Δήλωση παπαΓιάννη

27 02 2009

ΠΗΓΗ: Ριζοσπάστης

Επίθεση σε βάρος κατοίκου

Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Οινοφύτων του ΚΚΕ

Επίθεση δέχτηκε χτες ο παπα – Γιάννης Οικονομίδης, ένας από τους ανθρώπους που δραστηριοποιείται και συμμετέχει σε κινητοποιήσεις ενάντια στη συνεχιζόμενη μόλυνση του Ασωπού, από …«αγανακτισμένους αγρότες». Χτες, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο της Θήβας, με ελαφρά τραύματα, χωρίς η κατάστασή του να εμπνέει ανησυχία.

Η ΚΟΒ Οινοφύτων του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της για το θέμα, καταγγέλλει τον προπηλακισμό: «Η επίθεση δήθεν «αγανακτισμένων αγροτών» και ο τραυματισμός του πρωτεργάτη των κινητοποιήσεων παπα – Γιάννη», επισημαίνεται, «δείχνει ότι οι βιομήχανοι ανησυχούν για το κίνημα που αναπτύσσεται. Μετά τις απολύσεις, την τρομοκρατία εντός των εργοστασίων σε όποιον παρεμβαίνει, τώρα επεκτείνουν την τρομοκρατία τους και έξω, σ’ όποιον συνεχίζει να ζητά να παρθούν μέτρα ενάντια στη διοχέτευση των επικίνδυνων μετάλλων στον αέρα, στο νερό, στο έδαφος. Την ευθύνη γι’ αυτή τη στάση των βιομηχάνων, την έχει η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που συνειδητά τους στηρίζουν και τους καλύπτουν για την αύξηση της κερδοφορίας τους».

Ο παπα – Γιάννης δήλωσε στο «Ρ»: «Οι αγρότες θα πρέπει να διοχετεύσουν το θυμό τους όχι στους πολίτες που διαμαρτύρονται και υπερασπίζονται την υγεία των παιδιών τους, αλλά στις βιομηχανίες που ρύπαναν και ρυπαίνουν το νερό και τα χωράφια τους και την Πολιτεία που συγκαλύπτει τη δράση των βιομηχάνων και επιτρέπει αυτή την κατάσταση να συνεχίζεται».

Advertisement

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: