Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 4 Μάη 2008

29 04 2008

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΩΡΩΠΟΥ
ΩΡΩΠΟΣ 24/4/2008

ΚΑΛΕΣΜΑ
Προς όλους τους Φορείς της περιοχής

Κυρίες & Κύριοι, πέρασαν εννέα μήνες από την πλήρη αποκάλυψη του εγκλήματος της ρύπανσης του Ασωπού ποταμού, του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής μας, του αέρα του εδάφους και της θάλασσας μας, με γενικότερες επιπτώσεις στην οικονομική ζωή και την υγεία μας.

Τα μέτρα που πάρθηκαν ήταν ανεπαρκή και αποπροσανατολιστικά. Η κατάσταση χειροτέρεψε. Το Cr (VI) αυξήθηκε στον υδροφόρο ορίζοντα. Η ύδρευση των Δημοτών συνεχίζει να είναι προβληματική.
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος μέχρι σήμερα πολίτες και φορείς κινητοποιηθήκαμε, ο καθένας με τον τρόπο του. Κρατήσαμε το πρόβλημα στην επικαιρότητα και απαιτήσαμε λύσεις.

Μετά από τόσο καιρό εκτιμούμε πως η οξύτητα του προβλήματος επιβάλλει και πιο δυναμική κλιμάκωση των προσπαθειών μας . Οι συνθήκες ωρίμασαν και πλέον όλοι μαζί ενωμένοι, πρέπει να δώσουμε τον αγώνα μας και να απαιτήσουμε άμεσα την επίλυση του προβλήματος.

Για όλους αυτούς τους λόγους καθώς και για την συνδιοργάνωση μιας μεγάλης ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ-ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την Κυριακή 18 ΜΑΗ στον Ωρωπό..,

Σας καλούμε την Κυριακή 4 Μάη 2008
& ώρα 11π.μ στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο Χαλκουτσίου.

Για την Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Ωρωπού
Η Συντονιστική Επιτροπή


Ενέργειες

Information

Ένα σχόλιο

2 05 2008
Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον

Παράλληλα την εβδομάδα 12-18 Μαίου, οργανώνονται δράσεις κατά του λιθάνθρακα πανελλαδικά. Στην περιοχή μας οργανώνονται κινητοποιήσεις σε Βοιωτία και Εύβοια που υπάρχουν σχέδια για 3 εργοστάσια λιθάνθρακα (σε Άσπρα Σπίτια, Αλιβέρι, Μαντούδι) αλλά και και για 12 εργοστάσια φυσικού αερίου, ενώ πολύ κοντινή και με άμεση επίπτωση στον Ευβοικό είναι και η μονάδα λιθάνθρακα που σχεδιάζεται στη Λάρυμνα! Η κρίση που έχει ξεσπάσει με την ασυδοσία των βιομηχανιών στην περιοχή Οινοφύτων -Σχηματαρίου- Θήβας και επηρρεάζει την Ανατολική Αττική, εντείνεται και νομιμοποιείται με τα νέα χωροταξικά και τις τεράστιες ενεργειακές μονάδες πολυεθνικών κυρίως συμφερόντων που σχεδιάζονται και έχουν ξεκινήσει να εγκαθίστανται. Προκειμένου να δυναμώνει η φωνή μας, θα είναι καλό να βρεθούμε όλοι μαζί στις κινητοποιήσεις που σχεδιάζονται απο τις κινήσεις στις περιοχές μας.

Σχολιάστε