Τώρα, άρχισαν να πετάνε τα μπαλάκια…

22 02 2009

Κύριοι Δήμαρχοι, Αυτά που έχετε κάνει, εκ των αποτελεσμάτων, δεν επαρκούν. Αφήστε τους άλλους.

ΕΣΕΙΣ

τι άλλο θα κάνετε για τους δημότες σας;

Θα ενημερώνετε δημόσια για τις μετρήσεις των χημικών αναλύσεων;

Θα προβείτε σε πιο συχνές δειγματοληψίες;

Θα ενημερώσετε τον κόσμο για την επικινδυνότητα των ευρημάτων;

Θα δώσετε δημοσιότητα στο πρόβλημα;

Θα διοργανώσετε τρόπους μαζικοποίησης και αντίδρασης των πολιτών;

Θα διεκδικήσετε αποζημιώσεις βάσει του «ο ρυπαίνων πληρώνει»;

Θα κατονομάσετε και θα αξιώσετε το κλείσιμο των κατ’ εξακολούθηση ρυπαντών;

Αρχίστε από αυτά και μετά, μπορούμε να συζητήσουμε και για ευθύνες άλλων.

Πηγή: Ανεξάρτητος Παρατηρητής

Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε:  Η κεντρική διοίκηση είναι υπεύθυνη για το χάλι του Ασωπού!

Στην κεντρική διοίκηση ρίχνουν τις ευθύνες για το χάλι του Ασωπού οι 11 Δήμοι της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας του Νομού Βοιωτίας που συμμετέχουν στην κατασκευή και λειτουργία του ΧΥΤΑ στη Θήβα. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΔΕΠΟΔΑΘ λέει ότι οι Δήμοι καλούνται να διαχειριστούν την μόλυνση του περιβάλλοντος, ένα τεράστιο θέμα που γιγαντώθηκε με την ευθύνη της Πολιτείας.

Γνωστό είναι ότι οι Δήμοι δεν γνωμοδοτούν για την εγκατάσταση και έλεγχο ρυπογόνων βιοτεχνιών και βιομηχανιών, παρά μόνον η Νομαρχία και το ΥΠΕΧΩΔΕ ανάλογα το μέγεθος της μονάδας. Η ανακοίνωση της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε έχει ως εξής:Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε., στην οποία συμμετέχουν 11 Δήμοι της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας του Νομού Βοιωτίας, στην συνεδρίασή του στις 18 Φεβρουαρίου 2009 εκτός των άλλων, ασχολήθηκε και με το μείζον θέμα της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης των περιοχών της ανατολικής Βοιωτίας, που αφορά τόσο την μόλυνση του Ασωπού ποταμού όσο και την γενικότερη ρύπανση του περιβάλλοντος. To Δ.Σ. της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. Α.Ε., συμπαραστέκεται στους Δημάρχους της ανατολικής Βοιωτίας και στον αγώνα τους για ένα καθαρό περιβάλλον.

Οι Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού καλούνται να διαχειριστούν ένα τεράστιο και διαχρονικό πρόβλημα το οποίο με ευθύνη της Πολιτείας κατέστη μείζον περιβαλλοντικό ζήτημα, και έχει άμεση σχέση τόσο με την προστασία της Δημόσιας υγείας, της ποιότητας ζωής των πολιτών όσο και αυτής της προστασίας του περιβάλλοντος.

Την μη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων από σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων, την ανυπαρξία οργανωμένης διαχείρισης της βιομηχανικής δραστηριότητας (να σημειωθεί ότι η περιοχή που συγκεντρώνει την μεγαλύτερη βιομηχανική δραστηριότητα της χώρας μας, δεν έχει χαρακτηρισθεί ως ΒΙ.ΠΕ. ) αλλά και τους ελέγχους τήρησης των παραπάνω, καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ΟΤΑ Α΄ βαθμού, οι οποίοι όχι μόνο δεν έχουν την αρμοδιότητα ελέγχων, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις, έχουν γνωμοδοτήσει αρνητικά στην εγκατάσταση νέων μονάδων, χωρίς ποτέ να έχει ληφθεί υπόψη αυτή η θέση τους.

Οι 11 Δήμοι που συμμετέχουν στην Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. Α.Ε. μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, προσπαθούν καθημερινά να προωθήσουν δράσεις που θα συμβάλλουν στην επίλυση των προαναφερμένων προβλημάτων και θα βοηθήσουν στην ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος.

Η πρωτοβουλία για την χωροθέτηση, κατασκευή και λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), τον επόμενο μήνα στην Θήβα, είναι μια έμπρακτη ενέργεια για την ορθή διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων της περιοχής μας.
Ανάλογες πρωτοβουλίες και για άλλες κατηγορίες αποβλήτων, όπως για τα αγροτικά απόβλητα, τα αδρανή υλικά κ.α έχουν αναληφθεί και έχουν ενταχθεί σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού σε συνεργασία με τους πολίτες, δίνουν αυτήν την καθημερινή μάχη για ένα καθαρό περιβάλλον. Την ίδια ανταπόκριση και ανάληψη των ευθυνών της, οφείλει να έχει και να αναλάβει η κεντρική διοίκηση.

Θήβα : 20/02/2009
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. AE
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΒΙΓΓΟΣ

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: