Βιομηχανίες ρυπαίνουν τον Ασωπό

24 02 2009

Πηγή: ΣΚΑΪ

Βιομηχανίες στις οποίες είχαν επιβληθεί πρόστιμα πριν από δύο χρόνια από το ΥΠΕΧΩΔΕ, εξακολουθούν να ρυπαίνουν τον Ασωπό, καταγγέλλουν κάτοικοι και φορείς των Οινοφύτων, στο ΣΚΑΪ που συνεχίζει για δεύτερη εβδομάδα το οδοιπορικό του στην ευρύτερη περιοχή

Οι εκπρόσωποι των βιομηχανικών μονάδων παραδέχονται ότι δεν είναι βιώσιμο το μοντέλο ανάπτυξης στη βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων.

Επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν οι υποδομές για να λειτουργήσουν σωστά οι επιχειρήσεις.

Μεταξύ άλλων, δεν υπάρχουν δίκτυο ομβρίων υδάτων, κεντρικός βιολογικός καθαρισμός για τα υγρά απόβλητα και κεντρική επεξεργασία των στερεών αποβλήτων.

Το θέμα της ρύπανσης του Ασωπού και οι επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, ήρθε και πάλι στη Βουλή.

«Τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στον Ασωπό είναι παρονυχίδα και πολύ λίγο ενοχλούν τις βιομηχανίες», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Λεβέντης, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του προς το ΥΠΕΧΩΔΕ.
Απαντώντας, ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Σταύρος Καλογιάννης υποστήριξε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2007 έχουν γίνει 153 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, σε βιομηχανίες που ρύπαιναν τον ποταμό.

Πρόσθεσε ότι η απορρύπανση του Ασωπού έχει χειροπιαστά αποτελέσματα ως προς την περιβαλλοντική αναβάθμισή του.

Ο ΣΚΑΪ καλεί τους πολίτες να αντιδράσουν, υπογράφοντας στην ιστοσελίδα skai.gr/asopos. Σε λιγότερο από μια εβδομάδα οι υπογραφές έχουν φτάσει περίπου τις 6.400.

Έρευνα της Public Issue που καταγράφει την άποψη της κοινής γνώμης για το έγκλημα στον Ασωπό, θα παρουσιαστεί στα Νέα της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ απόψε στις 9.

Advertisement

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: