Κατέθεσε χθες συνεργάτης της Καραβασίλη

12 11 2008

Της Ευας Καραμανωλη

Η ελαχιστοποίηση των ελέγχων στην υπόθεση του Ασωπού και σε άλλες φλέγουσες περιβαλλοντικά υποθέσεις, αλλά και οι παραινέσεις προς τους επιθεωρητές να μην ασχολούνται με ζητήματα τα οποία ενείχαν επιχειρηματικό ή πολιτικό ενδιαφέρον, απετέλεσαν τα κύρια χαρακτηριστικά του τρόπου λειτουργίας της υπηρεσίας επιθεώρησης περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ μετά την αποχώρηση της κατηγορούμενης για συκοφαντική δυσφήμηση πρώην Γενικής Επιθεωρήτριας Περιβάλλοντος κ. Μαργαρίτας Καραβασίλη. Τις θέσεις αυτές κατέθεσε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας ο άλλοτε στενός συνεργάτης της, Επιθεωρητής Εργασίας Περιβάλλοντος κ. Παναγιώτης Μέρκος που επιβεβαίωσε τα όσα έχει υποστηρίξει δημοσίως η κ. Καραβασίλη, για την αντικατάστασή της από τον κ. Ι. Δερμιτζάκη -ο οποίος είναι αντίδικός της στην υπόθεση- αλλά και τις πολλές φορές που επιχείρησε ανεπιτυχώς να συναντήσει τον πολιτικό της προϊστάμενο. «Μία φορά κατόρθωσε να συναντήσει τον υπουργό, όταν τον «μπλόκαρε» μετά το τέλος μιας εκδήλωσης. Εκείνος της είπε ότι ξέρει ποια είναι και ότι θα συναντηθούν. Από ό,τι ξέρω δεν συναντήθηκαν», υποστήριξε ο μάρτυρας.

Σύμφωνα με τον κ. Μέρκο, η κ. Καραβασίλη αλλά και οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος γενικά δέχονταν κατά καιρούς πιέσεις από επιχειρηματίες αλλά και πολιτικούς προκειμένου να αλλάξουν τις εισηγήσεις τους επί περιβαλλοντικών θεμάτων. «Ακουγα συναδέλφους που ζητούσαν να αντικατασταθούν στον έλεγχο υποθέσεων γιατί δέχονταν πιέσεις… Θυμάμαι πολιτευτή να έρχεται στην υπηρεσία και να πιέζει υπέρ επιχειρηματία», υποστήριξε ο κ. Μέρκος, ο οποίος μάλιστα αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην υπόθεση του «Lagonissi Grand Resort» αλλά και σε επεισόδιο μεταξύ της κ. Καραβασίλη και του επιχειρηματία Μπ. Βωβού, όταν ο τελευταίος την επισκέφθηκε στο γραφείο της για υπόθεσή του. Σύμφωνα με τον κ. Μέρκο, ο επιχειρηματίας εξήλθε από το γραφείο της κ. Καραβασίλη φωνάζοντας ότι «εμένα δεν με σταμάτησε ποτέ κανείς. Θα σε καταστρέψω…». Οπως υποστήριξε ο κ. Μέρκος, όταν ο κ. Δερμιτζάκης ανέλαβε Γενικός Επιθεωρητής Περιβάλλοντος η κατάσταση άλλαξε. «Ο κ. Δερμιτζάκης θεωρούσε ότι δεν έπρεπε να ασχολούμαστε με τον Ασωπό ή την καταπάτηση εκτάσεων γιατί δεν ήταν στις αρμοδιότητές μας. Ηθελε να ασχολούμαστε μόνο με τον έλεγχο τήρησης περιβαλλοντικών όρων σε αδειοδοτημένες περιοχές», προσέθεσε.

http://news.kathimerini.gr/4,,,08_291675

Αγαπητοί φίλοι, η εκδίκαση της υπόθεσης Καραβασίλη όπως βλέπετε εξελίσεται κι αυτή σε κόλαφο κατά του κ. Δερμιτζάκη και του ΥΠΕΧΩΔΕ…

Advertisement

Ενέργειες

Πληροφορίες

Ένα σχόλιο

10 12 2008
Μαργαρίτα Καραβασίλη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στο κλίμα της γενικευμένης αγανάκτησης και του θυμού που εκδηλώθηκε μετά την δολοφονία του μικρού Αλέξη, συνεχίζεται στην Σχολή Ευελπίδων (αίθουσα 4, προκάτ) η δίκη της Μαργαρίτας Καραβασίλη, τ. Γενικής Επιθεωρήτριας Περιβάλλοντος, αύριο Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2008, στις 9.00 το πρωί.

Η Μαργαρίτα Καραβασίλη κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμηση από τον νυν Γεν. Επιθεωρητή Περιβάλλοντος, κ. Γιάννη Δερμιτζάκη, για δηλώσεις της σε δύο εφημερίδες, τον Νοέμβριο του 2007, σχετικά με το μείζον θέμα της ρύπανσης του Ασωπού και της ευρύτερης περιοχής Οινοφύτων, την περίοδο που ανιχνεύθηκε το καρκινογόνο εξασθενές χρώμιο στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής !

Αναμένεται να καταθέσουν οι μάρτυρες υπεράσπισης, Γιάννης Ζαμπετάκης, λέκτωρ Χημείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο Θανάσης Παντελόγλου, χημικός και χημικός μηχανικός, Πρόεδρος του ΙΤΑΠ.

Θα ακολουθήσει η «απολογία» της Μαργαρίτας Καραβασίλη!

Η συμπαράσταση στον δίκαιο αυτό αγώνα για τη σωτηρία του Ασωπού και της ευρύτερης περιοχής, αλλά για το δικαίωμα στην άσκηση κριτικής είναι αναγκαία και «επιβεβλημένη» τις δύσκολες αυτές ημέρες, όπου ακόμη και η αξιοπιστία της δικαιοσύνης αμφισβητείται….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: