Νέα παρέμβαση στη Βουλή

5 05 2009

ΠΗΓΗ: Ριζοσπάστης

Να εξασφαλιστεί άμεσα καθαρό νερό

Το ΚΚΕ έχει κατ’ επανάληψη φέρει το θέμα της μόλυνσης του Ασωπού – και κατά προέκταση του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα της λεκάνης – στη Βουλή. Την περασμένη Τετάρτη 22 Απρίλη, το ΚΚΕ επανέφερε το θέμα του Ασωπού με σχετική Ερώτηση των βουλευτών του Γιώργου Μαρίνου, Γιάννη Γκιόκα, Διαμάντως Μανωλάκου, Γιώργου Μαυρίκου και Εύας Μελά, προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργο Σουφλιά. Στην Ερώτηση επισημαίνεται:

«Επί της ουσίας, τα πρόστιμα που διαφημίζει η κυβέρνηση και η λογική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που λέει: «ο ρυπαίνων πληρώνει», συνιστούν τρόπο διαιώνισης της ίδιας απαράδεκτης, επικίνδυνης κατάστασης, που επικρατεί τόσα χρόνια επί κυβερ­νήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καταντώντας τον Ασωπό κανάλι λυμάτων, αποβλήτων.

Μιλάμε για την υγεία και τη ζωή περίπου 250.000 κατοίκων από τη Θήβα έως τα Οινόφυτα, τον Ωρωπό έως την Αυλίδα και την ευρύτερη περιοχή της Αττικο-Βοιωτίας. Μιλάμε για ένα περιβαλλοντικό έγκλημα.

Το ΚΚΕ παρεμβαίνει συνεχώς μέσα και έξω από τη Βουλή, αναπτύσσει ή συμμετέχει σε πολύμορφες δραστηριότητες και θα εντείνει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την προστασία της υγείας και της ζωής των κατοίκων της περιοχής».

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση:

1. Για να εξασφαλίσει άμεσα την ύδρευση των οικισμών με νερό καθαρό, με κρατική ευθύνη, χωρίς χαράτσια σε βάρος των κατοίκων.

2. Για να σταματήσει η μόλυνση του Ασωπού και να αποκατασταθεί η ζημιά του υδροφόρου ορίζοντα.

3. Για να πραγματοποιηθούν οι σχετικοί προληπτικοί έλεγχοι για την υγεία των παιδιών και γενικότερα των κατοίκων της περιοχής.

4. Για να πραγματοποιηθεί συστηματικός έλεγχος για τα αγροτικά και λοιπά διατροφικά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή και να εξασφαλιστούν αποζημιώσεις για τους αγρότες που έχουν υποστεί ζημιές.

5. Για να ελεγχθούν όλες οι γεωτρήσεις και να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματά τους.

Advertisement

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: