Στο «στόχαστρο» της Κομισιόν η Ελλάδα

9 04 2008

Πενταμελές κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων της ΕΕ βρίσκεται από την Τρίτη το πρωί στη χώρα μας, προκειμένου να εξετάσει κατά πόσον η Ελλάδα έχει εφαρμόσει την κοινοτική οδηγία για, την ορθολογική διαχείριση, την ποιότητα και τα μέτρα προστασίας των υδατικών πόρων.

Ωστόσο, δεν είναι το μόνο περιβαλλοντικό θέμα που έχουν βάλει στο στόχαστρο οι επιστήμονες της Κομισιόν, καθώς διεξάγουν και σειρά συναντήσεων με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΧΩΔΕ ζητώντας στοιχεία για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και την πάταξη του φαινομένου των ανεξέλεγκτων χωματερών.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα των ΧΥΤΑ πρέπει να έχει κλείσει έως το τέλος του έτους με την παύση λειτουργίας όλων των παράνομων χωματερών.
Η Κομισιόν για νερό
Άλλα θέματα που θα εξετάσουν οι εμπειρογνώμονες είναι η εκτροπή του Αχελώου, η υπόθεση της ρύπανσης στη λίμνη Κορώνεια με επίκεντρο τους αργούς ρυθμούς απορρόφησης των προβλεπόμενων ευρωπαϊκών κονδυλίων, η υπόθεση της ρύπανσης στον Ασωπό αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Ευβοϊκού Κόλπου.

Σε περίπτωση διαπίστωσης παραβιάσεων της ευρωπαϊκής νομοθεσίας η Ελλάδα κινδυνεύει με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και με εκ νέου επιβολή προστίμων.
http://www.skai.gr/master_story.php?id=78162

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: