ΦΙ.Σ.: «Ζητείται στάση ευθύνης για τον Ασωπό»

15 03 2009

Ανακοίνωση της Περιφερειακής Κίνησης Αττικής

3 Μαρτίου 2009

«Ζητείται στάση ευθύνης για τον Ασωπό.»

Η Περιφερειακή Κίνηση Αττικής της Φιλελεύθερης Συμμαχίας παρακολουθεί με ανησυχία τα αποτελέσματα των νέων ερευνών για την περιοχή του Ασωπού και υπενθυμίζει ότι, όπως έγκαιρα επισημάναμε πριν από ενάμιση χρόνο, οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων δεν έχουν πράξει τίποτα προς την κατεύθυνση της κατασκευής συστήματος επεξεργασίας βιομηχανικών αποβλήτων, και όχι μόνο στον Ασωπό, με αποτέλεσμα το Ελληνικό Κράτος να απειλείται με νέο χρηματικό πρόστιμο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η μελέτη της καθηγήτριας του Πολυτεχνείου κ. Μαρίας Λοϊζίδου έχει γίνει από το 1996, αλλά «λιμνάζει» σε κάποια συρτάρια της κρατικής γραφειοκρατίας και ποτέ δεν υλοποιείται. Επιπλέον, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους φαίνονται τραγικά ανεπαρκείς.

Η Περιφερειακή Κίνηση Αττικής της Φιλελεύθερης Συμμαχίας θεωρεί πολύτιμη τη βιομηχανική παραγωγή διότι παράγει πλούτο στη χώρα μας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ως φορέας υπεύθυνων πολιτών, χωρίς κραυγές και ισοπεδωτικές λογικές,  καταθέτουμε ακόμα μία φορά τις προτάσεις μας για το πρόβλημα του Ασωπού συμβάλλοντας έτσι στο δημόσιο διάλογο:

  • Απαιτούμε την άμεση εφαρμογή της πρότασης της κ. Λοϊζίδου για δημιουργία Β’μιου Κέντρου Επεξεργασίας Βιομηχανικών Λυμάτων στα Στενά Αυλώνα – Συκαμίνου.
  • Προτείνουμε την ίδρυση Ειδικής Εταιρείας Μελετών και Αξιολόγησης από τις ίδιες τις βιομηχανίες της ΒΙ.ΠΕ Οινοφύτων και η οποία θα συναποτελείται από μέλη του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βοιωτίας, από πολίτες, από φορείς και από επιχειρήσεις.
  • Προτείνουμε ο Σ.Β.Β. να χρηματοδοτεί την παραπάνω Εταιρεία για μελέτες εξεύρεσης λύσεων, εξασφαλίζοντας έτσι την έξωθεν καλή μαρτυρία.
  • Ζητούμε την επικουρική στήριξη των επιθεωρητών περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ και των Νομαρχιών από ανεξάρτητους ορκωτούς ελεγκτές.

Σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου, προτείνουμε:

  • Να προωθηθεί η κατασκευή της Βιομηχανικής Ζώνης Τανάγρας με την προϋπόθεση της πλήρους εναρμόνισης της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας.
  • Τη θέσπιση περιβαλλοντικού φόρου.
  • Τη θέσπιση κινήτρων και αντικινήτρων προς τις βιομηχανίες.
  • Την πληρωμή των προστίμων με προθεσμία ημερών από τη στιγμή που επιβάλλονται.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία λέει ΝΑΙ στη βιώσιμη ανάπτυξη, την αειφορία και την αποτελεσματική προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας. Ας αντισταθούμε στην καταστροφική πορεία που η γραφειοκρατία μας οδηγεί και ας προσπαθήσουμε για  μία χώρα βιώσιμη για όλους.

φιλελεύθερη Αττική

άνεμος ελευθερίας στο Αττικό Τοπίο…

φιλελεύθερη συμμαχία

www.greekliberals.net

Περιφερειακή Κίνηση Αττικής

http://attiki.greekliberals.net


Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: