«Μικροί ερευνητές» στον Ασωπό

13 04 2008

«Μικροί ερευνητές» στον Ασωπό

Η περιβαλλοντική ομάδα του 2ου γυμνασίου Ηλιούπολης, αποτελούμενη από 45 μαθητές και 3 εκπαιδευτικούς, ασχολείται φέτος με τη βιομηχανική ρύπανση και τις επιπτώσεις της στη διατροφή και την υγεία εργαζομένων και καταναλωτών.
Αφορμή γι’ αυτό αποτέλεσε η πληθώρα των δημοσιευμάτων για τη ρύπανση του Ασωπού. Η ομάδα αναζήτησε στοιχεία για τις αιτίες αυτής της κατάστασης και οι μαθητές σαν «μικροί ερευνητές» ξεσκόνισαν το διαδίκτυο και τον τύπο.
Σε αυτό το πλαίσιο, επισκέφθηκαν, στις 2 Απριλίου, τη βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων. Εκεί, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν δίπλα στην κοίτη του Ασωπού και να καταγράψουν, με το δικό τους μοναδικό τρόπο, καταστάσεις και εντυπώσεις. Στην περιοδεία αυτή συνοδεύτηκαν και ενημερώθηκαν από τον παπα-Γιάννη Οικονομίδη.
Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το γυμνάσιο Οινοφύτων, όπου και συζήτησαν με την αντίστοιχη περιβαλλοντική ομάδα και αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες.

Η ομάδα του 2ου γυμνασίου Ηλιούπολης έχει συγκλονιστεί από το μέγεθος της καταστροφής που είδε στον Ασωπό. Θα συνεχίσει τη μελέτη της και με άλλες δραστηριότητες (ημερίδα, συζητήσεις κλπ.) και θα καταλήξει, στο τέλος της σχολικής χρονιάς, με εκδήλωση, όπου θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της έρευνάς της και τον προβληματισμό της.


Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: