Ερχονται ευρωχαστούκια

10 04 2008

Ερχονται ευρωχαστούκια

Η Ελλάδα δεν φαίνεται ότι να αποφεύγει τα τσουχτερά πρόστιμα τουλάχιστον για τρεις μεγάλες περιβαλλοντικές υποθέσεις.

Πρόκειται για το όνειδος των χωματερών και της διαχείρισης των απορριμμάτων, όπου οι «καμπάνες» του Κουρουπητού θα είναι …ψίχουλα, για τα δίκτυα αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών, όπου τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην Ανατολική Αττική και η χώρα μας έχει ήδη την πρώτη καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καθώς και το θέμα του καθορισμού ζωνών προστασίας των πτηνών.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση με το κλιμάκιο της γενικής διεύθυνσης περιβάλλοντος της Κομισιόν, ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Στ. Καλογιάννης δεν κατάφερε να πείσει για τις ελληνικές θέσεις και κυρίως για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιμετώπιση των ανοικτών περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Οι κοινοτικοί εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι σε κακό δρόμο βρίσκονται και άλλα περιβαλλοντικά προβλήματα, όπως η Κορώνεια, όπου εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να διακοπεί η χρηματοδότηση, η οποία άλλωστε έχει μείνει ώς τώρα αναξιοποίητη. Για τον Ασωπό εκτιμάται ότι έχουν ξεκινήσει τα μέτρα και αναμένεται η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων. Διαπιστώνεται επίσης καθυστέρηση στα έργα αποχέτευσης στο Θριάσιο, όπου ήδη υπάρχει εμπλοκή στον διαγωνισμό.

Για τον Αχελώο η Κομισιόν, που έχει ήδη στείλει επισφαλή όχληση προς την Ελλάδα, φαίνεται ότι δεν πείθεται από τα επιχειρήματα της χώρας μας.
Χ.ΤΖ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 09/04/2008

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=44404768


Ενέργειες

Information

Σχολιάστε