Περί εκδήλωσης ΕΑΒ

30 09 2008

…Ανταπόκριση και σχόλιο

του Αθανάσιου Παντελόγλου

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ……..Που λένε πολλά!!!

Ναι. Μπορεί να πει πολλά, αν λίγο την μελετήσεις. Και υπολογίσεις ότι δεν άλλαξε τίποτα.

Τόπος: Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία Ε.Α.Β. Σχηματάρι Βοιωτίας. 7-5-08 Πρωί

Τραπέζι Διαπραγμάτευσης (Υποτίθεται). Από την μια πλευρά, την αριστερή, η ιεραρχία του management της Ε.Α.Β. ΑΕ, εταιρείας αποκλειστικής ιδιοκτησίας του Δημοσίου.

Και από την άλλη, την δεξιά, ο εκπρόσωπος του λαού του Ωρωπού κ. Γαβριήλ που θίγεται, παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Δούκα (και σαν μεσολαβητής της συνάντησης), ο οποίος εκλέγεται στο Υπολ. Αττικής και ψηφίζεται στον Ωρωπό.
Διαπραγματεύονται για την ρύπανση και αχρήστευση του Νερού, για εμάς, για λογαριασμό του κόσμου. Μαζί και το επιτελείο τους.

Οι «Δημόσιοι managers» μιλούν (και όπως λένε και στο επίσημο ανακοινωθέν), δηλώνουν «πως η Ε.Α.Β. δεν ρυπαίνει με εξασθενες χρώμιο τον Ασωπό και τον Υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα».
Και εμείς που βλέπουμε αναρωτιωμαστε: Αλήθεια γιατί να λένε τέτοια πράγματα;; Σαν απολογία μοιάζει! Καλά ακόμα δεν συντονίστηκαν;;;

Αυτοί, οι μεγαλύτεροι καταναλωτές χημικών εξασθενους χρωμίου στην περιοχή και οι μεγαλύτεροι παραγωγοί, ημερησίως, ρυπαντικών αποβλήτων εξασθενους χρωμίου στην όλη Βοιωτία, ……….. επιτρέπεται να εκφράζονται έτσι;; Έχουν λόγο;;;
«Καλέ εσείς», «Είναι ουρανοκατέβατη η συμφορά» !!! δεν το μάθατε ακόμη ;;; την έριξαν τα ουράνια «για να τιμωρήσουν τους ψεύτες, τους αδιάφορους, και τους αγύρτες που μαζευτήκαν στον δύσμοιρο αυτόν τόπο»!!!
Εσείς δεν φταίτε σε τίποτα, διαχειριστούληδές μας, τα λεφτά σας άλλωστε παίρνετε, το ψωμάκι σας βγάζετε! Και Τίποτα άλλο.

Εντάξει, εντάξει… μην αναγκάζεστε να λέτε πολλά, και το πρόστιμο των 150.000 ευρώ που σας καταλόγισαν οι ασεβείς «Ράμπο του Περιβάλλοντος» ΥΠΕΧΩΔΕ, εμείς, τελικά θα σας το πληρώσουμε!

Και την λυματολάσπη με το εξασθενες χρώμιο, εμείς θα την φάμε ,έχει ο Θεός, (και ο εργολάβος), για όση από αυτήν καταδέχεστε να του δίνετε, τόσο καιρό, τι κάναμε; δεν την τρώγαμε;;;

Εντάξει και για τον «κοινοβουλευτικό έλεγχο», μην νοιάζεστε!! ………Υπεράνω του νόμου δεν λέτε ότι είσαστε;;;;

Τι και αν δεν έχετε άδεια λειτουργίας νόμιμη;………. Ποιος θα το καταλάβει;

Τι και αν δεν έχετε υποβάλλει «μελέτη διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων»; και δεν έχετε πάρει έγκριση για τις νέες βρώμικες εργολαβίες που φορτώσατε τον τόπο!!!……………. Αφέντες δεν είπαμε ότι είστε;;;

Ότι θέλετε λέτε, ότι θέλετε κάνετε ………….. «Τζάμπα managers» το είπαμε και το εννοούμε.

Είδατε λοιπόν: Λίγα λόγια και σταράτα, έλεγαν τότε. Τα ξαναείπαν και προχθές, στις
25-9-08 στο ξενοδοχείο NEGREPONTE, στην Εύβοια, στην ειδική εκδήλωση για την «πράσινη» ανάπτυξη τους αυτή την φορά. (Έτσι αποφάσισαν τώρα να την λένε μπας και κάποιος, τους πιστέψει ότι βαλαν νουν και δουλεύουν με προϋποθέσεις προστασίας του περιβάλλοντος και του Ασωπού).

Το φωνάζουν προκλητικότατα!!!! «Δεν είναι αυτοί που είναι»,…… βρε παιδί μου, και αν δεν το πιστεύετε, «ρωτήστε και τον μπάρμπα τους τον ψεύτη»!!!!!

Το πολυτεχνείο, τον εργολάβο που μαζεύει, ο δύστηχος,τα όσα τοξικά εκείνοι θέλουν να του δίνουν κλπ.

Όχι, μην ρωτάτε ακόμη και τους κακομοίρηδες τους «ράμπο του περιβάλλοντος», που βάζουν πρόστιμα και βεβαιώσαν κάποιες ρυπάνσεις!!!!

Αυτοί, Λάθος έκαναν!!! Είτε, δεν ξέρουν τι λένε ή ακόμα, «δεν προλάβαμε» να τους αλλάξουμε και αυτούς (όπως την Καραβασίλη), και μας ξέφυγαν λίγο. Θα το φτιάξουμε και αυτό θα τους κάνουμε ρόμπες από ράμπο!!! Προσέξτε: Όποιοι από εσάς, στο ακροατήριο, δεν μας πιστεύετε και λέτε τα δικά σας, «κοιτάξτε καλά, έχουμε και τα δικαστήρια και τις μηνύσεις εφεδρεία» για δυσφήμηση!!!!
Τι άλλο να πουν οι άνθρωποι;;; Τα λόγια είναι τζάμπα, οι πράξεις ακριβές.

Ένα ολόκληρο χωριό κουμαντάρουν, 3000 άνθρωποι στην δούλεψη τους και παρά το ότι παίρνουν τόσες βρωμοδουλειές, για να τις δουλέψουν οι ανίδεοι -για τον κίνδυνο- εργάτες τους, για 4ο χρόνο τώρα την δημόσια εταιρεία, την βάζουν μέσα συνεχώς. Έχουν ζημία. Και επιπλέον ρυπαίνουν τον τόπο και τα νερά. Εκείνοι όμως καλοπερνάμε!!! Έχουν και πίνουν νερό! και τι νερό …… βελούδο……. είδες κεράσματα, εμφιαλωμένα και κακό!!!! Να μην τους ματιάσουμε!!!

Κι όμως επιμένουμε. Αναρωτιόμαστε: Ποιός τους ακούει;;; Mα φυσικά οι ομοτράπεζοι τους!!! Βέβαια αυτό είναι διαφορετικό από το ποιος τους πιστεύει;;; (και ας είναι, ορισμένοι φαντάσματα!!! Τους είδαν είτε τους αναφέρουν όλους, πουθενά;;;; οποίους τους βολεύει βλέπουν).

Στην προκείμενη φωτογραφεία του Μαΐου (ΟΙ ΤΩΡΙΝΕΣ δεν τυπώθηκαν ακόμη – τα φαντάσματα βγαίνουν στην φωτογραφία;;;): Ο παρά τον υφυπουργό καθήμενος κ. Γαβριήλ Δήμαρχος Ωρωπίων και ο υφυπουργός εξωτερικών κ. Δούκας, μετά των ακολουθιών τους.

Έκτοτε τίποτα δεν έγινε.

Όμως στο Negroponte στις 25-9-08 στην ειδική ημερίδα για την πράσινη ανάπτυξη τους, πήγαμε και εμείς!!! και ας μην μας αναφέρουν!!

(και με τον διάολο θα συμμαχήσουμε αν, λέμε Αν, δουλέψει για να φύγει το εξασθενές χρώμιο από τον τόπο μας).

Έτσι για να μην μας πουν, σκληροπυρηνικούς!!!!!! Αλλά από εκεί και πέρα, ο καθένας μετρά, και με το τι αλήθειες λέγει, δέχεται και αποδέχεται, και κυρίως τι κάνει!!! Και «ξαρμάτωτοι», χωρίς απειλές, όταν λέγονται αλήθειες που τυχόν σας ενοχλούν στο τραπέζι διαπραγματεύσεων για να καθαρίσει ο τόπος και να αποκατασταθούν όροι ασφαλούς Δημόσιας Υγείας. (Εντάξει κ. Γαβριήλ του Ωρωπού;; Εντάξει κ. Κουδούνη του Συνδέσμου Βιομηχάνων Οινοφύτων;;, Εντάξει κ. Πρόεδρε της ΕΑΒ ;;)

Στην συνάντηση του Μαΐου, καλά, ο Υφυπουργός δεν πιανότανε, για άλλο πράγμα ήταν εκεί !!! Πάντως το λιθαράκι του σαν κυβερνητικό στίγμα το έβαλε.

(Κατά τα γραφόμενα ), ήταν για να δηλώσει:« Η Ε.Α.Β. έδειξε μια φορά ακόμη, τον ευσυνείδητο χαρακτήρα της, παρουσιάζοντας (στο γραφείο μέσα σημ. σχολ.) μια εξαιρετική δουλειά (δημοσίων σχέσεων σημ. σχολ.) σχετική με την προστασία και τον σεβασμό του περιβάλλοντος. Μάλιστα η Ε.Α.Β. είναι τόσο κατατοπισμένη (θεωρητικά, σημ.σχολ.) που μπορεί να πουλά τεχνολογία στο εσωτερικό και εξωτερικό!!

Εκείνο που μας ένοιαζε τότε στην συνάντηση Μαΐου ήταν ο κ. δήμαρχος, γιατί ξέραμε πως είχε πάει αγανακτισμένος και αποφασισμένος να …………………….
Είναι απίστευτο το πόσο εξημερώνει τα ήθη η διαπραγμάτευση…! «Κίρκη βρε παιδί μου»!!! και για να είμαστε δικαιότατοι ,την έχουμε ξαναδεί την επίδραση της. Τι δήμαρχος Σχηματαρίου, τι Τανάγρας, τι Οινοφύτων, κανείς δεν ξεφεύγει από τα δώρα της… όλοι εξευγενίζονται (και πάλι κατά τας επισήμους γραφάς ΕΑΒ ), Γιατί τότε έγραφαν: «μετά το πέρας τις συνάντησης ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γαβριήλ εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις δράσεις της Ε.Α.Β και την καλή της διάθεση να επενδύσει σε οικολογικές πρωτοβουλίες»!!!!

Δηλαδή κ. Δήμαρχε τους την έφερες τότε!!! Έτσι πραγματικά τους τα είπατε των ρυπαντών;;;;

Ακόμα στην καλή διάθεση! βρίσκονται;;;; το σκέπτονται ακόμα;;; Καλό!!!

Λοιπόν, ο Δήμαρχος ήταν διορατικότατος, σήμερα, 4 μήνες μετά, (όπως αποδείχτηκε στην ημερίδα του Negroponte, και ας μας βλέπουν σαν φαντάσματα), εκεί έχουν κολλήσει οι διοργανωτές της ημερίδας για την «Πράσινη ανάπτυξη τους». Ούτε ακούν, ούτε βλέπουν. Χωρίς, σύμφωνες με τον νόμο, νέες άδειες απόρριψης και διαχείρισης τοξικών επικίνδυνων απόβλητων. Χωρίς κατά συνέπεια, ανανεωμένες άδειες λειτουργίας. Κάνοντας πατσαβούρα τα πορίσματα «των ράμπο» για παραβάσεις (εξ’ου και η ρόμπα). Χωρίς να έχουν ένα, έστω ενδεικτικό μέτρο απορρύπανσης-αντιρρυπανσης εφαρμόσει.

Πουλάνε μπλα-μπλα.

Αρκούνται στα μεγάλα τα λόγια, και τις δηλώσεις προθέσεων. Διεκδικώντας της δημόσιες επιδοτήσεις του ΕΣΠΑ (4 κοιν. Πλαισ. Στηριξ). και άλλα δημόσια κονδύλια, για να κάνουν …….Αλλαγή χρώματος!!!

Βαλαν και κάτι νέο: Απειλούν και Αμφισβητούν, κάθε έναν που θα τους πει ότι κάναν πιθανώς ζημιά με το εξασθενές χρώμιο, που χρησιμοποιούν και παράγουν άφθονο στις εγκαταστάσεις τους. Θέλουν συζητητές, μουγκούς- κούφους γκα-γκα, για να λένε τα δικά τους και να αυτό-πιστεύονται!!! Στις γραπτές ανακοινώσεις τους, μας θέλουν και φαντάσματα!!! Αμ δε!!!! Ερινύες θα τους γίνουμε!!!! Τσιμπούρια.

Βγαίνοντας από το Negroponte προχθές, ήταν σαφέστατα, (για μένα τουλάχιστον), ένα- δυο πράγματα: Το φαί ήταν ωραιότατο! Το πλήρωσαν αυτοί, άρα υπήρχα!!! Είχα χάσει πάλι την φωνή μου, από την γιούχα που τους κάναμε.

Μ’ άρεσε! Θα ξαναπάμε, διότι έτσι υπάρχουμε. Το ξέρω είναι μαζοχισμός. Στου «κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα»… που ξέρεις όμως;;; μπορεί και να αναγνωρίσουν ότι υπάρχουμε την άλλη φορά!! Μην μας πουν και σκληροπυρηνικούς!!! Έτσι δήμαρχε Ωροπού; Άλλα ρε παιδί μου, το αισθάνομαι: «Κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο της Δανιμαρκίας»!!!!!!!!.

Έτσι τουλάχιστο νομίζω, Εσύ;;;;; τι λες;;;;;;;;;;;;;;;; έχω απορία!

Advertisement

Ενέργειες

Πληροφορίες

3 Σχόλια

30 09 2008
Τα νέα της ημερίδας περιβαλλοντικής προστασίας που διοργάνωσε η ΕΑΒ « Asopos SOS

[…] Μέχρι τότε διαβάστε ΕΔΩ το σχόλιο του Α. Παντελόγλου που ήταν […]

30 09 2008
Τα λόγια είναι δωρεάν. Τα έργα κοστίζουν. « Asopos SOS

[…] * Ο Δήμαρχος Οινοφύτων κ. Θεοδωρόπουλος ανέφερε ότι για το πρόβλημα ευθύνεται όχι μόνο η πλευρά των επιχειρήσεων, αλλά και η Αυτοδιοίκηση. Πρότεινε να ρίξουμε το βάρος στην πρόληψη κι όχι την καταστολή, με προγράμματα κρατικής ενίσχυσης για Πράσινη Επιχειρηματικότητα τα οποία θα συγχρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ. Ενημέρωσε για το ότι έχει δημιουργηθεί με τη συμμετοχή και του δήμου Οινοφύτων Περιβαλλοντικό Μητρώο, και ζήτησε δημιουργία Κέντρου Προστασίας Περιβάλλοντος στα Οινόφυτα. * Ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Κυριάκου στην ομιλία του στάθηκε στην άναρχη, όπως είπε, εγκατάσταση επιχειρήσεων στην περιοχή, ενώ συμφώνησε με την πρόταση της ΕΑΒ για δημιουργία Ομάδας Δράσης που θα καταγράψει και θα μελετήσει την κατάσταση και, στη συνέχεια, θα προτείνει λύσεις. Ο κ. Δήμαρχος πρόσθεσε ότι πρέπει να δημιουργηθεί και μια άλλη ομάδα που θα ελέγχει ποιοι ρυπαίνουν. * Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γαβριήλ, χειροκρότησε την πρωτοβουλία της ΕΑΒ για την Ημερίδα, δήλωσε ότι την στηρίζει και, στη συνέχεια, διαπίστωσε ότι η πρόταση της ΕΑΒ για δημιουργία Κέντρου Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων είναι και πρόταση δική του. Είπε ότι η Τεχνολογία είναι το κλειδί για τη λύση του προβλήματος, ενώ πρόσθεσε ότι με δική του πρωτοβουλία διενεργήθηκαν έρευνες και στη θαλάσσια περιοχή του Νότιου Ευβοϊκού, με αποτελέσματα που (όταν ολοκληρωμένα δοθούν στη δημοσιότητα), θα αναδείξουν το μεγάλο πρόβλημα που και εκεί υπάρχει. * Η εκπρόσωπος του Δήμου Χαλκιδέων κα Αϊδίνη επανέλαβε την υποχρέωση της Πολιτείας να συνδράμει τέτοιες προσπάθειες. * Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βοιωτίας κ. Κουδούνης συνεχάρη τη Διοίκηση της ΕΑΒ για την πρωτοβουλία, αναφέρθηκε κι εκείνος στο Περιβαλλοντικό Μητρώο για πλήρη και αξιόπιστη απογραφή των αιτιών της μόλυνσης, ενώ εξέφρασε τη συμφωνία του στις προτάσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΑΒ. Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας Κέντρων Επεξεργασίας Υγρών και Στερεών Αποβλήτων. * Ο Αντιπρόεδρος της ΒΙΟΚΥΤ κ. Καββαδάς παρουσίασε τις δράσεις της Εταιρίας του για την Προστασία του Περιβάλλοντος, και στάθηκε ιδιαίτερα στη Μονάδα παραγωγής Βιοαερίου. * Ο κ. Παπαχαραλάμπους οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Βοιωτίας στην τοποθέτηση του δήλωσε μεταξύ άλλων: «…Η πράσινη ανάπτυξη και η ορθή ανάπτυξη της βιομηχανικής περιοχής στον Νομό, αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την επίτευξη του στόχου της βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής». * Ο κ. Πολυχρονόπουλος εκπρόσωπος της εταιρίας Polyeco είπε ότι η Εταιρία του μπορεί να αναλάβει σε χρόνο ρεκόρ την δημιουργία του Κέντρου Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων, πρόταση που συνάντησε τη θετική αντίδραση τόσο της Διοίκησης της ΕΑΒ, όσο και των Δημάρχων που παρακολουθούσαν την Ημερίδα. Οι ανωτέρω συμφώνησαν να συναντηθούν εντός των επομένων ημερών προκειμένου να συζητήσουν την πρόταση του κ. Πολυχρονόπουλου. * Ερωτήσεις προς την ΕΑΒ και τους άλλους συμμετέχοντες διατύπωσαν εκπρόσωποι των Οικολόγων και άλλοι πολίτες (σημείωση : αυτοί είμαστε εμείς… μας αφιέρωσαν 2 λέξεις στο Δ.Τ. – κάτι είναι κι αυτό… Διαβάστε τώρα κι ΑΥΤΟ). […]

23 01 2009
Συγκέντρωση ενημέρωση πολιτών στο Χαλκούτσι « Asopos SOS

[…] των μετρήσεων και όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του μετά την συνάντηση στην ΕΑΒ, απάντησε ότι η ΕΑΒ ρυπαίνει, και ενώ επρόκειτο να […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: