Καρφιά Δήμα κατά πάντων

10 04 2008

ΥΠΕΡ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ «ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ»

Καρφιά Δήμα κατά πάντων

Της ΧΑΡΑΣ ΤΖΑΝΑΒΑΡΑ

«Καρφιά» προς κάθε κατεύθυνση εξαπέλυσε ο Ελληνας επίτροπος Περιβάλλοντος με αφορμή την ετήσια επίσκεψη κλιμακίου της Κομισιόν στην Αθήνα, κατά την οποία θα τεθούν στο μικροσκόπιο οι σημαντικότερες «πληγές» της χώρας μας, όπως η διαχείριση των υδατικών πόρων, οι χωματερές, η εκτροπή του Αχελώου, η ρύπανση του Ασωπού και ο οικολογικός θάνατος της Κορώνειας, για τις οποίες έχουν κινηθεί διαδικασίες επί παραβάσει. Σήμερα το κλιμάκιο θα επισκεφθεί το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ.

Σε μήνυμά του, με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση της αντιπροσωπείας της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Επιτροπής με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, ο Σταύρος Δήμας έπλεξε το εγκώμιο των περιβαλλοντικών οργανώσεων για τις γνώσεις τους και τον μηχανισμό έγκαιρης ειδοποίησης, υπογραμμίζοντας πως «διαδραματίζουν καίριο ρόλο ανάδειξης των περιβαλλοντικών προβλημάτων απέναντι τόσο στην Ε.Ε. όσο και στις κυβερνήσεις των κρατών-μελών, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη δρομολόγηση των σωστών λύσεων».

Οι οικολόγοι λειτουργούν θετικά απέναντι στην Ε.Ε. και τις κυβερνήσεις, τόνισε ο Στ. Δήμας
Τονίζει πως οι περιβαλλοντικές οργανώσεις «θέτουν τον πήχυ ψηλά», διευκρινίζει ότι από την ανάληψη των καθηκόντων του έχει ασκήσει «πολιτική ανοιχτών θυρών» και καταλήγει με νόημα: «Το περιβάλλον και την πατρίδα τους ζημιώνουν όχι εκείνοι που αναδεικνύουν και επισημαίνουν τα προβλήματα και προτείνουν λύσεις, αλλά εκείνοι που μη αντιλαμβανόμενοι την αξία του περιβάλλοντος παραμένουν αρνητικοί και αδρανείς».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος όπως και οι σημαντικότερες οικολογικές οργανώσεις έχει δεχτεί κατά καιρούς τις φραστικές επιθέσεις του κ. Σουφλιά, σε δήλωσή του κάνει λόγο για «καθυστερημένη και πλημμελή εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για το περιβάλλον» και διαβεβαιώνει: «Θα συνεχίσουμε να τραβάμε από το μανίκι τις αρμόδιες αρχές για να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους».

* Η πάνδημη κινητοποίηση των κατοίκων των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας ενάντια στην εγκατάσταση εργοστάσιου και χώρου φόρτωσης χημικών έφερε ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Ο νομάρχης Κορινθίας Ν. Ταγαράς κοινοποίησε, με ημερομηνία 31/3/2008, στο υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ την απορριπτική του θέση στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ενώ επιφανείς νομικοί στους οποίους απευθύνθηκε ο δήμος επισήμαναν τις «τρύπες» που υπάρχουν στο ενδεχόμενο κατασκευής του εργοστασίου. *
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 08/04/2008

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=2703696

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: