Επίσκεψη Παπαρήγα στον Ασωπό ποταμό και στο εργοστάσιο «Παπουτσάνης»

14 05 2009

ΠΗΓΗ: Αν. Παρατηρητής.

(Διαβάστε και αντίστοιχο άρθρο του ΣΚΑΪ)

Η Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, επισκέφθηκε την Τετάρτη 13 Μαϊου, τον Ασωπό ποταμό. Χαρακτήρισε τεράστιο σκάνδαλο την υπόθεση, με τους κατοίκους των Οινοφύτων και της ευρύτερης περιοχής να υποφέρουν από το μολυσμένο νερό αλλά και τις κοροϊδίες των κυβερνώντων. Η κα Παπαρήγα δήλωσε σχετικά:

«Εδώ στα Οινόφυτα, στον Ασωπό ποταμό, υπάρχει το μεγάλο, το τεράστιο σκάνδαλο και προς αυτό το σκάνδαλο πρέπει να συγκεντρώσει την προσοχή του ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Κυριολεκτικά οι κάτοικοι της περιοχής, και της ίδιας της περιοχής των Οινοφύτων και ευρύτερα, υποφέρουν από το μολυσμένο νερό αλλά πάνω απ’ όλα υποφέρουν από την κοροϊδία που η κυβέρνηση κάνει τα δύο τελευταία χρόνια, όταν αποφάσισε να αντιμετωπίσει το ζήτημα, όπου κυριολεκτικά με μελέτες ροκανίζει το χρόνο μη ξεκινώντας από το πρώτο: Να λύσει το θέμα σε πρωτοβάθμια βάση στις βιομηχανίες. Οι βιομηχανίες πρέπει να πάρουν όλα τα μέτρα τους -και δεν χρειάζονται πρόστιμα γι’ αυτό, αλλά χρειάζονται ουσιαστικά μέτρα, τα πρόστιμα τους βολεύουν- να καθαρίζουν τα απόβλητα ούτως ώστε να υπάρξει ένα ευρύτερο έργο και καθαρισμός της περιοχής.

Συμφωνούμε με τις κατηγορίες των κατοίκων και των ειδικών ότι η κυβέρνηση προχωράει με μια μελέτη του 1996 και δεν παίρνει υπόψη το έγκλημα που έχει διαπραχθεί από το 1996 μέχρι το 2009 και επομένως δεν εκσυγχρονίζει τα στοιχεία. Δεν μπορεί να έχει κανείς εμπιστοσύνη ούτε στις μελέτες ούτε στις προθέσεις του υπουργείου, αλλά σε μια περίοδο που και τα δύο κόμματα εξουσίας αγκαλιάζονται ή προσπαθούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του ΣΕΒ, δεν περιμένει κανείς ότι θα βάλουν το νυστέρι στο κόκαλο.

Εμείς λοιπόν ζητάμε πριν απ’ όλα να παρθούν μέτρα από τους βιομήχανους για τις βιομηχανίες τους και ταυτόχρονα να προχωρήσει ένα σύγχρονο έργο που το αποτέλεσμά του θα είναι 100% καθαρό νερό και ατμόσφαιρα στην περιοχή. Ιδιαίτερα εργοστάσια τα οποία γειτνιάζουν με σχολεία και κατοικίες και που έχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες εκτεθειμένες μάλιστα στο εξωτερικό, εδώ πρέπει να παρθούν ακόμα πιο σοβαρά μέτρα».

Η Γραμματέας του ΚΚΕ πραγματοποίησε επίσκεψη και στο εργοστάσιο «Παπουτσάνης», στη Ριτσώνα, όπου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Απολύσεις στο γνωστό εργοστάσιο «Παπουτσάνης». Ιδού ένα έγκλημα που ο φονιάς είναι γνωστός. Στο πολιτικό επίπεδο είναι η απελευθέρωση της αγοράς, οι τέσσερις ελευθερίες του Μάαστριχ, είναι τα κόμματα που εξουσιάζουν, είναι και η εργοδοσία. Όμως θαυμάζουμε πραγματικά το κουράγιο των εργατών εδώ που οχτώ εβδομάδες βρίσκονται σε διαρκή κινητοποίηση. Αυτός είναι ο δρόμος. Μόνο που χρειάζεται ταξική ενότητα, κουράγιο, υπομονή, μαχητικότητα. Μπορούμε να τους καταφέρουμε πλήγματα, να μην παραγραφεί καμία ευθύνη και απέναντι στις απολύσεις «Παπουτσάνη»».

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: