Εχουν κάτι να κρύψουν;

3 05 2008

«Χρονοβόρα έρευνα αρχείου» θεωρούν οι επικεφαλής της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος την ενημέρωση για το θέμα του εξασθενούς χρωμίου. Στις 30 Ιανουαρίου καταθέσαμε στην ΕΥΕΠ αίτημα χορήγησης των εγγράφων, καθώς και επεξηγήσεων ως προς τα κριτήρια καταλογισμού του ύψους των προστίμων που επιβάλλονται.

Στις 27 Φεβρουαρίου μας κοινοποιήθηκε ένα έγγραφο που έστειλε η ΕΥΕΠ προς τη διεύθυνση νομοθετικού έργου του ΥΠΕΧΩΔΕ, με το οποίο τη ρωτάει αν είναι υποχρεωμένη να μας απαντήσει! Σημειώνει, μάλιστα, ότι «όλοι οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται από τις ετήσιες εκθέσεις της ΕΥΕΠ, οι οποίες αναρτώνται στο διαδίκτυο».

Ομως στην ιστοσελίδα το μόνο που αναφέρεται για τον Ασωπό είναι ότι έχουν γίνει κάποιοι έλεγχοι. Δεν υπάρχουν ούτε οι μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις και γεωτρήσεις, ούτε οι εκθέσεις ελέγχου, ούτε οι πράξεις βεβαίωσης παραβάσεων, ούτε οι εισηγήσεις των υπηρεσιών για τα πρόστιμα.

Οι κρατικές υπηρεσίες είναι και νομικά υποχρεωμένες να παρέχουν σε εύλογο χρονικό διάστημα όλα τα δημόσια έγγραφα που αφορούν περιβαλλοντικές πληροφορίες (χωρίς όρους και προϋποθέσεις). Στην περίπτωσή μας το όριο έχει παρέλθει προ πολλού και το ερώτημα που προκύπτει είναι: Εχουν κάτι να κρύψουν;

Π. ΜΠ.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ – 04/05/2008

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=75014408

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: