Δήλωση του Νομάρχη Λ. Κουρή για την ρύπανση του Ασωπού

29 05 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ –

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Γραφείο Τύπου Υπόψη συντάκτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Υπόψη συντάκτη ΥΠΕΧΩΔΕ

Υπόψη συντάκτη Υπ. Ανάπτυξης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία ακυρώνει την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του 2006 των Υπουργών Ανάπτυξης και ΥΠΕΧΩΔΕ για την ίδρυση Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙΠΕ) στην περιοχή Τανάγρας και Οινοφύτων Βοιωτίας, με αποδέκτη των Ασωπό ποταμό και εν τέλει τον Νότιο Ευβοϊκό, έπειτα από προσφυγές τόσο της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής όσο και του Δήμου Ωρωπίων και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κατοίκων Ωρωπού, ο Νομάρχης Ανατ. Αττικής Λ. Κουρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επιβεβαιώνει και επισφραγίζει τις ενστάσεις της αυτοδιοίκησης και των συλλογικών φορέων των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής για τον επιχειρηθέντα διπλασιασμό των βιομηχανιών στον Νομό Βοιωτίας, την στιγμή που το θέμα της ρύπανσης του Ασωπού ποταμού παραμένει ανοιχτό.

Τόσο η απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου όσο και οι καταδικαστικές αποφάσεις των ποινικών δικαστηρίων, δείχνουν ότι πρέπει να τεθεί επιτέλους ένας φραγμός στην ασύδοτη δράση αυτών που ρυπαίνουν και να υπάρξει άμεση και ουσιαστική αντιμετώπιση ενός από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα της χώρας μας.

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής, έχοντας διατυπώσει με ομόφωνη απόφασή του συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, απαιτεί την προώθηση όλων των αναγκαίων δράσεων προκειμένου να μην καθυστερήσει το πρόγραμμα εξυγίανσης του Ασωπού και της ευρύτερης περιοχής »
http://www.ana.gr/anaweb/…=6473097


Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: