Ανοικτή επιστολή προς Χημικά Εργαστήρια

2 05 2008

Οινόφυτα, 2-5-2008

Από: Ομάδα διαχείρισης AsoposSOS

Προς: Χημικά Εργαστήρια και λοιπούς ενδιαφερόμενους

Αξιότιμοι κύριοι,

Είμαστε η ομάδα που διαχειρίζεται το blog http://AsoposSOS.wordpress.com. Το blog ασχολείται αποκλειστικά με το πρόβλημα της ρύπανσης του Ασωπού ποταμού και κατ’ επέκταση του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης των δικτύων ύδρευσης της περιοχής.

Στο χρονικό διάστημα από τις 20/10/2007 μέχρι σήμερα (2/5/2008), έχουμε δεχθεί βάσει των στατιστικών του wordpress, 28.000 περίπου επισκέψεις στο συγκεκριμένο blog. Θεωρητικά, το blog http://AsoposSOS.wordpress.com αποτελεί την καλύτερη και την πιο ολοκληρωμένη πηγή ενημέρωσης στο διαδίκτυο για το πρόβλημα ρύπανσης που αντιμετωπίζει η περιοχή μας.

Επειδή όπως καταλαβαίνετε, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Ασωπού είναι πολύ πιθανόν να θέλουν να διεξάγουν αναλύσεις του νερού είτε από τα δίκτυα ύδρευσης, είτε από τις γεωτρήσεις τους, παρακαλούμε ενημερώστε μας για τα ακόλουθα:

1. Αν έχετε την δυνατότητα να διεξάγετε χημικές αναλύσεις νερού και ειδικά σε ότι αφορά στο χρώμιο (ολικό και εξασθενές) αλλά και σε άλλα βαρέα μέταλλα ή επικίνδυνους ρύπους.

2. Σε περίπτωση που έχετε την παραπάνω δυνατότητα, αν επιθυμείτε την δημοσίευση των στοιχείων επαφής της εταιρίας σας στο blog AsoposSOS προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να έρθουν σε επαφή μαζί σας.

3. Για το οικονομικό τίμημα μίας τέτοιας χημικής ανάλυσης και αν υπάρχει η δυνατότητα για την περίπτωσή μας να προβείτε στην παροχή κάποιας έκπτωσης ή «ειδικής τιμής», σαν ανταπόδοση για το πιθανολογούμενο ενδιαφέρον που θα δείξουν οι κάτοικοι της περιοχής.

4. Για την διαδικασία δειγματοληψίας (πολύ συνοπτικά) που θα πρέπει να ακολουθούν οι ενδιαφερόμενοι έτσι ώστε να μην επηρεάζονται τα αποτελέσματα των αναλύσεων.

5. Και τέλος, για οποιεσδήποτε άλλες λεπτομέρειες που κρίνονται απαραίτητες όπως για παράδειγμα το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την παροχή των αποτελεσμάτων μετά την παράδοση των δειγμάτων από τους ενδιαφερόμενους σε εσάς.

Την παρούσα επιστολή θα λάβουν όσα χημικά εργαστήρια σε κοντινή σχετικά απόσταση (Αττική, Βοιωτία, Εύβοια), μπορέσαμε να βρούμε τα στοιχεία επαφής τους στο διαδίκτυο.

Ταυτόχρονα, δημοσιεύεται αυτούσια σαν ανοικτή επιστολή στο AsopοsSOS, στο www.oikologio.gr και στο http://anadasosi.blogspot.com για κάθε περεταίρω ενδιαφερόμενο.

Αναμένοντας την απάντησή σας,

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του AsoposSOS.

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: