Η ρύπανση του Ασωπού στο Ευρωκοινοβούλιο

24 04 2009

ΠΗΓΗ: ECONEWS

Η Κομισιόν αναγνώρισε ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τη ρύπανση του Ασωπού και η Ελλάδα παρέχει ελλιπή στοιχεία.

Διήμερο συνέδριο που διοργανώθηκε στις Βρυξέλλες, από τους Οικολόγους Πράσινους και το Ινστιτούτο Τοπικής Αειφορίας, με την υποστήριξη των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, αφορούσε τη ρύπανση του Ασωπού, της Κορώνειας και του Κορινθιακού.

Το συνέδριο παρακολούθησαν στελέχη από επιτροπές περιβάλλοντος και υγείας, παρουσιάστηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα της αμερικανίδας δικηγόρου Έριν Μπρόκοβιτς, ενώ μήνυμα έστειλε και ο Επίτροπος για το Περιβάλλον Στ. Δήμας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισήμανε τη μεγάλη τοξικότητα που έχει το εξασθενές χρώμιο στην υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και τόνισε ότι θα πρέπει όλοι οι φορείς να συνεργαστούν για αποδειχθεί η ρύπανση της περιοχής.

Η Κομισιόν θα θεσπίσει νέα όρια για το εξασθενές χρώμιο, αφού οι καινούργιες μελέτες δείχνουν ότι είναι πολύ πιο τοξικό από ότι είχε υπολογισθεί στην αρχή.

Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι το όριο του εξασθενές χρωμίου θα πρέπει να τείνει προς το μηδέν, ενώ η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας επισήμανε τους κινδύνους που υπάρχουν από το συγκεκριμένο στοιχείο για τη δημόσια υγεία ακόμα και μικρότερα όρια.

Advertisement

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: