτοι στο ερωτηματολόγιο που τους θέσαμε, για τις δράσεις που πρόκειται να πραγματοποιήσουν εφόσον εκλέξουν ευρωβουλευτή-ές.

Καλό θα είναι να μην αφήνουμε τα μικροκομματικά συμφέροντα και τα θέσφατα κάποιων ιδεολογιών να καλύπτουν το πραγματικό πρόβλημα… Η ύπαρξη των βιομηχάνων και του… Κεφαλαίου, όπως αφήνεται να εννοηθεί στο άρθρο του Ριζοσπάστη, δεν αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη για την δημιουργία αυτού του τραγικού προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στον Ασωπό. Μην βλέπουμε μονόπλευρα τις αιτίες, γιατί διαφορετικά θα λάβουμε και μονόπλευρες λύσεις.

Στην Γερμανία, στον Ρήνο, 10 χιλιόμετρα κάτω από το εργοστάσιο της BASF, που είναι το μεγαλύτερο χημικό εργοστάσιο της Ευρώπης, το νερό χρησιμοποιείται για ύδρευση, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Η ύπαρξη των εργοστασίων, δεν συνεπάγεται αυτόματα και ρύπανση.

Το εργοστάσιο της BASF στο Ludwigshafen

Το εργοστάσιο της BASF στο Ludwigshafen


Ενέργειες

Πληροφορίες

3 Σχόλια

25 05 2009
Μαργαρίτα Καραβασίλη

Συμφωνώ και επαυξάνω! Αντί να αποτελέσει αυτή η περίοδος, λίγο πριν τις Ευρωεκλογές, ευκαιρία για να γίνει μια πραγματική συζήτηση για τον Ασωπό, στη βάση του ερωτηματολογίου που έστειλε το ΙΤΑΠ στους υποψηφίους της Ευρωλίστας όλων των πολιτικών κομμάτων, άρχισε η «εκμετάλλευση» και τώρα η καπήλευση! Είναι ντροπή! Οι Ο.Π. στήριξαν και στηρίζουν ουσιαστικά τις προσπάθειές μας, σε κάθε επίπεδο και έγκριτοι επιστήμονες των ΟΠ δουλεύουν έχουν συστρατευθεί μαζί μας στον δύσκολο αυτό αγώνα μας. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα υπέρ μικροπολιτικών, μίζερων και μονομερών συμφερόντων. Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ας φροντίσει να απαντήσουν οι Ευρωβουλευτές του ΚΚΕ στο ερωτηματολόγιο και να κάνουν επιτέλους κάτι για το ζήτημα (και όχι μόνο επισκέψεις της κας Παπαρήγα υπό την συνοδεία τηλεοράσεων…) αν πραγματικά είναι αυτοί που ενδιαφέρονται για να σταματήσει το τεράστιο αυτό οικολογικό έγκλημα… και ας αφήσουν ήσυχους τους ΟΠ, που αυτοί τουλάχιστον έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους …τουλάχιστον για το συγκεκριμμένο θέμα και δεν χρειάζονται άλλοθι!

25 05 2009
27 05 2009
Γιάννης Καραμήτρος

Το τι λέει ο Ριζοσπάστης και το κόμμα της κανέλλη και του ζουράρι δεν το σχολιάζω.

Αυτό που θα σχολιάσω είναι το πολιτισμικό σοκ, δηλαδή πως 10 χιλιόμετρα από το εργοστάσιο της BASF το νερό είναι (σχετικά) καθαρό και πως όταν έγινε η παρουσίαση στο Ευρωκοινοβούλιο τα Ευρωπαϊκά ΜΜΕ δεν την ανέφεραν σχεδόν καθόλου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: